Τετάρτη, 19 Ιαν, 2022

  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ : Η φράση «πάρε ένα "Ντεπόν" και έλα» να δουλέψεις με κορονοϊό βρίσκει πλέον νομιμοποίηση
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/1
  • ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Με κινητοποίηση διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας
  • Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ : Η φράση «πάρε ένα "Ντεπόν" και έλα» να δουλέψεις με κορονοϊό βρίσκει πλέον νομιμοποίηση1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ  ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ “ΑΠΑΤΗΤΑ ΒΟΥΝΑ”  2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 19/13 ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για τον λαό οι «φιέστες» της κυβέρνησης για την παραλαβή των «Rafale»4 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ: Με κινητοποίηση διεκδίκησαν μέτρα προστασίας της υγείας5 Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΜΠΡΑΒΟ στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ!

Μπράβο στην πρωτοβουλία του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ που εκτός από πανό στις κερκίδες οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με φανέλες που έγραφαν «Ούτε μία λιγότερη», ενώ κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν: «Του έθιξε τον ανδρισμό, απούσα», «Επειδή του είπε όχι, απούσα», «Επειδή τον χώρισε, απούσα». Μία σημαν... Περισσότερα

Σε σχέση με την υπόθεση της ΜΚΟ «ΕΣΕΠΑ»

από Η Άλλη Άποψη
Σε σχέση με την υπόθεση της ΜΚΟ «ΕΣΕΠΑ»

Αποστάσεις, με αφορμή την υπόθεση της ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ παίρνουν οι τοπικές αρχές της περιοχής μας. Όπως έγινε γνωστό για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία κατηγορούνται τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών». Σύμφωνα με πληροφορίες εισέπραξε εκατομμύρια ευρώ από δήμους και επιχειρήσεις από το 2001 έως το 2003 με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12 Νοεμβρίου 2012 ο γερμανός υφυπουργός Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ στα Ριζώματα, Ημαθίας και παρέδωσε τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα στο «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών». Να τονίσουμε ότι η ΜΚΟ είχε “Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο στα Ριζώματα Ημαθίας” όπου όπως τόνιζε ίδια, “εκπαιδεύονται επαγγελματίες & εθελοντές πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την  Ολλανδία, το  Βέλγιο, τη Βόρεια Ιταλία, το Λιχνενστάιν και την  Κύπρο”, ενώ φιλοξένησε και παγκόσμια συνέδρια. Να σημειώσουμε απλά-χωρίς να ρίχνουμε μομφή σε κανέναν- όλο το προηγούμενο διάστημα έχαιρε της προβολής από μια σειρά ΜΜΕ, ενώ είχε αναπτύξει σχέσεις και με τις τοπικές αρχές του νομού μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας και οι σχετικές αποστάσεις που παίρνει αναφέρει τα εξής:

«Όπως διαπιστώσαμε στα δελτία ειδήσεων τόσο των τηλεοπτικών όσο και των ραδιοφωνικών σταθμών αναφέρεται ως έδρα της ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ η πόλη της Βέροιας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι η έδρα του ΕΣΕΠΑ είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το καταστατικό του Σωματείου, το οποίο σας διαβιβάζουμε συνημμένα και το οποίο είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του Σωματείου.Παρακαλούμε για την προσοχή σας στο συγκεκριμένο θέμα και την αποκατάσταση της αλήθειας.»

Τι γράφει όμως η επίσημη ιστοσελίδα της για τις σχέσεις της γενικότερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις «ευλογίες» μάλιστα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας;

«Το Ε.Σ.Ε.Π.Α. ως πιστοποιημένη οργάνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εξωτερικών, δημιουργεί παραρτήματα – σταθμούς σε αποκλειστική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της.

Το αντικείμενο των παραρτημάτων – σταθμών του Ε.Σ.Ε.Π.Α. είναι η κάλυψη των κενών στο δίκτυο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ και η υποστήριξη του έργου τους με δράσεις πολιτικής προστασίας όπως πυρόσβεση, διάσωση, μεταφορά ασθενών – τραυματιών και παροχή κοινωνικού έργου.

Η εκπαίδευση των εθελοντών που θα αναλάβουν το σταθμό είναι υποχρεωτική και παρέχεται δωρεάν από το Ε.Σ.Ε.Π.Α. Ανάλογα με τον αριθμό των εκπαιδευμένων εθελοντών αλλά και τις ανάγκες του Δήμου, το Ε.Σ.Ε.Π.Α. παραχωρεί στους σταθμούς οχήματα διαφόρων τύπων, όπως πυροσβεστικά, διασωστικά, ασθενοφόρα, μεταφοράς υλικών ή προσωπικού, περιπολίας ή συνδυασμούς αυτών. Επίσης, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατέχουν δίπλωμα οδήγησης Γ’ κατηγορίας εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στα οχήματα.

Με την ίδρυση ενός καινούριου σταθμού οι υπεύθυνοι – μέλη του Ε.Σ.Ε.Π.Α. που υπάγονται σε αυτόν παραλαμβάνουν όλο το υλικό πυρόσβεσης και διάσωσης. Αυτό το υλικό χρεώνεται στο Δήμο. Σε περίπτωση αύξησης των αναγκών ή του αριθμού των εθελοντών του σταθμού, παραδίδεται πρόσθετος προσωπικός εξοπλισμός και οχήματα.

Από τη μεριά τους οι φορείς της Τ.Α. οφείλουν να παραχωρήσουν τη χρήση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Εθελοντικού Σταθμού καθώς και ειδικών στεγάστρων για τη φύλαξη των οχημάτων και να καλύπτουν τα πάγια έξοδα αυτών των εγκαταστάσεων.

Ο εθελοντικός σταθμός υποχρεούται να βοηθά και άλλες περιοχές σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, ενώ δέχεται βοήθεια από άλλους σταθμούς, όταν το συμβάν είναι μεγάλο και βρίσκεται εντός της περιοχής δράσης του.

Από το Νόμο 3013 της 1ης Μαΐου του 2002 προβλέπεται ότι ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας, είναι ο άμεσος εντολέας του Διοικητή του σταθμού σε περιστατικά που αφορούν την περιοχή του Δήμου.»

(Οι γενικότερες πολιτικές μας εκτιμήσεις για τις ΜΚΟ στην έντυπη μορφή της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ» που κυκλοφορεί)

 

 

Έχει διαβαστεί 602 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 0 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 9 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος Β 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 402 επισκέπτες και 0 μέλη.