Κυριακή, 05 Δεκ, 2021

  • Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης
  • Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία
  • Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/12
  • Οικογενειακά ο Φώτης
  • Ουρά…
Δικηγορικός Σύλογος Βέροιας. Επανεκλέχτηκε ο Φώτης Καραβασίλης1 Επίσκεψη του Νίκου Παππά στην Ημαθία2 Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την Παιδεία3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/124 Οικογενειακά ο Φώτης5 Ουρά…6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: Ψηφίζουν για την εκλογή προέδρου

Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου διεξάγει από το πρωί της Κυριακής το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, το οποίο φιλοδοξεί μέσα κι από αυτήν τη διαδικασία να αναβαθμίσει τον ρόλο του στο αστικό πολιτικό σύστημα και στην κυβερνητική εναλλαγή, είτε με τα συνθήματα της «αυτονομίας» είτε με αυτά της συνεργασίας, που λανσάρουν κατά περίπτωση οι έξι υποψήφιοι γ... Περισσότερα

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας του συνδυασμού «Οικολογίας-Αλληλεγγύης»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο  της Ημαθίας του συνδυασμού «Οικολογίας-Αλληλεγγύης»

Συνέντευξη Τύπου του συνδυασμού «Οικολογίας Αλληλεγγύης», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 28/4 στο Δημόσια Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Στο πλευρό του Μιχάλη Τρεμόπουλου εκτός από τους υποψήφιους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας βρέθηκαν οι Νίκος Μπέκης υποψήφιος για το Δήμο Βέροιας με τους «Ενεργούς Πολίτες» , Χαρά Αξούριστου υποψήφια δημοτική σύμβουλος (που έκαναν και οι δύο σύντομες παρεμβάσεις) και Χάρης Κουρουζίδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ίδιο συνδυασμό.

Ο Μ. Τρεμόπουλος αναφερόμενος στην αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία-Αλληλεγγύη», που έχει συμπληρώσει 23 χρόνια ζωής και δράσης, τόνισε ότι «το πρόγραμμα μας είναι οι αγώνες μας» και πρόσθεσε ότι «το ψηφοδέλτιο αποτελείται από στελέχη κινημάτων, ενεργών πολιτών 365 ημέρες το χρόνο». «Το ψηφοδέλτιο της Οικολογίας-Αλληλεγγύης είναι ένα ψηφοδέλτιο αγώνων», υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Σημείωσε ακόμη την αντίθεση του σε όσους χρησιμοποιούν «ως τσουλήθρα» την Αυτοδιοίκηση για την κεντρική πολιτική σκηνή».

Για την κρίση σημείωσε ότι δεν ήταν φυσικό φαινόμενο ενώ αναφέρθηκε στους αγώνες της κίνησης για την ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, την υπεράσπιση των συλλογικών δικαιωμάτων και της δημόσιας περιουσίας αλλά και ενάντια στη διαφθορά.

«Για να ξεπεραστεί η κρίση χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το πελατειακό σύστημα, το λανθασμένο αναπτυξιακό μοντέλο και να φέρουμε τη διαφάνεια» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Οικολογίας-Αλληλεγγύης, πρόσθεσε ότι χρειάζονται βαθιές τομές και υπογράμμισε : « Έχουμε τις γνώσεις, τις προτάσεις και τη φερεγγυότητα για να  τις βάλουμε σε εφαρμογή».Αναφέρθηκε στην συμβολή τους στις μάχες ενάντια στην κατασκευή της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ, ενώ τοποθετήθηκε και σε ζητήματα που αφορούν την «Τάφρο 66», την αξιοποίηση της αγοράς της Κουλούρας κ.α

Σύμφωνα με τον Μ. Τρεμόπουλο η Περιφέρεια τα επόμενα πέντε χρόνια θα παίξει μεγάλο ρόλο στην πορεία της Κεντρικής Μακεδονίας και η πορεία κάθε Περιφέρειας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της χώρας.

«Μπορούμε να επιλέξουμε εκείνες τις στρατηγικές για μια αειφόρο προοπτική και να ανακουφίσουμε τους πολίτες που βουλιάζουν στην κρίση και να προχωρήσουμε στις ουσιαστικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος», κατέληξε ο Μ. Τρεμόπουλος. Μίλησε για την ανάγκη υιοθέτησης ενός  μοντέλου αειφόρου ανάπτυξης που θα φέρει ευημερία στους πολίτες, ενώ επανέλαβε την άποψη που έχει διαμορφώσει ως  πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ότι υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας μας (ήμασταν το μόνο τοπικό ΜΜΕ!) ο επικεφαλής της Οικολογίας-Αλληλεγγύης σημείωσε ότι η κόντρα  Τζιτζικώστα-Ιωαννίδη είναι εσωτερικό θέμα της ΝΔ που δεν αφορά τους πολίτες και υποστήριξε ότι η αντιπαράθεση θα πρέπει να γίνεται με βάση τα προγράμματα. Επίσης απαντώντας σε ερώτηση μας σχετικά με τη δημιουργία αιολικών πάρκων στο Βέρμιο, υποστήριξε Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα θέματα που απασχολούν την περιφερειακή ενότητα Ημαθίας ο Μ. Τρεμόπουλος αναφέρθηκε στο αιολικό πάρκο που σχεδιάζεται στην περιοχή και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ανησυχούμε για την κλιματική αλλαγή γι αυτό και είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ωστόσο από τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται στην Ελλάδα  κινδυνεύουν να συκοφαντηθούν». Όπως διευκρίνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» αντιτίθεται στη δημιουργία γιγαντιαίων πάρκων με τεράστιες ανεμογεννήτριες που επιβαρύνουν το περιβάλλον  από μεγάλες εταιρείες, ενώ υποστηρίζει το μοντέλο στο οποίο των δημο-συνεταιριστικών επιχειρήσεων με την εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών στο σχεδιασμό και τη διαχείρισή τους.” 

Τέλος ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Βαγγέλης Κακάρογλου σημείωσε ότι η Οικολογία-Αλληλεγγύη έχει ολοκληρωμένες προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και υπογράμμισε ότι βασικοί πυλώνες της Οικολογίας είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

Έχει διαβαστεί 537 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος Β 0-3 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 562 επισκέπτες και 0 μέλη.