Τρίτη, 30 Μάι, 2023

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλει ισχυρή εντολή για τολμηρές «μεταρρυθμίσεις» ουσιαστικά αντιλαϊκά μέτρα
  • Περί συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές
  • ΟΛΜΕ: Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ
  • ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για συνεργάτη τον παραχαράκτη της ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Μαραντζίδη
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας1 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλει ισχυρή εντολή για τολμηρές «μεταρρυθμίσεις» ουσιαστικά αντιλαϊκά μέτρα2 Περί συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές3 ΟΛΜΕ: Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ4 ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες5 Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για συνεργάτη τον παραχαράκτη της ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Μαραντζίδη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Tο παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου...

Στο μεταξύ, ξαναζεσταίνεται το παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου στα λεγόμενα «μικρά κόμματα».Οσο περισσότερα στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, λένε.Κοροϊδία στο τετράγωνο και προσπάθεια να σκορπίσει η ψήφος σε δυνάμεις που αθροίζονται στην κλιμάκωση της α... Περισσότερα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν οι αγρότες του μπλόκου Νάουσας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν οι αγρότες του μπλόκου Νάουσας

Οι αγρότες του μπλόκου της διασταύρωσης της Νάουσας, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια.Διαμαρτυρήθηκαν για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην έκδοση των πορισμάτων από την πλευρά του οργανισμού με αποτέλεσμα οι αγροτοπαραγωγοί να μην έχουν λάβει χρήματα και να δυσκολεύονται να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα.

Από τη συζήτηση με την προϊσταμένη φάνηκε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει από την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού με αποτέλεσμα τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς , το πάγωμα των προσλήψεων , η υποστελέχωση του οργανισμού , η υποχρηματοδότηση του .

"Τονίσαμε το πάγιο αίτημα μας για ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει απ’ όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και το κεφάλαιο με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Έγινε γνωστό ότι τα πορίσματα θα αποσταλούν έως τα τέλη Απρίλη , με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγική διαδικασία" αναφέρει η ανακοίνωση.

Συνάντηση με τον Υπουργό

Στη συνάντηση των αγροτικών μπλόκων που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ( ΠΕΜ) , με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φλεβάρη, συμμετείχε αντιπροσωπεία του μπλόκου διασταύρωσης Νάουσας .

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος "Μαρίνος Αντύπας" αναφέρει:

"Προς ενημέρωση των αγροτών της Ημαθίας , για την πολύωρη σύσκεψη και το τι ειπώθηκε αναφέρουμε:

Στα προϊόντα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο οικονομική στήριξη μέσω του ταμείου για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μήλα, ροδάκινα, βερίκοκα, νεκταρίνια, κάστανα παραμένουν τα ποσά και θα πιστωθούν στους αγρότες ως τέλος Φεβρουαρίου όπως δεσμεύτηκε ο Υυουργός. Τα μήλα "Fuji" εξαιρούνται από την οικονομική ενίσχυση και δεν διευκρίνισε ποιες ποικιλίες κόκκινων μήλων θα ενισχυθούν με 300 ευρώ/στρέμμα, ενώ μόνο όσα πράσινα μήλα είχαν καρποκάψα θα αποζημιωθούν με 300 ευρώ/στρέμμα. Για τα ροδάκινα - βερίκοκα αποδέχτηκε ότι η λίστα με τις ποικιλίες που είχε διακινηθεί τις δυο πρώτες ημέρες ισχύει και θα ενταχθούν επίσης κάποιες άλλες ποικιλίες. Για τα κάστανα ότι είναι λίγα τα χρήματα, αλλά τόσα μπορούν να δοθούν.

Υπάρχει η σκέψη για ενίσχυση σε αχλάδια και σταφύλια όπως έχει ήδη ανακοινωθεί μέσω DeMinimis. Για τα σταφύλια διαφάνηκε ότι σκοπεύει να ενισχύσει μόνο τις επιτραπέζιες ποικιλίες που μας βρίσκει αντίθετους. Επίσης με την πίεση των μπλόκων που υπάρχουν σε περιοχές από παραγωγούς κερασιών φαίνεται ότι τα κεράσια θα ενταχθούν στα προϊόντα στα οποία θα υπάρχει κάλυψη χαμένου εισοδήματος.

