Τρίτη, 18 Μάι, 2021

  • Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση
  • Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…
  • ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του
  • Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας
  • Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών
  • Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας
Περισσότεροι από 2.500 αλλοδαποί συμμετείχαν στις εξετάσεις για την Πολιτογράφηση1 Αναστάλθηκε η λειτουργία δύο σχολείων της Βέροιας, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού…2 ΣΥΡΙΖΑ: Τάζει στο κεφάλαιο ζεστό χρήμα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» και στο λαό κάλπικες υποσχέσεις για την ενσωμάτωσή του3 Κλιμάκιο της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ημαθίας επισκέφτηκε την Κοινοπραξία ΑΛ.Μ.ΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας4 Ανοίγει στις 21/5 η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ομάδα των 40 με 44 ετών5 Δ. Κουτσούμπας: Οι κοινωνικές διακρίσεις δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΒΟΜΒΕΣ «ΛΥΜΑΤΩΝ»: Νέο όπλο μαζικής τιμωρίας του Παλαιστινιακού λαού!

Η βαρβαρότητα των ισραηλινών δυνάμεων που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες εναντίον του λαού της Παλαιστίνης δεν εξαντλείται στις ρουκέτες και τις αεροπορικές επιδρομές κατά των αμάχων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Al Jazeera» οι ισραηλινές δυνάμεις εκτοξεύουν μια υγρή χημική ένωση, που μοιάζει με λύματα, καθώς η έντονη μυρωδιά περιγράφετα... Περισσότερα

Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

από Η Άλλη Άποψη
Σκληρή απάντηση στις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, για τις επετειακές εκδηλώσεις της Γενοκτονίας στη Νάουσα, από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος

Αναλυτικά αναφέρει:

"H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της το 2004, έθεσε ως κορυφαίο καταστατικό της στόχο την διεκδίκηση της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αλλά όχι μόνον, ταυτόχρονα και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών κοινοτήτων της καθ' ημάς Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων κι Ασσυρίων στο σύνολο τους. Ο στόχος αυτός αποτελεί για την Ομοσπονδία μας και τα 460 πρωτοβάθμια σωματεία που εκπροσωπεί, μόνιμο, σταθερό κι αταλάντευτο σημείο αναφοράς του αγώνα που διεξάγει κάθε ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, 16 χρόνια τώρα. Η ακραιφνώς εθελοντική συνεισφορά των μελών και στελεχών της Π.Ο.Ε., δεν υποτάσσεται στα όποια μικροκομματικά παιχνίδια κι οικονομικά συμφέροντα, δεν ακολουθεί εξωθεσμικές εντολές, δεν καθορίζεται από ευκαιριακές αφορμές και κυρίως δεν περιορίζεται στις επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν της 19ης Μαΐου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2019, οπότε και συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των 353.000 προγόνων μας, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης απλώθηκαν κι αγκάλιασαν όλη την Ελλάδα κι ολόκληρο τον οικουμενικό Ελληνισμό. Το επετειακό λογότυπο G ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μεταφέροντας το μήνυμα του αγώνα μας κι από φέτος, μετά από πρόταση της Π.Ο.Ε., “φωτίζει” την πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων κάθε 19 Μαΐου. Ο επίλογος της μακράς σειράς των επετειακών εκδηλώσεων, σηματοδοτήθηκε με την διεξαγωγή του τριήμερου Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Επισημαίνουμε ότι σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις, η Ομοσπονδία μας απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς ΟΛΑ τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και προς ΟΛΟΥΣ τους εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, χωρίς ΠΟΤΕ να έχει επιδείξει επιλεκτική συμπεριφορά.

Με αυτή την προϊστορία κι αυτές τις αρχές να διέπουν την λειτουργία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, οι πρόσφατες εμετικές δηλώσεις του “προβληματισμένου πατριώτη” Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη Κωνσταντίνου, μόνον δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση προκάλεσαν. Οι ανακρίβειες που περιέχουν, η καταφανής προσπάθεια να παρουσιάσει το άσπρο - μαύρο, η απαράδεκτη καπήλευση της Επετείου της 19ης Μαΐου για την προβολή προσωπικών απόψεων κι απωθημένων, η χρήση άκρως προσβλητικών χαρακτηρισμών και η πλήρης ευθυγράμμιση του με ανυπόστατες αερολογίες περί “ενότητας” και “συμπόρευσης” δεν συνάδουν με την θεσμική του ιδιότητα και δεν προσφέρουν το ελάχιστο στον αγώνα μας. Σημειώνουμε, ότι στην ανακοίνωση του ο κ. Καλαϊτζίδης αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί ευθαρσώς σε Γενοκτονία και περιορίζεται στα γνωστά κι από άλλους κύκλους περί «σφαγιασθέντων προγόνων μας».

Τιθασεύστε τον θυμό σας κ. Καλαϊτζίδη και ενημερωθείτε για τα ακόλουθα, άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά να γνωρίσετε ποια είναι τα θεσμικά σας καθήκοντα και οι συνταγματικές σας υποχρεώσεις.

1. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν της Ημέρας Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα να διενεργούνται την πρώτη Κυριακή μετά την Επέτειο και η υλοποίηση τους ανατίθεται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, δηλαδή σε σας, κι όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τις ποντιακές οργανώσεις. 

2. Εάν νιώθετε θυμωμένος με τους κυριακάτικους «ωχαδερφισμούς», το ίδιο κι εμείς που μας είναι αδύνατον να προσδιορίσουμε σε τι αναφέρεστε και μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι επιλέγετε να μένετε αμέτοχος τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου από κάθε πρωτοβουλία και δράση των ποντιακών σωματείων και της Ομοσπονδίας μας.

3. Δεν έχετε δικαίωμα να μας κουνάτε νουθετικά το δάκτυλο, αντιθέτως έχετε υποχρέωση να κινήσετε τα νήματα της Περιφέρειας για να στηρίξετε έμπρακτα κι ουσιαστικά τις προσπάθειες των ποντιακών σωματείων της Ημαθίας και της Ομοσπονδίας μας.

Αυτού του ύφους και ήθους δηλώσεις και ενέργειες, προσβάλλουν τόσο τον ίδιο όσο και τον θεσμό που εκπροσωπεί, περαιτέρω δε, εκθέτουν σύσσωμη την διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αλγεινή εντύπωση επίσης, προκαλεί και το γεγονός ότι ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Καλαϊτζίδη, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, τηρεί διπλωματική σιγή ιχθύος, περιμένοντας προφανώς να κοπάσει το κύμα αντιδράσεων.

Υπάρχει μόνον ένας τρόπος να επέλθει πολιτική ηρεμία στο φουρτουνιασμένο πέλαγος που δημιούργησαν οι άστοχες και εμπαθείς δηλώσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη.
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, όπως ανακαλέσετε τα λεγόμενα σας".

 

Έχει διαβαστεί 108 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 18 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 116 επισκέπτες και 0 μέλη.