Τρίτη, 30 Μάι, 2023

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλει ισχυρή εντολή για τολμηρές «μεταρρυθμίσεις» ουσιαστικά αντιλαϊκά μέτρα
  • Περί συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές
  • ΟΛΜΕ: Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ
  • ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για συνεργάτη τον παραχαράκτη της ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Μαραντζίδη
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας1 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλει ισχυρή εντολή για τολμηρές «μεταρρυθμίσεις» ουσιαστικά αντιλαϊκά μέτρα2 Περί συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές3 ΟΛΜΕ: Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ4 ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες5 Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για συνεργάτη τον παραχαράκτη της ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Μαραντζίδη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Tο παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου...

Στο μεταξύ, ξαναζεσταίνεται το παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου στα λεγόμενα «μικρά κόμματα».Οσο περισσότερα στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, λένε.Κοροϊδία στο τετράγωνο και προσπάθεια να σκορπίσει η ψήφος σε δυνάμεις που αθροίζονται στην κλιμάκωση της α... Περισσότερα

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Ενότητας" στην Ημαθια

από Η Άλλη Άποψη

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στην Ημαθία παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής στο καφέ «Σταρ» στη Βέροια, παρουσία και του Κώστα Λαπαβίτσα που τώρα είναι υποψήφιος στη  Αχαΐα .

Θυμίζουμε ότι το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ έχει  ως εξής:

1.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

2.ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

3.ΗΛΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

4.ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

5.ΧΑΡΙΣΗ ΜΑΡΙΑ

6.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

(Από την παρουσίαση απουσίαζαν οι Χατζοπούλου και Χαρίση για προσωπικούς λόγους)

Ο Κώστας Λαπαβίτσας σημείωσε ανάμεσα στ’ άλλα: «Οι εκλογές αυτές είναι πολύ διαφορετικές από τις προηγούμενες. Δεν υπάρχει ενθουσιασμός, αγαλλίαση και προσδοκίες. Αντίθετα υπάρχει προβληματισμός, δυσπιστία». «Επιβεβαιώθηκε ότι εντός του ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση». «Η δύναμη της ΛΑΕ θα έρθει από το 62% αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και δεν νομιμοποιεί τα μνημόνια». Η ΛΑΕ έχει αντιμνημονιακό πρόγραμμα, είναι αξιόπιστη δύναμη και η μόνη εναλλακτική δύναμη στο σημερινό πολιτικό σκηνικό».

Αναφερόμενος στην εναλλακτική πρόταση έκανε λόγο για η διαγραφή του χρέους, την άρση της λιτότητας, την εθνικοποίηση των τραπεζών και ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πράγματα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν εντός της Ε.Ε. και χωρίς εθνικό νόμισμα. Μιλώντας για τον αγροτικό τομέα ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε ότι η εφαρμογή του μνημονίου θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στον αγρότη, ενώ στάθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας.

Αναφερόμενος στη δική του τοποθέτηση ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας, την αιτιολόγησε ως προϊόν συλλογικότητας της Αριστεράς, στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αποδοχής της ΛΑΕ πανελλαδικά, ωστόσο τόνισε ότι πάντα θα βρίσκεται κοντά στην Ημαθία και τα προβλήματά της.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι τέσσερις παρόντες υποψήφιοι βουλευτές.

Ο Θανάσης Αποστολόπουλος (δικηγόρος) σημείωσε: Είναι τιμή για μένα η συμμετοχή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Ημαθία. Θα δώσω κάθε ικμάδα των δυνάμεών μου για τον διαφορετικό δρόμο. Η ΛΑΕ θα είναι η έκπληξη αυτών των βουβών εκλογών, με ρόλο και πρόγραμμα στις εξελίξεις. Θα είναι η αντιπολίτευση στις πολιτικές λιτότητας και τον μνημονιακό μονόδρομο, με έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση. Στα τοπικά, έμφαση θα δοθεί στην άρση της υπερφορολόγησης των αγροτών, τη σωτηρία της ΕΒΖ, την ανάπτυξη ομάδων αλληλεγγύης και κοινωνικών δικτύων. Επίσης έκανε λόγο για τοπικά ζητήματα όπως ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξη των ομάδων κοινωνικής αλληλεγγύης κ.α

Ο Γιάννης Αργυρίου (αγρότης) τόνισε: Ο αγροτικός κόσμος έχει πολλά προβλήματα και πρέπει να υποστηριχθεί. Η ΛΑΕ είναι η εγγύηση.

