Τρίτη, 05 Μάρ, 2024

  • “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού
  • Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ
  • «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές
  • Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο
“Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών2 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού3 Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ4 «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές5 Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗ»: Μείον 32.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2024

«Ρεκόρ» 20ετίας για το αρνητικό ισοζύγιο, σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας είναι με συμβάσεις - λάστιχοΤο μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον πρώτο μήνα του 2024. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον περασ... Περισσότερα

ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν

από Η Άλλη Άποψη
ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
Σειρά κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι πρώην εργαζόμενοι της πτωχευμένης εταιρείας «Αφοί Καρυπίδη Ανώνυμη Εμπορική και Εξαγωγική Εταιρεία», που παλεύουν να εισπράξουν τα ποσά που νόμιμα κατάσχεσαν μέσα από μαζικούς και μαχητικούς αγώνες και δικαστικά.


Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες εκπρόσωποι των εργαζομένων, στη Θεσσαλονίκη, απαίτησαν από την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες για να εκταμιευθούν τα χρήματά τους, που υπολογίζονται σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Οπως είπαν, έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και το μπαλάκι ευθυνών που παίζεται μεταξύ των εταιρειών που πτώχευσαν και εκείνων που τις διαδέχθηκαν πρέπει να τελειώνει. Το μικρότερο ποσό το οποίο οφείλεται σε κάποιους από τους περίπου 300 πρώην εργαζόμενους στην εταιρεία είναι 2.000 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο φτάνει τα 17.000 ευρώ.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, έρχονται μέρες Χριστουγέννων και θα μας βρουν μπροστά τους», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η εκπρόσωπος των εργαζομένων, Νόπη Μουστακίδου.

«Το αίτημα των εργαζομένων να πάρουν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα τους είναι πέρα έως πέρα δίκαιο. Το κράτος είναι εχθρικό απέναντι στους εργαζόμενους και είναι το ίδιο κράτος που πετά ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπελόπουλος.

Το ιστορικό

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, από το 2015 παρατηρούνταν καθυστερήσεις από την εταιρεία του επιχειρηματία Καρυπίδη σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ετσι, οι περισσότεροι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας. Από τότε διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους μέσα από ατελείωτες νομικές μάχες.

Η εταιρεία του Θ. Καρυπίδη αγόρασε τα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και απέκτησε εταιρική σχέση franchise με την εταιρεία «Μαρινόπουλος», η οποία όμως πτώχευσε το 2014. Η πτώχευση της «Μαρινόπουλος» τελικά παρέσυρε και την εταιρεία του Θ. Καρυπίδη. Στη συνέχεια η εταιρεία «Σκλαβενίτης» αγόρασε τις «Μαρινόπουλος» και «Καρυπίδης».

Στις 27/3/2021 κοινοποίησαν νομίμως κατάσχεση στα χέρια της εταιρείας «Σκλαβενίτης» ως τρίτης, για μισθούς που τους όφειλε η εργοδότρια εταιρεία «Καρυπίδης» από τον Φλεβάρη του 2016.

Το κατασχεθέν ποσό επιδικάστηκε να καταβάλει η εταιρεία «Σκλαβενίτης» στην εταιρεία «Καρυπίδης» με την υπ' αριθμ. 245/2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ως διάδοχος της εξυγιασμένης επιχείρησης «Μαρινόπουλος».

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί υφίστανται την κοροϊδία όλων των εμπλεκομένων.

Ειδικότερα, η εταιρεία «Σκλαβενίτης» κατέθεσε το κατασχεθέν ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον όρο ότι για να εισπραχθεί αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν οι εργαζόμενοι βεβαίωση ότι έχουν πληρωθεί οι όροι της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας «Μαρινόπουλος», την οποία μετά την εξυγίανσή της διαδέχτηκε η εταιρεία «Σκλαβενίτης».

Συγκεκριμένα, απαιτεί να προσκομιστούν και να παραδοθούν από τους εργαζόμενους με βάση την επικαλούμενη συμφωνία εξυγίανσης όλα τα αξιόγραφα και δικόγραφα (επιταγές και απόγραφα διαταγών πληρωμής) από την εργοδότρια εταιρεία «Καρυπίδης» με ταυτόχρονη δήλωση παραίτησής της από τα δικαιώματά της.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ούτε γνώριζαν ούτε έχουν πρόσβαση σε αυτά που ζητάει η «Σκλαβενίτης», δεν μπορούν να εισπράξουν αυτά που νόμιμα τους οφείλονται με βάση τον πίνακα διανομής, δεν έχουν εισπράξει τίποτα από τα δεδουλευμένα τους, απολύθηκαν από την πτωχευμένη εταιρεία και εμπαίζονται από όλους αυτούς.

Ενώ σύμφωνα με τη νομική εκπρόσωπο των εργαζομένων, Αναστασία Καραπίτσα, ο Θ. Καρυπίδης μπλοκάρει τη διαδικασία ισχυριζόμενος ψευδώς ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά του.


Έχει διαβαστεί 521 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 435 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)