Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ΣΥΔ στον νομό Ημαθίας.»

από Η Άλλη Άποψη
Φρόσω Καρασαρλίδου: «Είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ΣΥΔ στον νομό Ημαθίας.»

Με εκπροσώπους δομών ΑμΕΑ συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του νομού μας, Φρόσω Καρασαρλίδου, και συγκεκριμένα με την πρόεδρο του δημιουργικού εργαστηρίου «Υφάδι», κα Ζάλιου Ευγενία, στο γραφείο της βουλευτή στη Νάουσα, το Δ.Σ του κέντρου μέριμνας ατόμων με αυτισμό ΜΑμΑ στη Βέροια και την πρόεδρο του μικτού κέντρου διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας «τα Παιδιά της Άνοιξης», κα Σαρκατζή Νόρα και τον αντιπρόεδρο κ. Εμμανουήλ Νικόλαο, στην Αλεξάνδρεια.

Η βουλευτής συζήτησε με τους εκπροσώπους των δομών για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενημερώθηκε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κάθε δομής, ενώ είχε και την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους των δομών, συγχαίροντας τους υπεύθυνους για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά.

Η κα Καρασαρλίδου έθιξε κατά τις συναντήσεις το ζήτημα της ανάγκης δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) για τα άτομα με αναπηρία στον νομό μας, καθώς στην Ημαθία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία τέτοια δομή. Πρόσφατα η βουλευτής είχε πραγματοποιήσει συνάντηση για το ζήτημα αυτό με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κ. Μήττα Χρήστο, στον οποίο κατέθεσε το επιτακτικό αίτημα όλων των φορέων του νομού με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή,  αλλά και των οικογενειών που έχουν άτομα με αναπηρία, για δημιουργία ΣΥΔ και στους τρεις δήμους του νομού μας δεσμεύοντας χρήματα για υποδομές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Οι εκπρόσωποι των δομών εξέφρασαν την απόλυτη συμφωνία τους με τη βουλευτή σχετικά με την προβληματική κατάσταση για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους στην Ημαθία και την τεράστια αγωνία που βιώνουν, λόγω έλλειψης μέριμνας από την πλευρά της Πολιτείας.

Οι συναντήσεις έκλεισαν με τη δέσμευση από την πλευρά της κας Καρασαρλίδου , ότι θα συνεχίσει, όπως έκανε σε όλη τη βουλευτική της πορεία, την ενίσχυση με κάθε μέσο των προσπαθειών για τη φροντίδα και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, αλλά και τον αγώνα για την ίδρυση ΣΥΔ στους δήμους της Ημαθίας.


Έχει διαβαστεί 2487 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 385 επισκέπτες και 0 μέλη.