Μετά την ανακοίνωση του «ReArm EU» με τα 800 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς, η Κομισιόν εκδίδει τώρα πρακτικές οδηγίες για την επιβίωση των νοικοκυριών τις 72 πρώτες ώρες μιας «μεγάλης κρίσης». Οι χτεσινές ανακοινώσεις συνιστούν κλιμάκωση της πολεμικής προετοιμασίας και επιβεβαιώνουν ότι ο κίνδυνος μιας γενικευμένης ανάφλεξης καραδοκεί.Το γ... Περισσότερα
Πλειοψηφία και μειοψηφία
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Το κύριο μοτίβο της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που στηρίζουν αυτό το σύστημα, με αφορμή και τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είναι ότι «δεν μπορεί μια μειοψηφία να επιβάλλει τη θέλησή της στην πλειοψηφία».
Ξεχνούν όμως να πουν ότι η αστική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, δηλαδή η πραγματική μειοψηφία του πληθυσμού, κατέχει το 90% του πλούτου, ενώ το 60% του πληθυσμού δεν κατέχει τίποτα από αυτό που ονομάζεται πλούτος και ένα μικρό ακόμα μέρος είναι βιοπαλαιστές.
Επομένως, στην πραγματικότητα όταν μιλούν για πλειοψηφίες και μειοψηφίες αντιστρέφουν τα πράγματα. Υπάρχει μια μειοψηφία που έχει τα πάντα στα χέρια της, τα σφετερίζεται γιατί δεν της ανήκουν, αυτή καθορίζει τα πάντα, την ιδιοκτησία, τις πολιτικές αποφάσεις, την κυριαρχία σε όλους τους τομείς, και καλεί την πλειοψηφία να συμμορφώνεται, να υποτάσσεται, να φοβάται, να μην έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της.
Ουσιαστικά δηλαδή και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει να επιβάλει τη θέληση (και τα συμφέροντα) των λίγων ενάντια στη θέληση, τα δικαιώματα και τους αναγκαίους αγώνες γι’αυτά, των πολλών!