Τετάρτη, 01 Φεβ, 2023

  • Μνήμη αλλά και συμπεράσματα!
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά
  • Να ποιοι κερδίζουν!
  • Τα..."ζιζάνια"!
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη
  • Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους
Μνήμη αλλά και συμπεράσματα!1 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ : Οι συνταξιούχοι εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιά2 Να ποιοι κερδίζουν!3 Τα..."ζιζάνια"!4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σήμερα η πορεία στη μνήμη του Αλκη5 Ενεργειακή φτώχεια: Στην «πείνα» τα λαϊκά νοικοκυριά, 8,2 δισ. ευρώ στους ομίλους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΓΑΛΛΙΑ: Οι μαζικότερες διαδηλώσεις της τελευταίας 20ετίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας, ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα απ... Περισσότερα

Πρόταση της Δημάρχου Βέροιας να εξετασθούν οι επιπτώσεις των Μνημονίων στην Νεολαίας της Ελλάδας

από Η Άλλη Άποψη
Πρόταση της Δημάρχου Βέροιας να εξετασθούν οι επιπτώσεις των Μνημονίων  στην Νεολαίας της Ελλάδας

ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Με αφορμή τη συζήτηση για την θεσμοθέτηση ψήφου στα 16 χρόνια των πολιτών της Ευρώπης, η Δήμαρχος Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, ως εκπρόσωπος των Δήμων της χώρας μας στο Κογκρέσο του Συμβουλίου των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, μίλησε για τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας. Ανάγκες που αφορούν πρώτιστα την παιδία, την επαγγελματική εκπαίδευση και την πρόσβαση στην εργασία.

Επικεντρώνοντας στα σοβαρά προβλήματα της νεολαίας, η Δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε στην επικείμενη άφιξη της Επιτροπής του Κογκρέσου στην χώρα μας για την εξέταση της ποιότητας των δημοκρατικών θεσμών.

Η κ. Ουσουλτζόγλου κατέθεσε αίτημα, η συγκεκριμένη επιτροπή να συμπεριλάβει στην ατζέντα των θεμάτων που θα εξετάσει και το κεφαλαιώδες ζήτημα των επιπτώσεων που έχουν τα Μνημόνια στην νεολαία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ζήτησε να γίνει έρευνα για τις επιπτώσεις των Μνημονίων στην πρόσβαση των νέων στην παιδία, την εκπαίδευση, την εργασία αλλά και την διαμορφούμενη  σε αυτούς άποψη περί της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα και την Ευρώπη.

Η Δήμαρχος Βέροιας επεσήμανε ότι θα προσχωρήσει στην υποβολή της πρότασης μέσω και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και σε περίπτωση που αυτή δεν συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Επιτροπής, το αίτημα θα προωθηθεί για τη συγκρότηση εξειδικευμένης επιτροπής σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα ασχοληθεί με τις επιπτώσεις της εφαρμογής των Μνημονίων στη νεολαία της Ελλάδας ή και άλλων χωρών της Ε.Ε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ:  ΨΗΦΟΣ ΣΤΑ 16….

Αναφερόμενη στο θέμα της ψήφου στα 16, η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σωστά οφείλουμε όλοι μας να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τους τρόπους τακτικής και ουσιαστικής συμμετοχής των εφήβων στα κέντρα αποφάσεων. Και βεβαίως αυτά πρέπει να αρχίζουν αρχικά μέσα στα όργανα των σχολείων και μετά να υπάρχουν μηχανισμοί για συμμετοχή τους σε θέματα που τους αφορούν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτή η διαδικασία της προετοιμασίας είναι σταδιακή. Οι έφηβοί δεν είναι σε θέση μέχρι τα 16 να αποφασίσουν για πολύ περίπλοκα κοινωνικά και οικονομικά θέματα.  Ασφαλώς, είναι υποχρέωση μας να τους καθοδηγήσουμε  και να τους υποστηρίξουμε για να είναι σε θέση να αποφασίζουν και να συνεργαστούν σε ομαδικά επίπεδα. Αυτές οι γνώσεις και δεξιότητες δεν είναι δεδομένες, είναι μορφές μάθησης και θέλουν χρόνο για να τις κατακτήσουμε.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν όμοιοι τρόποι που αποφασίζουμε και αναβαπτιζόμαστε ως χώρες μέλη της Ε.Ε.

ΨΗΦΟ ΣΤΑ 16…  ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ….

Σαφώς θέλουμε εφήβους και νέους οι οποίοι έχουν γνώσεις και δεξιότητες, αλλά οφείλουμε να σεβαστούμε τις ανάγκες τους να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν με τον αναγκαίο χρόνο και σεβασμό προς αυτούς.

Ας μην βιαστούμε να εισάγουμε πρόωρα  τους εφήβους στον κόσμο των πολλαπλών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων οι οποίοι,

α) δεν είχαν καμία ιδιαίτερη ευθύνη για την γεννήσει τους και,

β) δεν έχουν τις απαραίτητες ικανότητες να αποφασίσουν πώς να τις εντοπίσουν «λύσεις» διότι βρίσκονται ακόμη σε ανάπτυξη.

 

Όσοι συνεργαστήκαμε με τους εφήβους γνωρίζουμε τα επίπεδα ικανοτήτων και το βάθος που έχουν στις σκέψεις τους για πολλά θέματα.

Λέγοντας αυτό, οφείλουμε να συγκρατήσουμε κάποια επιστημονικά δεδομένα. Οι έφηβοί 16 έως 18 ετών συνεχίζουν να βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης στο οποίο συνεχίζουν να ολοκληρώνουν την ανάπτυξη τους σε ψυχοκοινωνικό αλλά κυρίως σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο. Γνωστικά έχουν σταθεροποίηση κάποιο επίπεδο ωρίμανσης και σωματικά αλλά δεν έχουν τις απαραίτητες εμπειρίες ζωής για να μπορούν να αποφασίσουν για τα κοινωνικά δρώμενα μέσα από το δικαίωμα ψήφου…

ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ… ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.

Αγαπητή συνάδελφοί αν όντως ο ΣΤΟΧΟΣ μας είναι ΙΣΟΤΙΜΙΑ στην ζωή των εφήβων- νέων στις χώρες μας και στην Ε.Ε. ας εντοπίσουμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε πρώτα την ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Ας τους προσφέρουμε ξανά ΟΝΕΙΡΑ, ΟΡΑΜΑΤΑ και ΣΤΟΧΟΥΣ!»

(Από Δελτίο Τύπου)

 

(ΣΧΟΛΙΟ: Η Ε.Ε από την κατασκευή της και στο DNA της δεν έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λαών και της νεολαίας, αλλά του μεγάλου κεφαλαίου. Έτσι η εξέταση των επιπτώσεων των μνημονίων που προτάθηκε, απλά είναι σαν να βάζει κάποιος «το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα…»)

 

Έχει διαβαστεί 641 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Δ 3-5 μποφόρ

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 2-5 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 504 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)