Κυριακή, 16 Ιαν, 2022

  • «Ικανοποιημένη»… δηλώνει η υπουργός Παιδείας με πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 673)
  • Ανακοίνωση Φιλοζωϊκού Όμιλου Ημαθίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/1
  • Εμβολιασμοί για άνω των 60: Λήγει αύριο η προθεσμία . Το 90% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ορκίζεται στις μπίζνες των «πράσινων αρπακτικών» που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος
«Ικανοποιημένη»… δηλώνει η υπουργός Παιδείας με πάνω από 30.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!1 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 673)2 Ανακοίνωση Φιλοζωϊκού Όμιλου Ημαθίας3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 15/14 Εμβολιασμοί για άνω των 60: Λήγει αύριο η προθεσμία . Το 90% έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ορκίζεται στις μπίζνες των «πράσινων αρπακτικών» που έχουν εκτοξεύσει την τιμή του ρεύματος6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της Πρέσβειρας της Κούβας κ. Zelmys Maria Dominguez Cortina

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της Πρέσβειρας της Κούβας κ. Zelmys Maria Dominguez Cortina
Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της Πρέσβειρας της Κούβας κ. Zelmys Maria Dominguez Cortina στο καφέ "Ελιά".  Η Πρέσβειρα αφού τοποθετήθηκε, έπειτα απάντησε στις ερωτήσεις των τοπικών μέσων και πολιτών. Η όλη συζήτηση κινήθηκε γύρω από την τωρινή κατάσταση της Κούβας,το υγειονομικό της σύστημα και την διεθνιστική της πολιτική μέσω της 

Κουβανική Ιατρικής Ταξιαρχίας "Henry Reeve", που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Το απόγευμα 10/9 και 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Αγίας Παρασκευής, η Πρέσβειρα θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν η "Ελληνική Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία "Henry Reeve" και η "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ"

Εισαγωγική ομιλία της πρέσβειρας της Κούβας προς τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Παρασεκυής 10/9 στην ΕΛΙΑ

«Ευχαριστούμε όλους όσους μας πρόσφεραν την αλληλέγγυη υποστήριξή τους, σε όλους εσάς που είστε παρόντες εδώ σήμερα. Ευχαριστούμε την «Ελληνική Πρωτοβουλία για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης 2021» στη διεθνιστική ταξιαρχία Κουβανών υγειονομικών εργαζομένων Χένρι Ριβ, για την δράση της

 να αναδείξει την αλήθεια για τη διεθνιστική και αλληλέγγυα συνεργασία των Κουβανών επαγγελματιών υγείας και για την αντιμετώπιση της εκστρατείας ψεμάτων που προσπαθούν να δυσφημήσουν αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική προσπάθεια, μιας μικρής μεγάλης σοσιαλιστικής χώρας που αποκλείστηκε από έναν ισχυρό εχθρό. Ευχαριστούμε επίσης τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη, συντονιστή της πρωτοβουλίας και τον Τάκη Βαρελά, αντιπρόεδρο, για την υποστήριξή τους. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους τους Έλληνες φίλους που υπέγραψαν το προαναφερθέν αίτημα του Νobel, συμπεριλαμβανομένου του Μίκη Θεοδωράκη,  μεγάλος φίλος της Κούβας που μας άφησε πρόσφατα, αλλά του οποίου η κληρονομιά θα παραμείνει πάντα μαζί μας. από τα ισπανικά

Από τον θρίαμβο της Επανάστασης, η Κούβα διακρίθηκε για το πνεύμα της αλληλεγγύης και του διεθνισμού. Για χρόνια η Κούβα έστειλε ιατρικές ταξιαρχίες σε διάφορες χώρες, καθώς και φοιτητές ιατρικής, επίσης έστειλε καθηγητές για τη δημιουργία ή την ενίσχυση ιατρικών σχολών σε φτωχές χώρες. Μέλη του Διεθνούς Συνδέσμου Ιατρών που ειδικεύονται σε Καταστάσεις Καταστροφών και Σοβαρές Επιδημίες της Henry Reeve, καταπολεμούν το COVID σε πολλές χώρες, όπως προηγουμένως καταπολέμησαν τον Έμπολα στην Αφρική ή σεισμούς σε διάφορα μέρη, όλα αυτά παραδείγματα της μεγάλης ανθρωπιστικής πράξης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στις τρέχουσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19, η Κούβα έχει δημιουργήσει 5 υποψήφια εμβόλια και έχει εφαρμόσει 3 από αυτά, σε μελέτες παρέμβασης ή παρεμβάσεις υγείας, σε εκατομμύρια Κουβανούς. Αυτά είναι: Abdala, Soberana 2 και Soberana Plus, τα οποία έχουν εγκριθεί από την εθνική ρυθμιστική αρχή ως εμβόλια κατά του COVID-19 και τα έγγραφα έχουν υποβληθεί για έγκριση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Αυτό το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό για την προσπάθεια της επιστήμης στην υπηρεσία του λαού. Ένα ισχυρό σύστημα επιστήμης και τεχνολογικής καινοτομίας, σύμμαχοι του δωρεάν και ποιοτικού καθολικού συστήματος υγείας της χώρας μας, με εξαιρετικά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, κατέστησε δυνατή την αντιμετώπιση της πανδημίας και των αποτελεσμάτων που έχει επιτύχει η Κούβα σε όλη την ιστορία της επανάστασης. Ελπίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο περισσότερο από το 90% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Τον Οκτώβριο, ένα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού θα έχει ήδη ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού, ενώ τον Νοέμβριο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλου του κουβανικού πληθυσμού άνω των τριών ετών, καθώς και τα άτομα αλλεργικά στο tiomersal θειομερσικό και αυτών που βρίσκονται σε φάση ανάρρωσης, συμπεριλαμβανομένου του παιδιατρικού (παιδικού) πληθυσμού. Η Κούβα άρχισε τον εμβολιασμό τον Μάιο του 2021, ενώ στον κόσμο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020. Ωστόσο, το Νησί δείχνει δεδομένα (στοιχεία) υψηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, όσον αφορά τα άτομα με τουλάχιστον την μία δόση και τα άτομα πλήρως εμβολιασμένα.

