Τρίτη, 11 Φεβ, 2025

  • ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει τα νέα ισραηλινά εγκλήματα
  • Μοναδικότητα
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025: «PLESSAS GOES JAZZ»: Αφιέρωμα στον Τζαζίστα Μίμη Πλέσσα, με Μαντώ και Π. Πετράκη, στο Χώρο Τεχνών
  • Αμαρτωλός
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Νέα «επεισόδια» στο ψηφιακό κουκούλωμα της υποδηλωμένης εργασίας
  • Αγωνίες
ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει τα νέα ισραηλινά εγκλήματα1 Μοναδικότητα2 ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025: «PLESSAS GOES JAZZ»: Αφιέρωμα στον Τζαζίστα Μίμη Πλέσσα, με Μαντώ και Π. Πετράκη, στο Χώρο Τεχνών3 Αμαρτωλός4 ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Νέα «επεισόδια» στο ψηφιακό κουκούλωμα της υποδηλωμένης εργασίας5 Αγωνίες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αλλο επίπεδο

Αλλο επίπεδο

Σε άλλα επίπεδα έχει ανέβει η ισραηλινή και ευρωατλαντική προπαγάνδα, που αναπαράγεται αμάσητη και στη χώρα μας, με αφορμή την απελευθέρωση των ομήρων.Μη έχοντας κάποια άλλη ιστορία να διηγηθούν, ο στρατός και η κυβέρνηση του Ισραήλ παρουσιάζουν ως απόδειξη της «παλαιστινιακής βαναυσότητας» την εικόνα των αδυνατισμένων ομήρων που απελε... Περισσότερα

Παρουσιάστηκε με επιτυχία στη Νάουσα το βιβλίο του Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο "Ήταν ένα μικρό καράβι..."

από Η Άλλη Άποψη

Με μεγάλη συμμετοχή που κατέκλυσε τον «Σείριο» στη Νάουσα το απόγευμα της Tετάρτης 24/5 οι εκδόσεις ΚΨΜ και το βιβλιοπωλείο ΜΑΡΝΕΡΗΣ παρουσίασαν το βιβλίο του γνωστού ιστορικού και καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργου Μαργαρίτη με τίτλο "Ήταν ένα μικρό καράβι..."

Τον παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Θώμας Τσουκαλάς, Χειρουργός - Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που παρουσίασε το βιογραφικό του συγγραφέα αλλά και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα (πολιτική και επιστημονική).

Στη συνέχεια για το βιβλίο μίλησε ο Γιώργος Λεοντιάδης Ιστορικός, Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ Μόσχας. Σημείωσε ότι ο συγγραφέας στηρίζεται στην «μαρξιστική ανάλυση»,ενώ τόνισε ότι η γραφή του είναι γλαφυρή και ταυτόχρονα επιστημονική και πως «ξεμπερδεύει τα γεγονότα»,ενώ συνολικά η συλλογή των άρθρων αποτελεί «δοκίμιο για την πολιτική ιστορία του τόπου τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης».

Ο συγγραφέας Γιώργος Μαργαρίτης καθηγητής Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ αρχικά αναφέρθηκε στον τίτλο του βιβλίου που παραπέμπει στο ιστορικό γεγονός του «ναυαγίου της Μέδουσας» . Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «καταστροφικά ακολουθούμενη πολιτική» ,ενώ παραδέχτηκε πως αρκετές φορές «σήκωσα τα χέρια γιατί δεν έβρισκα ιστορικά προηγούμενα με τα όσα συμβαίνουν σήμερα». Τόνισε ότι «καμία επιστήμη, όπως και η ιστορία δεν είναι ουδέτερη, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει μη επιστημονικό»,ενώ αναφέρθηκε στηριγμένος και σε ιστορικά παραδείγματα για την Ε.Ε και την προβλεπόμενη πορεία της, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη του ότι «θα πρέπει οι από κάτω κοινωνικά να βάλουν τη σφραγίδα τους στην πορεία της κοινωνικής εξέλιξης» και ότι « δεν μας αξίζει η τύχη των ναυαγών της Μέδουσας»

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε πολύωρος διάλογος με τους παρευρισκόμενους ,προσφέροντας ένα απολαυστικό «μάθημα» πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας.

 

Έχει διαβαστεί 425 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 212 επισκέπτες και 0 μέλη.