Παρασκευή, 21 Ιούν, 2024

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη
  • Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων
  • Συλλυπητήριο μήνυμα
  • Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!
  • Διακόπτης
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη1 Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων2 Συλλυπητήριο μήνυμα3 Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!4 Διακόπτης5 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί καταπίνουν τη γλώσσα τους για τη ΛΑΡΚΟ;

Μία περίεργη Ομερτά επικρατεί...Στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, κυβερνητικά και «αντιπολιτευόμενα», έχει περάσει στα ψιλά και υπό τη σκιά άλλων θεμάτων η συζήτηση για την εγκληματική τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.Ως δια μαγείας εξαφανίζεται το θέμα, ενώ όπου εμφανίζεται... περνάνε στα ψιλά οι χιλιάδες διαδηλωτές που σχεδόν δώδ... Περισσότερα

SOS Βέρμιο: «Ξεκινούν την εγκατάσταση του «Φαραωνικού» αιολικού στο βουνό μας το ΒΕΡΜΙΟ

από Η Άλλη Άποψη
SOS Βέρμιο: «Ξεκινούν την εγκατάσταση του «Φαραωνικού» αιολικού στο βουνό μας το ΒΕΡΜΙΟ

Την στιγμή που η πόλη μας ζει το σήριαλ της «αναπτυξιακής πολιτικής συναίνεσης» οι εξελίξεις μας προσπερνούν ταχέως αφήνοντας «αναπτυξιακή σκόνη» που σύντομα θα κάτσει πάνω μας από τις βαριές εργασίες των «επενδυτάδων» της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ που ξεκινούν την εγκατάσταση του «ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΥ» αιολικού στο βουνό μας το ΒΕΡΜΙΟ.

Η τελευταία και μεγαλύτερη άδεια που επανέκτησε η «ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ» στην ανταγωνιστική διαδικασία της ΡΑΕ του ΑΠΡΙΛΗ επιβεβαιώνεται πως είναι ωριμότατη, έχει πια ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ και είναι έτοιμη να «κουμπώσει» στα δίκτυα του ΑΔΜΗΕ. Αυτό σημαίνει πως η μελέτη περιβαλλοντικών όρων έχει φύγει από το στάδιο έγκρισης της Περιφέρειας και ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για διαβούλευση και γνωμάτευση.

Αυτό συμβαίνει γιατί:
1ον) Ο νέος (αντι)περιβαλλοντικός νόμος Χ΄΄Δάκη ακριβώς αυτό εξυπηρετεί παρακάμπτοντας τα στάδια αυτά προς όφελος των «επενδυτάδων».
2ον) Προφανώς μιλάμε για ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ μελέτη περιβαλλοντικών όρων η οποία και χωρίς το νόμο Χ΄΄Δακη ΔΕΝ θα ξαναερχότανε για γνωμάτευση. Πόσο μάλλον τώρα! Στο ΔΣ του Νοέμβρη του 2019 η περιφερειακή σύμβουλος κ. Θωμά στην εισήγηση της το είχε αναφέρει χαρακτηριστικά λέγοντας πως: «Όταν έχουμε τροποποιημένη μελέτη αυτή κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ ξαναέρχεται για γνωμάτευση».

Το βουνό από τους Πύργους, το Μεσόβουνο και ως τα όρια του Σελίου είναι γεμάτο τοπογράφους οι οποίοι ετοιμάζουν για λογαριασμό των εταιριών τα δεδομένα της διαπλάτυνσης των δρόμων για να περάσουν τα ΤΕΡΑΤΑ. Οι θέσεις τους επιβεβαιώνουν πως πράγματι μιλάμε για την άδεια ΓΚΙΩΝΑ – ΜΠΟΥΡΙΚΑ – ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ – ΣΠΑΝΟΣ. Η άδεια ΤΕΡΑΣ των 153MW που καταλαμβάνει τις ομώνυμες κορυφές και εκτίνεται τοξωτά από τις ΒΔ παριφές του ΒΕΡΜΙΟΥ έως τα όρια του Σελίου. Ακριβώς πίσω/κάτω από την ορατή κορυφογραμμή της Νάουσας.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε (ακόμα) πότε και από πού θα ξεκινήσουν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η τελική εγκατάσταση ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ την στιγμή που η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ /ΑΠΟΧΗ του δήμου Νάουσας στερεύει τα τελευταία θεσμικά, αποτρεπτικά μέσα.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες πια για τις προσδοκίες μας σε σχέση με τον δήμο Νάουσας. Απαθής και άφαντος για το θέμα, επικοινωνιακά κρυμμένος πίσω από τα 10μισο μύρια «ανάπτυξης» του χιονοδρομικού. Προάγει συνεχώς την σπουδαιότητα του βουνού για το "αύριο" της πόλης μη αναφέροντας όμως ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ.

Ζητούμε ξανά να ΤΙΜΗΣΟΥΝ τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φέρνοντας άμεσα το θέμα σε ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΣ και να μας πουν επιτέλους ΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΒΟΥΝΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Για ποιά ΠΗΓΑΔΙΑ μιλάμε και ποιά ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ χαρτογραφούνται όταν σύντομα όλα θα είναι "ίσιωμα" και τσιμέντο? Νομίζετε πως "ξεμπερδέψατε" με τον ΤΡΟΥΛΛΟ που είναι "κοντά στο χιονοδρομικό" και αυτό δεν μας... αγγίζει; Μάθετε πως αυτό που έρχεται είναι πολλαπλάσιο του ΤΡΟΥΛΛΟΥ με τις συνέπειές του αδιανόητες για όλο το βουνό.

ΝΑ ΦΕΡΕΙ  Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ! Να την ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ, να την ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ!

Ας έχουν κατά νου οι επαΐοντες πως ουδέν κρυπτόν της ιστορίας.

ΌΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ!

Έχει διαβαστεί 307 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 606 επισκέπτες και 0 μέλη.