Όλα αυτά τα επιτεύγματα έγιναν παρά τα εμπόδια που συνεπάγονται από τον οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Κούβας για περισσότερα από 60 χρόνια, και όλα τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που συνδέονται με αυτόν, που επιβλήθηκαν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αυξήθηκαν επί Μπάιντεν.

Αυτό έχει προκαλέσει σήμερα ο κουβανικός πληθυσμός να βιώνει μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, που επηρεάζει την πρόσβαση σε βασικά προϊόντα, υπηρεσίες και φάρμακα. Με αυτά τα μέτρα προσπαθούν να βλάψουν τις βασικές ανάγκες του κουβανικού λαού για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση για αυτό, προκειμένου να αποδείξουν την αποτυχία του σοσιαλισμού και να εμποδίσουν τον λαό να συνεχίσει να υποστηρίζει την επανάσταση.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιούν πολύ έντονα την ιδεολογική ανατροπή, εφευρίσκοντας ψευδή προσχήματα για να μας τοποθετήσουν σε άδικους καταλόγους, δημιουργούν καμπάνιες εναντίον των γιατρών μας, εναντίον των ηγετών μας, ενάντια στα επιτεύγματα και τις ενέργειες της κουβανικής επανάστασης, δημιουργούν επίσης ψεύτικα θύματα και ψευδείς παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα για να αμαυρώσουν την εικόνα της επανάστασης.

Αυτή τη στιγμή, η Κούβα υποφέρει από εκστρατείες ψεύδους, χειρισμών που προσπαθούν να υπονομεύσουν την κουβανική επανάσταση, που προσπαθούν να κατηγορήσουν την κουβανική κυβέρνηση για τις οικονομικές δυσκολίες σε περιόδους πανδημίας, χωρίς να λάβουν υπόψη τις επιπτώσεις του αποκλεισμού, βασική αιτία των δυσκολιών μας. Σκοπεύει να παρουσιάσει την Κούβα ως χώρα που έχει καταρρεύσει και είναι σε χάος, να προκαλέσει κοινωνικό ξέσπασμα και να δικαιολογήσει μια εξωτερική παρέμβαση.

Στην Κούβα δεν υπήρξε κοινωνική εξέγερση, όπως  προσπάθησαν να δείξουν ανά τον στον κόσμο. Η χώρα έπεσε θύμα μιας πολιτικής επιχείρησης επικοινωνιακού τύπου που οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το έδαφος των ΗΠΑ, που υπέκυψε μπροστά στην υποστήριξη του λαού στην Επανάσταση.

Η Κούβα απορρίπτει κάθε απόπειρα ή πράξη παρέμβασης στις εσωτερικές της υποθέσεις. Είναι σημαντικό να καταγγείλουμε ότι γίνονται επικίνδυνες και ανεύθυνες κλήσεις από το εξωτερικό για πράξεις σαμποτάζ, δολοφονίες, άλλες επιλεκτικές δολοφονίες και ότι στο Μαϊάμι ζητείται στρατιωτική επέμβαση κατά της Κούβας  από αρκετούς αξιωματούχους των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Το κάλεσμα του Κουβανού προέδρου και της κυβέρνησής μας είναι να λυθούν οι δυσκολίες μεταξύ των Κουβανών, χωρίς εξωτερική παρέμβαση και με βάση την πατριωτική ενότητα να προχωρήσουμε σε τομείς που σήμερα επηρεάζονται από το σύμπλεγμα του αποκλεισμού, της πανδημίας και των δικών μας δυσκολιών, τις οποίες δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ. Σήμερα κυριαρχεί η ειρήνη και η ηρεμία στην Κούβα και όλα λειτουργούν κανονικά, στο πλαίσιο των υγειονομικών περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Ο κουβανικός λαός και η κυβέρνηση είναι ευγνώμονες για τις πολλαπλές εκφράσεις υποστήριξης που συνοδεύονται από την απόρριψη των προσπαθειών κατά της σταθερότητας στο νησί, την καταδίκη του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας και την απόρριψη της σκληρής απαξιωτικής εκστρατείας κατά της Κούβας, που πραγματοποιήθηκε από φίλους της Κούβας σε όλο τον κόσμο. Οι αλληλέγγυοι φίλοι Έλληνες αποδείχτηκαν πολύ δραστήριοι στην στήριξη της κουβανικής επανάστασης, αναδεικνύοντας την αλήθεια και καταδικάζοντας της μανούβρες εναντίον της Κούβας, το οποίου εκτιμούμε ιδιαίτερα. Αυτά είναι δείγματα για το πώς ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν ξεγελιέται από την ψεύτικη προπαγάνδα, είναι επίσης δείγματα των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Κούβας και της Ελλάδας, της αγάπης και της φιλίας που ενώνει τους δύο λαούς μας.»

 

 

 Έχει διαβαστεί 685 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 374 επισκέπτες και 0 μέλη.