Τετάρτη, 24 Ιούλ, 2024

  • Φουρτούνες
  • Επαινοι...
  • Ο «πήχης»
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
  • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
  • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
Φουρτούνες1 Επαινοι...2 Ο «πήχης»3 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»4 Γιορτή Πίτας στο Σέλι5 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

40 χρόνια...

40 χρόνια...

Αλλα ...40 χρόνια «αποφασιστικής προώθησης» αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα θα απαιτηθούν για να διασφαλίσει η Ελλάδα «την ευημερία της» και να επιστρέψει σε δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ. Τα παραπάνω ξεκαθαρίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας, σε ένα σαφές μήνυμα προς τον λαό ότι οι θυσίες δίχως τέ... Περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Απαράδεκτο ψήφισμα συγκάλυψης των οπαδικών στρατών

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Απαράδεκτο ψήφισμα συγκάλυψης των οπαδικών στρατών

Ψήφισμα που καταδικάζει τη βία «από όπου κι αν προέρχεται», και μ' αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να συγκαλύψει τις αιτίες αυτών των φαινομένων, μην καταδικάζοντας τη δράση φασιστικών ομάδων στα σχολεία απέναντι σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και αφήνοντας ανοιχτή την «πόρτα» της εξίσωσης θυτών και θυμάτων, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας με τις ψήφους της διοίκησης της Περιφέρειας και των άλλων παρατάξεων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Το ψήφισμα κάνει λόγο επίσης για τη σύσταση ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής για την πρόληψη και καταπολέμηση της οπαδικής και κάθε μορφής βίας.

To ψήφισμα

Το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τονίζει στο ψήφισμα του:«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, όπως επίσης και τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φίλων του αποτέλεσμα τυφλής, εγκληματικής και οπαδικής βίας. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους φίλους του που τον συνόδευαν και τις οικογένειές τους για όσα υπέστησαν από τη δολοφονική επίθεση.

Στεκόμαστε ενωμένοι και διαχρονικά απέναντι σε κάθε πράξη οπαδικής βίας, αλλά και κάθε άλλη μορφή βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται και ανεξαρτήτως έντασης ή κατάληξης.

Η δολοφονική ενέργεια προς τον Άλκη και τους συνομήλικους φίλους του έρχεται να προστεθεί σε πράξεις βίας σε όλη την Ελλάδα, είτε αφορά σε ραντεβού θανάτου οπαδών είτε αφορά βία σε σχολικά συγκροτήματα, είτε σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, που μας έχουν συγκλονίσει ως κοινωνία. Είναι δε προμήνυμα ότι αν η αντίδρασή μας δεν είναι δυναμική και καθολική, είναι απλά θέμα χρόνου να βιώσουμε και άλλα τέτοια γεγονότα. Η δημοκρατία, ο διάλογος, η συνεργασία και η αποδοχή της προσωπικότητας και των επιλογών του κάθε ανθρώπου και πάνω από όλα ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής, ως ύψιστο αγαθό, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητά μας είναι τα δικά μας μέσα και εργαλεία στην προσπάθεια εξάλειψης τέτοιων τραγικών περιστατικών και απωλειών ανθρώπινων ζωών.

Ως Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας συστήνουμε ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή για την πρόληψη και καταπολέμηση της οπαδικής και κάθε μορφής βίας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελο Χαριστέα, η οποία θα αναλάβει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης φορέων, σχολείων και πολιτών για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς κανένα διαχωρισμό, να σταθούν μαζί μας και να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια με πίστη και προσήλωση. Καλούμε όλους τους φορείς, όλα τα οργανωμένα κοινωνικά σύνολα και όλες τις συλλογικότητες να κάνουν το ίδιο και να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου πλαισίου αντιμετώπισης της βίας, με βασική προτεραιότητα την πρόληψη. Να εντείνει τις αστυνομικές έρευνες για τη διαλεύκανση αυτών των δολοφονικών ενεργειών και να διασφαλίσει στη δικαιοσύνη τη γρήγορη χρονικά διάρκεια απόδοση του έργου της”.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν δικό τους ψήφισμα, που αναδεικνύει ότι η έξαρση των οργανωμένων επεισοδίων, η δημιουργία και η δράση οπαδικών στρατών, που μέσα τους φωλιάζουν φασιστικές συμμορίες, είναι σύμφυτες με τη σήψη και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, καθώς αξιοποιούνται για τις οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος στην τοποθέτησή του εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του 19χρονου Αλκη, δήλωσε οργή και αγανάκτηση για την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών συμμοριών στις γειτονιές και στα σχολεία της περιοχής και απαίτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, να συλληφθούν γρήγορα όλοι οι ενορχηστρωτές και εκτελεστές της αποτρόπαιας επίθεσης και δολοφονίας.

Οπως είπε, η συγκεκριμένη δολοφονία «είναι αποτέλεσμα της δράσης εγκληματικών συμμοριών και ομάδων που δρουν σε σύνδεση με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αξιοποιούνται σύνδεσμοι οπαδών ως φυτώρια οπαδικών στρατών για την εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων. Στρατοί που καμία σχέση δεν έχουν με τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων των αθλημάτων και των ομάδων, με την αγνή αγάπη που μπορεί να έχει κάποιος για τον αθλητισμό και την ομάδα του.

Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα σε αυτές τις ομάδες συμμετέχουν ετερόκλητες δυνάμεις, ανάμεσά τους και φασιστικά στοιχεία, και ότι πολλές φασιστικές ομάδες θεωρούν τους οπαδικούς συνδέσμους προνομιακό χώρο στρατολόγησης.

Η προκλητική κρατική ανοχή απέναντι στη δράση των φασιστικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη, το γεγονός ότι παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τον Οκτώβρη του 2021 στην Ηλιούπολη, και ότι έχουν πέσει στα μαλακά όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις στα ΕΠΑΛ, μόνο αέρα στα πανιά δίνουν στη δράση τέτοιων ομάδων και συμμοριών.

Αυτή λοιπόν είναι η σκληρή πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια, και όποιος νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με μια αναφορά στη βία "από όπου και αν προέρχεται", ή γενικά στη βία, το μόνο που κάνει είναι να μην τοποθετείται συγκεκριμένα πάνω σε δεδομένα περιστατικά και να συγκαλύπτει τις αιτίες αυτών των φαινομένων».

Έχει διαβαστεί 865 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1593 επισκέπτες και 0 μέλη.