Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

 • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
 • Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ»
 •      Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας
 •  ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/5
Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 2 Μήνυμα της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: «12 ΜΑΪΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ» 3      Άρση μέτρων: Τέλος τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις Στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας4  ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 12/56

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με το «πρώτο κουδούνι»

Και μόνο το «πρώτο κουδούνι» ήταν αρκετό για να επιβεβαιωθεί ξανά πως το άνοιγμα των σχολείων με τους ίδιους όρους που έκλεισαν και με μόνο επιπλέον μέτρο την ...αυτοδιάγνωση, οδηγεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε νέα αδιέξοδα, συσσωρεύει στην πλάτη τους νέα προβλήματα, πρόσθετα σε αυτά που έχει ήδη προκαλέσει η πανδημία.Ο τραγέ... Περισσότερα

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη
Πρωτοβουλία για το Παιδί: Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Το πρωΐ της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Κέντρου Αναφοράς, παροχής συμβουλευτικής και Κέντρου θεραπείας τραύματος κ. Θεοδώρα Νιώπα, επισκέφτηκαν τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Διονύση Κούγκα, προκειμένου να τον συγχαρούν για την ανάληψη των καθηκόντων του και να του ευχηθούν υγεία, δύναμη και έμπνευση στο έργο που αναλαμβάνει.

   Ο κ. Κούγκας, προερχόμενος από (κατά γενική ομολογία) ευδόκιμη θητεία στις προηγούμενες θέσεις ευθύνης, ιδιαίτερα τις εντός Ημαθίας, εκδήλωσε αμέσως την προσωπική του διάθεση, αλλά και τη διάθεση της Υπηρεσίας του, για πλήρη και αποτελεσματική συνεργασία με τον Οργανισμό μας, προς όφελος της μεγάλης υπόθεσης της παιδικής προστασίας και των παιδιών της περιοχής μας που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο.

   Ακολούθησε επισκόπηση των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία προσφέρονται για την διεύρυνση και την εμβάθυνση της ήδη υπάρχουσας πολύ καλής συνεργασίας. Ως τέτοια, επισημάνθηκαν:

1.Η αντιμετώπιση περιστατικών προερχόμενων από την εργασία πεδίου των στελεχών της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, αλλά και όσων αναφέρονται και καταγγέλονται στο Κέντρο, με σκοπό την καταπολέμηση της παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων (και ενηλίκων με τους οποίους σχετίζονται), την προστασία ήδη ωφελούμενων παιδιών της Πρωτοβουλίας με την εξουδετέρωση των κινδύνων που διατρέχουν άμεσα, την καταπολέμηση της κακομεταχείρισης των παιδιών κλπ.

2.Η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, συνεπεία κρίσεων στο περιβάλλον των παιδιών (ενδοοικογενειακή βία κλπ), εξαφανίσεων, κινδύνων κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ψυχικής υγείας των παιδιών, με παρεμβάσεις και άμεση απομάκρυνση του κινδύνου.

3.Η τεκμηρίωση περιστατικών κακοποίησης, με τη διεξαγωγή της διαδικασίας της συνέντευξης και συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς. Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας έθεσε στη διάθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης τις εγκαταστάσεις του Κέντρου θεραπείας τραύματος, αλλά και των στελεχών του, σε οποιονδήποτε βαθμό συνεργασίας ζητηθεί.

4.Η διεξαγωγή κοινών δράσεων με σκοπό την πρόληψη και την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού αλλά και ειδικών ομάδων σε σχετικά θέματα, με μετρήσιμα αποτελέσματα-ανακοινώσιμα από επιστημονικά fora (πχ από το 2ο Διεθνές Συνέδριο του Νοεμβρίου 2020). Ο Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας έθεσε στη διάθεση της Υπηρεσίας τα στελέχη της Επιστημονικής Ομάδας της που είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές σε ειδικά θέματα, όπως της διάγνωσης της σεξουαλικής κακοποίησης, της υποδοχής-διαχείρισης του θύματος κλπ.

   Ο Αστυνομικός Διευθυντής τόνισε την απόλυτη προτεραιότητα που έχει για την ΕΛΑΣ  και τον ίδιο η παιδική προστασία και  διαβεβαίωσε για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στο έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, γεγονός που εκτιμάται ως ζωτικής σημασίας για την επιτυχή έκβασή του.

   Τέλος, κοινή υπήρξε η εκτίμηση για την ισχυρή κοινή θέληση και διάθεση των δύο μερών, αλλά και την ύπαρξη αντικειμενικών συνθηκών και δυνατοτήτων, παραγόντων που μπορούν να προωθήσουν σημαντικά το έργο της παιδικής προστασίας στην Ημαθία, καθιστώντας το πρωτοποριακό.

Έχει διαβαστεί 127 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 267 επισκέπτες και 0 μέλη.