Τρίτη, 17 Μάι, 2022

  • Το φυσικό αέριο και η πραγματικότητα...
  • ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»
  • Δεν ξέχασαν τον Φώτη Καραβασίλη
  • Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας
  • Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  16/5
Το φυσικό αέριο και η πραγματικότητα...1 ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Δεν θα πούμε ναι στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ»2 Δεν ξέχασαν τον Φώτη Καραβασίλη3 Στην εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας4 Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  16/56

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φτώχεια και …υπογεννητικότητα

Η φτώχεια και η υπογεννητικότητα είναι η αφορμή, αλλά η αιτία βρίσκεται στην σταθερά ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων! Ας γίνουμε συγκριμένοι: Στη σταθερή συρρίκνωση των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ αναφέρθηκαν στη έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ Βέροιας (16/5) ο Διευθυντής (ΦΩΤΟ) και ο Υποδιευθυντής του 1ου Λυκείου Βέροιας με... Περισσότερα

Το ΠΟΤΑΜΙ παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του

από Η Άλλη Άποψη

Την παρουσίαση των υποψηφίων στην Ημαθία ,έκανε την Δευτέρα 12/1 στην Βέροια το Ποτάμι. Τους υποψηφίους παρουσίασε το στέλεχος του κόμματος Βασίλης Πετρομελίδης. Συγκεκριμένα τόνισε: "Ξεκινήσαμε πριν 11 μήνες. Μιλήσαμε για ανανέωση πολιτικού προσωπικού και αγκαλιάστηκε από κόσμο που δεν συμμετείχε στην πολιτική. Ο δεύτερος στόχος μας ήταν η ανατροπή του κουρασμένου πολιτικού συστήματος, να μιλήσουμε για τα προβλήματα της κοινωνίας χωρίς αγκυλώσεις. Εδώ και πέντε χρόνια, η πολιτική υλοποιείται με βάση το μνημόνιο. Εμείς δεν οφείλουμε την ύπαρξη μας στο μνημόνιο. Προσπαθούμε να βάλουμε στο τραπέζι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος" είπε και πρόσθεσε:

"Βάζουμε επίσης την προοπτική της συναίνεσης. Η συνεννόηση μπορεί να ισχυροποιήσει την θέση της χώρας. Έχουμε μια μεγάλη διαφορά, μιλάμε χωρίς οργή, χωρίς θυμό και με τον μεστό μας λόγο πιέζουμε το πολιτικό σύστημα. Καταφέραμε και μιλάμε με την κοινωνία και ανταλλάσουμε απόψεις μαζί της. Κάναμε τομές, στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών με καταξιωμένους ανθρώπους, με ανθρώπους που υπέδειξε η κοινωνία. Το ίδιο κάναμε και τώρα. Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο που έγινε μέσα από μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μέσα από διαδικασίες. Έχουμε ανθρώπους με πολιτικές αφετηρίες διαφορετικές, με έντονη κοινωνική δράση. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας".Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι υποψήφιοι αναφερόμενοι στο βιογραφικό τους και δίνοντας το πολιτικό τους "στίγμα".

Ο Τάσος Τόλιος, αρχιτέκτονας μηχανικός και έμπορος ξύλου, τόνισε ότι προέρχεται από την αριστερά «των γονιών μου  της Κατοχής και της Αντίστασης», την αριστερά της συνεργασίας και του σεβασμού της διαφορετικής γνώμης. Μεταξύ των άλλων σημείωσε: "Πριν από 11 μήνες, ενώ η ζωή μας έχει καταστραφεί, άκουσα από τον Σταύρο Θεοδωράκη, το ξεκινάμε. Άκουσα να το λένε και άλλοι άνθρωποι και να αναζητούν λύση. Δέχθηκα με χαρά να στελεχώσω το Ποτάμι και κάναμε έναν καλό αγώνα στις Ευρωεκλογές. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα των εκλογών. Δεν πιστεύουμε στην πόλωση. Πιστεύουμε στην συνεργασία. Στον λίγο καιρό που μένει, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε έναν πολιτισμένο λόγο. Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε με ότι γίνεται και ότι κάποια πράγματα θα λυθούν με θυμό και φωνές. Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο".

Ο Θωμάς Λιόλιος, οικονομικός διευθυντής στην VENUS, υπογράμμισε: "Την ιδεολογία μου δεν την αγόρασα με 1,5 ευρώ ούτε από τις εφημερίδες, ούτε από το διαδίκτυο. Την έχω παλέψει. Όταν μου έγινε η πρόταση είπα ένα πραγματικό ναι. Αυτό γιατί διότι η πολιτική μου πορεία δεν είχε να κάνει με την δημόσια πολιτική αλλά ήμουν πάντα παρόν στα πράγματα. Η επαφή μου ήταν στενή αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ σε θεσμική θέση. Με πονάει πολύ όταν έβλεπα η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι κατάντια. Ήμουν από του πολλούς που κατηγορούσαν τους πολιτικούς αλλά αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος και ίσως είναι η αιτία που οδήγησε τα πράγματα εδώ. Ήταν πρόκληση το σύνθημα του Ποταμιού να δημιουργήσουμε την συνομωσία του καλού. Θα δεχθώ τον έλεγχο των πολιτών αν εκλεγώ, αλλά θα ασκώ κι εγώ έλεγχο στην κοινωνία".

