Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»
  • Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...
  • O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/7
Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού2 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»3 Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...4 O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/76

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ημαθία

Τους υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ για τις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου, παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης 19/6 η Τ.Ο. Ημαθίας του κόμματος στο Beluga. Την παρουσίαση έκανε η Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Ημαθίας Μαίρη Παπαδοπούλου, την οποία πλαισίωναν στο πάνελ οι έξιυποψήφιοι, από Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια. Η M. Παπαδοπούλου απηύθυνε αρχικά κάλεσμα στο λαό, να προσέλθει στις κάλπες με κριτήριο τη ζωή και τις ανάγκες του και να στηρίξει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, για μια ισχυρή δύναμη του λαού την επόμενη μέρα. Παρουσίασε στη συνέχεια το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ημαθία, ένα ψηφοδέλτιο που το χαρακτήρισε ψηφοδέλτιο μάχης και πραγματικής ελπίδας, με κάποια πρόσωπα που συμμετέχουν πρώτα φορά ως υποψήφιοι και κάποια που τα έχουμε γνωρίσει και από παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά πάντα όπως είπε αγωνιστές και πρωτοπόρους στο κίνημα. Οι έξι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την Ημαθία είναι οι εξής:

1. Διάκογλου Γιάννης: 57 ετών, εργάτης, πρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας

2. Ιακωβίδης Ηλίας: 35 ετών, εργάτης, δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας

3. Σοφρόνωφ Ιωάννα: 59 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου Νομού Ημαθίας

4. Τσιουλάκος Τάκης: 55 ετών, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας»

5. Τσουκαλάς Θωμάς: 56 ετών, γιατρός, δημοτικός σύμβουλος Νάουσας

6. Χατζηθεοδωρίδου Κούλα: 53 ετών, εργάτρια σε διαλογητήριο, αντιπρόεδρος του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βέροιας.

Στις εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο της γαλακτοβιομηχανίας στο Πλατύ αναφέρθηκε ο Ηλίας Ιακωβίδης, με αφορμή την επίσκεψή του πριν τη συνέντευξη, στο χώρο του εργοστασίου. Όπως ανέφερε, οι εργάτες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, διεκδικώντας τις θέσεις εργασίας και τη συνεχή λειτουργία του εργοστασίου. «Το εργοστάσιο είναι πλήρως λειτουργικό, με τη διοίκηση να κάνει λόγο για αναπαλαίωση και αναβάθμιση. Είναι προσπάθεια για εργαζομένους χωρίς δικαιώματα και αντίσταση».

Στο φαινόμενο αποβιομηχανοποίησης του νομού Ημαθίας αναφέρθηκε η Ιωάννα Σοφρόνωφ, θέτοντας το ερώτημα, ποια ανάπτυξη υπηρετεί η πολιτική που ασκούν τα κόμματα και σημειώνοντας πως για λόγους αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού έκλεισαν τελικά και τα εργοστάσια στη Νάουσα. Απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να εναποθέσει τον αγώνα του στο ΚΚΕ, που θα είναι το αποκούμπι και το στήριγμά του. Κάλεσε τους εργαζομένους να προσέλθουν στις κάλπες με βάση την πείρα τους και την επόμενη μέρα. «Ισχυρό ΚΚΕ στις 8 Ιουλίου για να πάρει ανάσες ο λαός, να ανοίξει ο δρόμος μιας άλλης πολιτικής πρότασης, ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας που σήμερα τα κρατούν οι επιχειρηματίες», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Στους λόγους για τους οποίους αγωνίζονται να πάρουν περισσότερες ψήφους η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο Θωμάς Τσουκαλάς, λέγοντας πως η μεν πρώτη θέλει την αυτοδυναμία και ο δε δεύτερος προσπαθεί να μικρύνει την ψαλίδα με τη ΝΔ, να μη σχηματιστεί αυτοδυναμία και να συνεργαστεί από την πλευρά του με κόμματα μιας χρήσης. Σχετικά με το ΚΚΕ είπε πως αν ανέβουν τα ποσοστά του έστω και 1%, 2%, 3%, κερδισμένος θα βγει ο λαός. Τέλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, είπε πως «το ΚΚΕ βγήκε από μια μεγάλη τετραπλή μάχη και κράτησε σταθερά τις δυνάμεις του. Μπορεί κάποιοι να χάθηκαν αλλά το ελπιδοφόρο είναι πως απέκτησε καινούριες δυνάμεις».

Απευθυνόμενος στους αγρότες ο Τάκης Τσιουλάκος είπε πως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τα κυβερνητικά προγράμματα, που το μόνο που περιλαμβάνουν είναι μέτρα που θα αποδεκατίσουν το ήδη ισχνό αγροτικό εισόδημα. «Η μόνη διέξοδος για τους βιοπαλαιστές αγρότες είναι η συσπείρωση σε αγροτικούς συλλόγους. Να εμπιστευθούν τη δύναμή τους και να ενώσουν τον αγώνα τους με άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε να δυναμώσει η φωνή», είπε λέγοντας παράλληλα πως καμία ψήφος στο ΚΚΕ δε θα πάει χαμένη.

Κάλεσμα στους εργαζομένους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, απηύθυνε η Κούλα Χατζηθεοδωρίδου, να μην ψηφίσουν κατά την άποψή τους το λιγότερο κακό και να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που όπως είπε, θα σταθεί και την επόμενη μέρα στο πλευρό τους, όποια κυβέρνηση και αν προκύψει. «Τη μόνη δύναμη που θα αγωνιστεί στο πλάι τους για δουλειά με δικαιώματα, που να εξασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών τους, για ωράρια που θα αφήνουν και ελεύθερο χρόνο», ανέφερε κλείνοντας.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ στην Ελιά, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή Κώστα Παπαδάκη.

 

Έχει διαβαστεί 116 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 39 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 315 επισκέπτες και 0 μέλη.