Τα 18,5 με 19 δισ. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη... Περισσότερα
Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι στον «Βαρβαρέσο»
από Η Άλλη Άποψη
Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χτες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην «Ευρωπαϊκή Νηματουργία Βαρβαρέσος ΑΕ», στη Νάουσα, καθώς δεν αντέχουν άλλο το καθεστώς της απληρωσιάς που επέβαλε η εργοδοσία τα τελευταία χρόνια, με τη στήριξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών του κράτους, και διαμηνύουν πως δεν αποδέχονται να μπαίνει η ζωή τους στο ζύγι των κερδών.
Στην πλειοψηφία των135 εργαζομένων οφείλονται δεδουλευμένα τουλάχιστον 15 μηνών.Τα τελευταία τρία χρόνια πληρώνονται μόνο έναντι μισθού και το τελευταίο έναντι, 300 ευρώ, τους καταβλήθηκε πριν έναν μήνα. Αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Σε κάθε βήμα διεκδίκησης με μπροστάρη το Σωματείο τους, βρήκαν απέναντί τους τους μηχανισμούς του κράτους, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη, που έσπευσε να εκδώσει διαταγή προστασίας της επιχείρησης από τις οικονομικές διεκδικήσεις τους.
Αγωνίστηκαν διεκδικώντας έκτακτο βοήθημα μέσω του ΟΑΕΔ, για να μπορέσουν να ξεχειμωνιάσουν, όμως η κυβέρνηση το αρνήθηκε, ενώ την ίδια ώρα μοιράζει απλόχερα ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Μπροστά σ' αυτό το αδιέξοδο, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επίσχεση εργασίας και παράλληλα προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης που έχει καλέσει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.