Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη «Νηματουργία Βαρβαρέσος»

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη «Νηματουργία Βαρβαρέσος»

«Την αλληλεγγύη του στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στη "Νηματουργία Βαρβαρέσος" για πληρωμή των δεδουλευμένων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Συνεχίζοντας το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι της "Ευρωπαϊκής Νηματουργίας Βαρβαρέσος ΑΕ" στη Νάουσα κλιμακώνουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο 4-5 Φλεβάρη, απαντώντας στις εκδικητικές απολύσεις 7 συναδέλφων τους, στους οποίους δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Σωματείου τους για την καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών που τους οφείλονται.

Αφού διαψεύστηκαν οι υποσχέσεις της εργοδοσίας για εξόφληση των οφειλόμενων, οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική τρομοκρατία, απειλές, αγωγές και απολύσεις που στόχο έχουν τον εκφοβισμό των εργαζομένων, ώστε να καμφθεί η αγωνιστική διεκδίκηση που κλιμακώνεται.

Οι εργαζόμενοι της "Βαρβαρέσος" και ο λαός της Νάουσας έχουν ξαναζήσει το παιχνίδι των υποσχέσεων, της υπομονής και αναμονής, της εναπόθεσης των ελπίδων σε "σωτήρες", "επενδυτές" και άλλα παραμύθια με πικρό τέλος. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού ξεζούμισαν για δεκαετίες τους εργαζόμενους της περιοχής με τη στήριξη κυβερνήσεων και ΕΕ, έκλεισαν εν μια νυκτί εργοστάσια και επιχειρήσεις κυνηγώντας αλλού μεγαλύτερα κέρδη αφήνοντας χιλιάδες απλήρωτους και στην ανεργία.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της  "Βαρβαρέσος" και τα αιτήματά τους για καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, ανάκληση των απολύσεων και ανανέωση όλων των συμβάσεων, με αορίστου χρόνου εργασία. Να παγώσουν δάνεια, λογαριασμοί σε νερό και ρεύμα, να μην πλειστηριαστεί σπίτι απλήρωτου εργάτη.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της "Βαρβαρέσος" και την 48ωρη απεργία τους στις 4-5 Φλεβάρη»


Έχει διαβαστεί 612 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 372 επισκέπτες και 0 μέλη.