Κυριακή, 12 Ιαν, 2025

  • Τη Δευτέρα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας
  • ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ
  • Δίκαια αιτήματα επιβίωσης των αγροτών
  • Στα πρόθυρα ... εκτροχιασμού οι «ατμομηχανές της Ευρωζώνης»
  • Αδιέξοδα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ «libre.gr»
Τη Δευτέρα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας1 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Κ. ΣΗΜΙΤΗ2 Δίκαια αιτήματα επιβίωσης των αγροτών3 Στα πρόθυρα ... εκτροχιασμού οι «ατμομηχανές της Ευρωζώνης»4 Αδιέξοδα5 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ «libre.gr»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το Ισραήλ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό, όπως και τα όνειρα των παιδιών στη Γάζα

Τουλάχιστον 46.565 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 109.660 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 7 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Γάζας. Το κράτος - δολοφόνος συνεχίζει τις επιχειρήσεις του και τις επιθέσεις του, σφυροκοπώντας τον Παλαιστινιακό λαό και μάλιστα η ... Περισσότερα

Πραγματοποιηθήκαν οι Δράσεις της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας 8 Μαρτίου 2022

από Η Άλλη Άποψη
Πραγματοποιηθήκαν οι Δράσεις της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας 8 Μαρτίου 2022

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι δράσεις της επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας, το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου 2022 στην Πλατεία Δημαρχείου.

 Τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας τίμησαν την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των δικαιωμάτων και των αγώνων των γυναικών, διοργανώνοντας μία ξεχωριστή δράση στην Πλατεία Δημαρχείου.

Στη δράση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Κωσταντίνος Βοργιαζίδης και χαιρέτησαν η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων και Προέδρος της επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας κ. Συρμούλα Τζήμα που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων που μετέχουν θεσμικά στην επιτροπή και πιο συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού κ. Μπατσαρά Γεωργία και η κ. προϊσταμένη κ. Παρασκευή Αγγελή εκπροσωπώντας την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Βέροιας, η κ. Μαργαρίτα Δαμιανίδου εκπροσωπώντας τον «Έρασμο», ο κ. Τσανακτσίδης Δημήτριος εκπροσωπώντας τον εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, ενώ παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Βέροιας και της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Δήμου Βέροιας που μετέχουν επίσης στην επιτροπή. Χαιρετισμό επίσης απηυθύναν ο κ. Πυρινός Δημήτριος για την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου από το Ε.Κ. Βέροιας.

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας μοίρασαν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο με το μήνυμα της ημέρας και τις χρήσιμες διευθύνσεις όλων των φορέων που αφορούν τη γυναίκα στη Βέροια. Το φυλλάδιο θα μοιράζεται στα σχολεία καθόλη τη διάρκεια του Μάρτιου.

 Την δράση αγκάλιασαν μαθητές του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας όπως και του του Τομέα εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους κ. Τριανταφυλλίδου Γεωργία, Γεγιτσίδου Ελένη, Μηρτσέκη Βασιλική Γιαννακίδη Φίλλιπο, Παπακανάκη Παρασκευά και Μαχαίρα Μαρία και εξέθεσαν τα εικαστικά τους δημιουργήματα για την Ημέρα της Γυναικάς.

Ακολούθησε η προβολή του βίντεο της Δημοτικής επιτροπής Ισότητας. Το βίντεο είναι διαθέσιμο στο ΥοuTube κανάλι του Δήμου Βέροιας:

https://www.youtube.com/watch?v=csxrad_lAU0

Πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην πόλη μας, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, μιλούν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουμε στην οθόνη 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη  στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.

 Το απόγευμα λόγω  των αντίξοων καιρικών συνθήκων δεν θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην πλατεία δημαρχείου ,  θα προβάλλεται μόνο  το βίντεο της επιτροπής Ισότητας με βίντεο wall στον τοίχο του Δημαρχείου.

Ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 9 Μαρτίου με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας η Ποδοσφαιρική Ομάδα ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας θα τιμήσουν στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας την γυναίκα με μία συμβολική κίνηση,  φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, πριν από την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2 της 23ης αγωνιστικής με την ΠΑΕ Λάρισα στις 15:30 το μεσημέρι.

Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν όπως: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βέροιας, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας, Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, Ένωση Γονέων Δήμου Βέροιας, όπως επίσης τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τα 3ο , 7ο Δημοτικά Σχολεία Βέροιας , το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας και το Ε.Κ. Βέροιας, την ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 και την Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας.Το παρόν επίσης έδωσαν μαθητές και καθηγητές του Ειδικού ΤΕΕ Βέροιας, μαθητές του ΚΕΜΑΕΔ, του ΜΑμΑ , το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Η Προέδρος της Επιτροπής Ισότητας

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

ΣΥΡΜΟΥΛΑ ΤΖΗΜΑ


Έχει διαβαστεί 642 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Αρθρογραφία

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 711 επισκέπτες και 0 μέλη.