Για τα υπόλοιπα προϊόντα που διεκδικούμε αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος όπως βαμβάκι, αμύγδαλα, καρύδια, βρώσιμη ελιά, ακτινίδια, σταφίδα δεν υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά εκτός από το βαμβάκι που θεωρεί η κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να δοθεί τέτοια ενίσχυση παρότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί 40% και η τιμή είναι χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι και σε περιπτώσεις δεν καλύπτει ούτε το κόστος.

Ζητήσαμε να δοθούν τα 72 ευρώ/στρέμμα σε όλους τους αγρότες που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά οι παραγωγές τους από τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι επιλεκτικά όπως δόθηκαν διαχωρίζοντας τους αγρότες σε δυο κατηγορίες.

Στο αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής παραδέχθηκε την αναγκαιότητα να υπάρξουν μέτρα για το πετρέλαιο. Ζητήσαμε αφορολόγητο πετρέλαιο και τονίσαμε το γεγονός ότι παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού στη Λάρισα τον Μάιο 2019, στους αγρότες και κτηνοτρόφους δόθηκαν όλα και όλα τα ψίχουλα των 68 εκατ. ευρώ για επιστροφή ΕΦΚ στην τετραετία, ενώ την ίδια περίοδο για εφοπλιστές, ξενοδόχους, κλινικές δόθηκαν 1,5 δισ. ευρώ για επιστροφή ΕΦΚ και αφορολόγητο πετρέλαιο!!!

Στο αίτημα για μείωση πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 7 λεπτά/Kwh, κατάργηση χρηματιστηρίου Ενέργειας και του πρόστιμου ρύπων δεν δεσμεύτηκε σε κάτι συγκεκριμένα και θα το θέσουμε στη συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Για τις κατώτερες εγγυημένες τιμές είπε ότι δεν γίνεται επειδή έρχονται σε αντίθεση με την "ελεύθερη αγορά". Όμως η ίδια η ΕΕ είχε παλιότερα την κατώτερη "τιμή στόχου" και σε άλλες χώρες της ΕΕ υπάρχουν εγγυημένες τιμές. Εξάλλου "ελεύθερη αγορά" υπάρχει παντού στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να δίνει εγγυημένο εισόδημα στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, στους επιχειρηματίες στα διόδια κ.ά. Επίσης θέσαμε το ζήτημα της αισχροκέρδειας σε βάρος μας και σε βάρος των καταναλωτών αφού αγοράζουν κοψοχρονιά την παραγωγή μας και την πουλάνε 5-10 φορές ακριβότερα με τις "ευλογίες" της κυβέρνησης.

Μας είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε 360 εκατ. ευρώ στον ΕΛΓΑ την προηγούμενη τριετία, πράγματι δόθηκαν τα χρήματα που χρωστούσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στον ΕΛΓΑ από το 2011 και αυτό ήταν το αυτονόητο που έπρεπε να γίνει. Εξέφρασε την αναγκαιότητα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να είναι σαφές ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να δεχτούμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να ενταχθούν όλα τα ζημιογόνα αίτια και νόσοι στην ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής και του κεφαλαίου.

Για τους επιλαχόντες στα σχέδια βελτίωσης ανέφερε ότι τελείωσαν τα χρήματα, εντάχθηκαν όσοι κατάφεραν να ενταχθούν και δεν θα γίνει κάποια άλλη αλλαγή. Την επόμενη φορά που θα ανακοινωθεί χρηματοδότηση για σχέδια βελτίωσης οι επιλαχόντες θα πρέπει να κάνουν ξανά αίτηση για να ενταχθούν σε αυτά.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζήτησε από την κυβέρνηση συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς ΑΑΤ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ για την εβδομάδα που διανύουμε για να συζητήσουμε και να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις επί των αιτημάτων μας. Περιμένουμε η κυβέρνηση άμεσα να ορίσει αυτή την συνάντηση.

Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος από την πλευρά της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα άμεσα αιτήματά μας, αλλά και να πάρει μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτά τα χρήματα θα τα πάρουμε μόνο εφόσον τα διεκδικήσουμε με μαζική συμμετοχή!".

 

Έχει διαβαστεί 434 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 31 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 15 ως 23 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 01 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 330 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)