Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

 • Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών
 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω
 • Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»
 • «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.
 • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα
 • Καθαρισμός...
Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών1 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω2 Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»3 «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.4 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα5 Καθαρισμός...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

Σάκης Τσίτσης πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Νάουσας: «Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!»

από Η Άλλη Άποψη
Σάκης Τσίτσης πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Νάουσας: «Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε (Τρίτη 16/3) ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Σάκης Τσίτσης με αφορμή το προγραμματισμένο συλλαλητήριο στις 20/3.

Από την αρχή υπογράμμισε ότι το προγραμματισμένο συλλαλητήριο είναι συνέχεια των πολύμορφων δράσεων εδώ και ένα χρόνο για ζητήματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων με περιοδείες στα εργοστάσια, συμβολικές κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο κ.α

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Ένας χρόνος πανδημίας. Ένας χρόνος που ο απολογισμός βρίσκει τους εργαζόμενους της περιοχής, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους χτυπημένους από τις επιπτώσεις της Κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, το χτύπημα του δικαιώματος στη μόρφωση. Όλο αυτό το διάστημα περίσσεψε η ατομική ευθύνη, η κρατική τρομοκρατία και καταστολή απέναντι σε όλους όσοι διεκδικούν, οργανώνουν, βγαίνουν στο δρόμο. Θέλουν η μάσκα να αποτελέσει φίμωτρο. Η εργοδοτική τρομοκρατία και η εκμετάλλευση οδηγεί σε εγκλήματα όπως η νόσηση και ο θάνατος δεκάδων συναδέλφων από χώρους δουλειάς, αφού ακόμα κι αν είσαι ασθενής από κορονοϊό πρέπει να δουλεύεις.

Χωρίς τη δράση του Εργατικού Κέντρου, των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης - εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι' αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται.»

Απαντώντας στις συκοφαντίες της κυβέρνησης κατά του οργανωμένου κινήματος αλλά και στη χρήση μεθόδων καταστολής σημείωσε: «Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Έχουμε τη δύναμη, δεν ερχόμαστε από το πουθενά. Συνεχίζουμε την ιστορική αγωνιστική παράδοση του τόπου μας! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ- ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!!»

Σημείωσε μάλιστα τα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη δημόσια Υγεία στην περιοχή όπως «υπάρχουν χωριά που βλέπουν γιατρό κάθε 2 μήνες…Το νοσοκομείο μας λειτουργεί χωρίς ΜΕΘ, χωρίς πνευμονολόγο και εντατικολόγο, ενώ με τη μετατροπή του Κέντρου Υγείας σε εμβολιαστικό, λόγω και των ελλείψεων σε προσωπικό, επιβαρύνεται η κατάσταση…Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.»

Αναφερόμενος και στ’ άλλα ζητήματα πάλης όλο αυτό το διάστημα υπογράμμισε: «Με τη δική μας πάλη και τη παρέμβαση του Συνδικάτου τροφίμων – ποτών – γάλακτος όλο αυτό το χρόνο αναδείξαμε τις εργοδοτικές και κρατικές ευθύνες για τη διάδοση του κορονοϊού στα διαλογητήρια και στα κομποστάδικα. Πετύχαμε να παρθούν μέτρα προστασίας.Παλεύουμε στο πλευρό των μαθητών μας για ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, για να γίνουν τα μαθήματα με λιγότερους μαθητές στις αίθουσες, για να μην συνωστίζονται οι μαθητές στα λεωφορεία .

Τα σωματεία της περιοχής αγωνίζονται για να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά . Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο Νηματουργίας Βαρβαρέσος που δίνουν τη μάχη κόντρα στην απλήρωτη εργασία. Ο αγώνας τους αποτελεί παράδειγμα για όλη τη Πόλη. Σταθήκαμε πλάι στους αγώνες των αγροτών και μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο «Μαρίνος Αντύπας» στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.»

Όσο δε αφορά τη μορφή που παίρνει η κινητοποίηση-συλλαλητήριο- τόνισε ότι: «Η επίθεση που δεχόμαστε είναι μεγάλη, άρα και η αντίστασή μας θα πρέπει να είναι ανάλογη και όχι απλά συμβολική. Καλούμε τον κόσμο σε συμμετοχή και να είστε σίγουροι ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τον εντεινόμενο αυταρχισμό-αστυνομοκρατία σημειώνοντας ότι «ο αυταρχισμός πηγαίνει μαζί με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται π.χ με τους στόχους για εφαρμογή 10ωρου, τη μείωση των μισθών, το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης, τις νέες αντασφαλιστικές μεθοδεύσεις κ.α.

Συνεχίζοντας έκανε κάλεσμα στα σωματεία της ευρύτερη περιοχής να μείνουν σιωπηλά, ενώ ανέδειξε και τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Καταλήγωντα αναφέρθηκε επιγραμματικά στους στόοχυς πάλης (και του συλλαλητηρίου) που είναι:

«Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση. Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο ιατρικό, υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό  τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία.

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία. Συχνότερα διαλείμματα , καλός και επαρκής αερισμός των χώρων .

Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να γίνεται καθημερινή θερμομέτρηση .

Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.»

Έχει διαβαστεί 509 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 827 επισκέπτες και 1 μέλος.