Η Ίλια Ιωσηφίδου, πολιτικός μηχανικός από τη Νάουσα, προϊσταμένη της πολεοδομίας, τόνισε: "Ήμουν από μικρή δραστήρια πολιτικά και κάποια στιγμή εκλέχθηκα δημοτικός σύμβουλος και διατέλεσα αντιδήμαρχος. Διαφώνησα με την κομματοκρατία, διαχώρισα την θέση μου και δημιούργησα μια ανεξάρτητη δημοτική κίνηση. Ένιωσα την ανάγκη για κάτι καινούργιο στο πετσί μου. Με παλιά υλικά δεν μπορείς να κάνεις κάτι νέο. Όταν έγινε η πρόσκληση του Σταύρου Θεοδωράκη, με εξέφρασε. Δεν ήταν κάτι που ήρθε από τον ουρανό η εξέλιξη του κ. Θεοδωράκη και ένιωσα την ανάγκη να το στελέχωσω. Οι παλιές πολιτικές έχουν χρεοκωπήσει και έχουν χρεοκωπήσει. Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα. Πιστεύω ότι έχουμε μια δραστήρια και αξιόλογη ομάδα. Περιλαμβάνει παλιούς γνωστούς και νέους φίλους. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα".

Ο Γιάννης Μοσχόπουλος, δικηγόρος-συγγραφέας από την Αλεξάνδρεια, αφού σημείωσε τη συμβολή του στην ιστορία-λαογραφία του Ρουμλουκιού, τόνισε: "Τον τόπο αυτό δεν τον κληρονομήσαμε αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Το πολιτικό σύστημα δεν ζήτησε μια φορά συγνώμη για την κατάσταση που έφερε τον τόπο. Συνεχίζουν να παρεμβαίνουν με στόχο την επιβίωση του διευθαρμένου πολιτικού συστήματος. Ενώ ήμουν μακριά από πολιτικές γραμμές, ξαφνικά άκουσα το μήνυμα του Θεοδωράκη. Με γοήτευσε ο λόγος του. Λόγος κωδικοποιημένος, καθαρός και όταν γνωρίστηκα με τους άλλους εθελοντές είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Διαπιστώσαμε αυτά που έλεγε ο Θεοδωράκης είναι εφαρμόσιμα και αποφάσισα να στρατευτώ με στόχο να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να καταστρέψουμε την χώρα. Είναι απαράδεκτο η πολιτική σκηνή να αγνοεί την αυτοκριτική. Αυτό πρέπει να εφαρμόζεται και τέτοια μηνύματα θέλουμε να περάσουμε".

Ο Σωτήρης Κουπίδης, γιατρός από την Βέροια (διετέλεσε και διοικητικό στέλεχος σε Νοσοκομεία), πρόσθεσε: "Διαπίστωνα όλα αυτά τα χρόνια η Βέροια κάτι έχανε τόσο στην οικονομική παραγωγή όσο και στην δημιουργία. Μέχρι που ήρθε η κρίση και τα ανέδειξε όλα αυτά. Διετέλεσα διοικητής σε τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία που έγιναν πετυχημένες μεταρρυθμίσεις. Στην Ημαθία δεν είχαμε τέτοιες υπηρεσίες. Γνώρισα τον Σταύρο Θεοδωράκη όταν έκανε ρεπορτάζ σε ψυχιατρική μονάδα. Όταν ήρθε η πρόσκληση να συμμετάσχω είπα ότι δεν με παίρνει γιατί αξιοποιήθηκα από τη ΝΔ το 2005. Τελικά διαπίστωσα ότι πρέπει να είμαι σε αυτό το χώρο του Ποταμιού. Διάλογος, συναίνεση και συνεργασία είναι αρχές του Ποταμιού. Είμαι ο μικρότερος στο ψηφοδέλτιο αλλά νιώθω μια ασφάλεια γιατί οι συνυποψήφιοί μου με αγκάλιασαν".

Η Αφροδίτη Σπανίδου, οικονομολόγος υποστήριξε: "Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω στο Ποτάμι. Αποφάσισα στα 49 μου να ασχοληθώ διότι φτάνει η εκ του ασφαλούς κριτική. Θέλω να ενεργήσω. Δεν θέλω πια μόνο να παρακολουθώ. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική, πρέπει να είναι νέα πρόσωπα, όχι μόνο ηλικιακά. Αυτά που λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης, είναι αυτά που σκέφτομαι. Αυτό που τράβηξε είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, που έχουν την δουλειά τους και θέλουν να συμβάλουν. Μόνο τα πρόσωπα που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας αλλά και ο τρόπος που επιλέχθηκαν με κάνει να πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Θέλω να παλέψω για τα αυτονόητα".

Σε ερώτηση μας για το γιατί ενώ το ΠΟΤΑΜΙ δηλώνει ότι εκφράζει το νέο ο μέσος όρος των υποψηφίων στο νομό είναι 55 χρονών ως απάντηση δόθηκε από τον Δ. Βακάμη από την Σ.Ε ότι «δεν είχαμε νεώτερο ηλικιακά προτεινόμενο ως υποψήφιο», ενώ η Η. Ιωσηφίδου έκανε λόγω για «ηλικιακό ρατσισμό». Σε άλλη μας ερώτηση εάν η φιλική σχέση μεταξύ των υποψηφίων αλλά και το γεγονός ότι όπως δηλώνουν «δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί» θα οδηγήσει στην εναλλαγή (ένα κατακτηθεί) της βουλευτικής έδρας, κάτι τέτοιο απορρίφθηκε. Οσο δε αφορά το πρόγραμμα για τα προβλήματα του νομού διευκρινίστηκε ότι θα ανακοινωθεί στην επόμενη προεκλογική συγκέντρωση.

Έχει διαβαστεί 323 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 28 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 665 επισκέπτες και 0 μέλη.