Ο Λευτέρης Κιοσέογλου (εργάτης): Η ΛΑΕ είναι η έκφραση του κόσμου της εργασίας και παλεύει να χτυπηθεί η εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Έκανε λόγο για την ανεργία , αλλά και για τα προβλήματα των εργαζόμενων στο νομό υποστηρίζοντας ότι «θέλουμε να εκφράσουμε τους ανθρώπους της εργασίας», ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Γυμνασίου στο Πλατύ, καταλήγοντας ότι «το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν ηττήθηκε». 

Ο Νίκος Ηλιάδης τόνισε: Η ΛΑΕ απαντά στο πρόγραμμα της λεηλασίας και της καταστροφής, στο Βατερλό της χώρας. Κάποιοι στην πορεία σταμάτησαν και άλλαξαν δρόμο, εμείς συνεχίζουμε.

Απαντώντας σε ερώτηση μας σχετικά με το εάν όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε μόνο το 5% των μελών τοπικά η Ζωή Ευγενιάδου (δικηγόρος) που είχε και τον συντονισμό της παρουσίασης μας παρέπεμψε σε παλιότερη ανακοίνωση της ΛΑΕ που τόνιζε: «Μόνον οι αριθμοί ευημερούν στο ΣΥΡΙΖΑ !!!

Ας  αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ  το μέγεθος του αριθμού των μελών του που έχουν αδρανοποιηθεί και παρακολουθούν  με σιωπή πικρίας την μετάλλαξη του στο   σοσιαλνεοφιλλελεύθερο κόμμα που είναι σήμερα !

Αν πάντως το 5% των πρώην μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ αντιστοιχεί στον αριθμό των 170 πρώην μελών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι σήμερα  πλέον ενεργά μέλη  του νεοσυσταθέντος πολιτικού φορέα της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  τότε ποιος θα πιστέψει ότι ο αριθμός των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ξεπερνά  αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ ΑΘΗΝΩΝ»

Σε άλλη μας ερώτηση σχετικά με την ΚΑΠ (που ισχύει και για τις χώρες εκτός της Ε.Ε εκτός ευρώ) ο Κ. Λαπαβίτσας έκανε λόγο «για απόσπαση από την ΚΑΠ με άμεσα μέτρα-π.χ ανασυγκρότηση ΑΤΕ, αλλαγή χαρακτήρα επιδοτήσεων κ.α- καθώς και ότι «θα συγκρουστούμε με τις επιλογές της ΚΑΠ και της Ε.Ε».

Σε ερώτηση μας γιατί δεν στηρίχτηκαν οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ (για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και τον κατώτατο μισθό) σημείωσε ότι «δεν ήταν σοβαρές, έγιναν για να κερδηθούν «πόντοι», ενώ επιτέθηκε και στην πολιτική «τα ηγεσίας του ΚΚΕ που αντί να βρει τι μας ενώνει ψάχνει να βρει τι μας χωρίζει» υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «δεν μας χωρίζει τίποτε με τον κόσμο του ΚΚΕ».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ‘έκανε λόγο για «πόλεμο εναντίον της ΛΑΕ μέσω δημοσκοπήσεων», παραδέχτηκε ότι «υπάρχει διάσταση-εκλογική-μεταξύ του 62% του δημοψηφίσματος και του ποσοστού της ΛΑΕ» ότι «υπάρχει μούδιασμα στον κόσμο», ενώ τόνισε και τη σημασία των αναποφάσιστων εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα ποσοστά θα είναι μεγαλύτερα από αυτά των δημοσκοπήσεων.

Έχει διαβαστεί 390 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 30 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 23 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 31 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 15 ως 23 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 290 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)