Παρασκευή, 03 Δεκ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
  • Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας
  • Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια
  • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
  • Βέροια: Εκτακτη διακοπή νερού
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό1 Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας2 Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας3 Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια4 Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία5 Βέροια: Εκτακτη διακοπή νερού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»

Πέρασαν 77 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες πριν, είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για ... Περισσότερα

Προτάσεις με αφορμή την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, 16-22 Μαρτίου από το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ.

από Η Άλλη Άποψη

Η περασμένη εβδομάδα ορίστηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ως Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δράσεις και ενημέρωση γονιών και παιδιών πάνω στο θέμα « Παιδί και Οδική Ασφάλεια». Στο τέλος λοιπόν της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, ως Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας επικαιροποιούμε τις προτάσεις μας σχετικά με τα ζητήματα κυκλοφορίας στην Βέροια, δεδομένου του ενδιαφέροντός μας για την ποιότητα ζωής των πολιτών και σε συνέχεια ποικίλων δράσεων στην πόλη μας και τοποθετήσεων στον τοπικό τύπο και στα δημοτικά συμβούλια.

Από την έναρξη του διαλόγου πάνω στη νέα κυκλοφοριακή μελέτη για τη Βέροια τοποθετηθήκαμε υπέρ των προτάσεων των μελετητών και πιέσαμε το Δήμο Βέροιας να τολμήσει την αλλαγή της κυκλοφοριακής πραγματικότητας στη Βέροια, να δεχτεί τις υποδείξεις των συγκοινωνιολόγων και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού με το σκεπτικό ότι η πόλη μας δικαιούται ένα σύγχρονο-ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης του εμπορικού και ιστορικού της κέντρου, κάτι που σημαίνει λιγότερο κυκλοφοριακό φόρτο στο κέντρο, με μεταφορά του στους περιφερειακούς δρόμους, μειωμένη ηχορύπανση και καυσαέριο, ευκολότερη πρόσβαση σε πεζούς, ποδηλάτες, άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους.

Είναι καιρός επίσης, να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, έπειτα από ενέργειες του Ανθρώπινου Δυναμικού και τη σύμφωνη γνώμη εκατοντάδων συμπολιτών μας, για την ένταξη του ποδηλάτου στον αστικό ιστό με τη χάραξη ενός ποδηλατοδρόμου που θα ξεκινάει από την πλατεία Ωρολογίου, θα περνάει από τις οδούς Μητροπόλεως, Ελιάς και Πιερίων και μέσω του χωριού Άμμος θα καταλήγει στο φράγμα Αλιάκμονα. Στο μέλλον, η διαδρομή αυτή θα μπορούσε να καταλήγει στη Βεργίνα, στα πλαίσια υλοποίησης μιας νέας πρότασης στη διασύνδεση πολιτισμικού και αθλητικού τουρισμού.

Επιπλέον των παραπάνω, πιστεύουμε ότι η κυκλοφοριακή πραγματικότητα θα γίνει πιο φιλική προς τους πολίτες με την απομάκρυνση του σταθμού των Αστικών Λεωφορείων και ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης, με τη λήψη μέτρων για την παρεμπόδιση στάθμευσης οχημάτων επί των πεζοδρομίων (π.χ. τοποθέτηση κολωνακίων κλπ.) και την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες και πεζοδρόμια που δυσκολεύουν πια την ομαλή διέλευση των πεζών.

Ενισχυτική των παραπάνω προτάσεων κατά τη γνώμη μας, είναι και η προοπτική ανάπτυξης κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές της πόλης. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν είναι αναγκαίο να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής και λειτουργίας του υπό κατασκευή πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Εργοχώρι. Το συγκεκριμένο μέρος θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τα σχολεία της πόλης, ώστε να συνδυάσουν τις ημερήσιες εκδρομές τους με την ανάπτυξη κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές τους.

Έχει διαβαστεί 291 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 14 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 0 μέλη.