Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 19 Ιούνη. Σύσκεψη στη Νάουσα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 19 Ιούνη. Σύσκεψη στη Νάουσα

Τη Δευτέρα 2/6 με πρωτοβουλία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας σύσκεψη όλων των συνταξιούχων όλων των ταμείων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και της Διεθνούς Ένωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Κουμπούρης Δήμος. Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο δράσης ενόψει του Πανελλαδικού συλλαλητηρίου στις 19 Ιούνη στην Αθήνα. Το συλλαλητήριο  διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίων Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ στις 19 Ιούνη, στα Προπύλαια στις 6 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νέα οικονομική αφαίμαξη των επικουργικών ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

Στην ομιλία του, ο Δ. Κουμπούρης ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «Ξέρουμε πως θα αυξηθεί η φορολογία θα συνεχίσουν τα χαράτσια και οι περαιώσεις. Μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ήδη πολλοί συνταξιούχοι και λαϊκές οικογένειες δεν έχουν χρήματα για ρεύμα – νερό – νοίκια, για γιατρό και φάρμακα. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα με στόχο να βάλουμε τέλος στις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης- ΕΕ. Οργανώνουμε τη δράση μας για μαζική κάθοδο στην Αθήνα με λεωφορεία στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 19 Ιούνη», είπε χαρακτηριστικά..

Είπε ακόμη,  ότι οι  συνταξιούχοι, όσα χρόνια ήταν εργαζόμενοι, πλήρωναν τις εισφορές στα ταμεία τους και σήμερα κανένας δεν δικαιούται να τους λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις και άλλες παροχές.

Συνέχισε λέγοντας πως τα χρήματα έχουν περάσει με νόμους στην πλουτοκρατία, έγιναν επενδύσεις, και η αστική τάξη που πλούτισε από αυτά αρνείται να τα επιστρέψει. Από την άλλη οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να τους τα χαρίσουν. Μαζί με τους εργαζόμενους, τα παιδιά του, και τα εγγόνια τους, θα αγωνιστούν μέχρι να τα ξαναπάρουν. Μέχρι να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή, τέτοια που αξίζει σε ανθρώπους που μια ζωή κοπίασαν για να παραχθεί όλος ο πλούτος της χώρας και όχι να το παίρνουν με το «έτσι θέλω» μια χούφτα εκμεταλλευτές.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων:

«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους και καταγγέλλουν τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.

Έτσι λοιπόν μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις επικουρικές (και βέβαια και στις κύριες), μετά από τη διατύπωση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που μερικοί πανηγυρίζουν ότι έτσι θα αυξηθούν τα οικονομικά του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, μετά και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014, γίνεται φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συντάξεις μας να γίνουν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου), προνοιακά επιδόματα φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, όλων των Ταμείων, να συνταχθούν στον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους, που όμως είναι προαποφασισμένες πριν από μια 20ετία!

Για όλα αυτά καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιούχων στην Αθήνα και στα Προπύλαια στις 19 Ιούνη στις 6:00 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου.

Άλλοι έχουν τον ευρωμονόδρομο για μπούσουλα, εμείς έχουμε τον μονόδρομο του αγώνα "που είναι δύσκολος αλλά ωραίος" στην προσπάθεια που κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας».

 

Έχει διαβαστεί 530 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 435 επισκέπτες και 0 μέλη.