Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

  • Εμπαιγμός και κοροϊδία οι δήθεν βελτιώσεις Χατζηδάκη στη φοροεπιδρομή
  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ
  • Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA
  • Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο
  • Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα
Εμπαιγμός και κοροϊδία οι δήθεν βελτιώσεις Χατζηδάκη στη φοροεπιδρομή1 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ 2 Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA3 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο4 Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...5 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΛΑΣ: «Ψηφίστε μας για να είναι η φωνή του λαού πιο δυνατή, για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν»

από Η Άλλη Άποψη
Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΛΑΣ: «Ψηφίστε μας για να είναι η φωνή του λαού πιο δυνατή, για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν»

Τηλεφωνική συνέντευξη έδωσε την Παρασκευή 15/9 στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ από τη Βέροια) του Αλέκου Χατζκώστα, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία με την ΛΑΣ.

Στην αρχή σχολίασε τα όσα βιώνουμε σήμερα (πυρκαγιές, πλημμύρες), τις αιτίες τους καθώς και στο κατά πόσο θωρακισμένη είναι η περιοχή μας τονίζοντας:
«Η περιοχή μας δεν είναι θωρακισμένη απέναντι σε πλημμύρες, πυρκαγιές σεισμούς. Είναι τόσο θωρακισμένη όσο και η Θεσσαλία που εκ τού αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν υπήρχε ένας ολοκληρωμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός που να μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει ή να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα και τν τεράστια καταστροφή που υπάρχει. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από το κράτος, τη περιφέρεια τους δήμους. Τους αντιμετωπίζουμε ενιαία και το μερίδιο ευθύνης που έχει ο καθένας. Σε τοπικό επίπεδο καλλιεργείται ένας εφησυχασμός. Να γνωρίζουμε ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι ο Αγοραστός της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Ίδια πολιτική αντίληψη, ίδιες πολιτικές προτεραιότητες, ίδια πολιτική εφαρμόζεται και εκεί και εδώ. Όλα αυτή η κατάσταση  υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα έργα, παρεμβάσεις και μεγαλύτερες ανατροπές για την αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων, έτσι ώστε να μπει σε προτεραιότητα η ασφάλεια ζωής και περιβάλλοντος. Όσον αφορά τις αιτίες, είναι η εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά , την περιφερειακή διοίκηση και τις δημοτικές διοικήσεις γιατί αντιμετωπίζει τις ανάγκες του κόσμου και ιδιαίτερα την πολιτική προστασία   γενικότερα ως κόστος , είναι οι κατευθύνσεις της Ε.Ε που θεωρούν τα έργα αυτά ως μη επιλέξιμα γι’αυτό και τα έργα στο ΕΣΠΑ είναι ελάχιστα, Συνολικά μιλάμε για ένα κράτος που είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό, επιτελικό για να περνά φαστ τρακ επενδύσεις , κίνητρα, φοροαπαλλαγές για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και παντελώς ανίκανο και εχθρικό να στηρίξει τον άνθρωπο, τις υποδομές, την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ένα στοιχείο για το ΕΣΠΑ 2014-2020 κάνοντας λαθροχειρία ο περιφερειάρχης σε συνέντευξη απάντησε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι επιλέξιμα . Φυσικά και είναι αλλά με το σταγονόμετρο, με μία ελάχιστη χρηματοδότηση, αποσπασματικά. Από το προηγούμενο ΕΣΠΑ για αντιπλημμυρικά έργα, έγινα εντάξεις έργων 40 εκατ. από τα ποία τα 10 εκατ. είναι στο Άγιο Όρος και από τα υπόλοιπα ένα μεγάλο έργο 9 εκατ. είναι στη φάση των απαλλοτριώσεων και άλλα δύο στις Σέρρες της τάξης των 5 εκατ. δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.  Άρα μέσα σε 1 δις. έγιναν εντάξεις, εκτός Αγίου Όρους 17 εκατ. Στην Ημαθία για όλο αυτό τον άξονα που αφορούσε τις μεταβολές στο κλίμα και την πρόληψη από κινδύνους κλπ. δεν μπήκε κανένα έργο. Αυτή είναι η Ε.Ε και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και ως κριτήριο ψήφου γιατί δεν πρέπει μόνο να τα βάζουμε με πλευρές όπως η ανικανότητα σε ορισμένες πιεστικές φάσεις που έχεις να διαχειριστείς πού δύσκολες καταστάσεις, γιατί βλέπουμε και τέτοια στη Θεσσαλία. Όσο υπηρετείς αυτή τη πολιτική και όσο δεν λες τα πράγματα με το όνομα τους  - και μιλώ για παρατάξεις της αντιπολίτευσης- είσαι συνένοχος. Και όπου τους δόθηκε η δυνατότητα τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να διοικήσουν κάνανε τα ίδια.»    

Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η πολιτική σημασία των δημοτικών εκλογών;

«Σαφώς και έχουν αυτές  πολιτικό χαρακτήρα γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις πόλεις, τη περιφέρεια και συνολικά σαφώς και είναι πολιτικά ζητήματα, αποτελέσματα πολιτικών επιλογών και ενός δρόμους ανάπτυξης που έχει στο κέντρο του τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών και  μ’ αυτά τα κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε. Σαφώς βέβαια οι υποψήφιοι έχουν τη δικοί του συμβολή, απόψεις όμως οι πάντες δεσμεύονται από μία πολιτική αντίληψη. Εμείς λέμε ότι όλοι οι άλλοι είναι δεσμευμένοι πολιτικά στα συμφέροντα γιατί έχουν μία αντίληψη ότι αυτό που προέχει είναι η κερδοφορία και η ανάπτυξη για τους λίγους. Εμείς τέτοιες δεσμεύσεις δεν έχουμε. Άλλες οι αξίες μας, άλλες οι προτεραιότητες άλλα τα ιδανικά. Μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη επόμενη μέρα ποιος μπορεί ν’ ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών, των αναγκών των Π.Ε. αν όχι η ΛΑΣ που όχι μόνο το κάναμε την προηγούμενη περίοδο μέσα και έξω από το Π.Σ . Ποιος μπορεί να μεταφέρει τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις έτσι ώστε να μπουν σε προτεραιότητα έργα όπως π.χ αντιπλημμυρική, αντιπυρική, αντισεισμική θωράκιση; Ποιος μπορεί να κάνει στρατηγική αντιπολίτευση απέναντι σ’ ένα αντιλαϊκό μπλοκ  που φτιάχτηκε από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους και από τα’ άλλα κόμματα που λέει ότι είναι μονόδρομος αυτός ο δρόμος που ακολουθούμε, το χρήμα να ρέει άφθονο για τις μεγάλες επιχειρήσεις και ο λαός να ζει με τα ψίχουλα. Ποιος μπορεί να εκφράσει την ανάγκη και τη δυνατότητα  για να βαδίσουμε σ’ ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα έχει τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους. Μόνο η ΛΑΣ που στηρίζεται από το ΚΚΕ και που συμπορεύονται άνθρωποι από άλλες πολιτικές αφετηρίες. Αυτή μας η ταυτότητα από τη μία είναι εγγύηση για τη συνέπεια λόγων και έργων και από την άλλη η αντίληψη μας είναι ανοικτή, δεν χωρίζουμε τον κόσμο με βάση του τι ψήφισε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές . Είμαστε με την κοινωνική πλειοψηφία των μισθωτών , των μικρών αγροτών και ΕΒΕ και τους καλούμε όλους ανεξάρτητα από τις πολιτικές εκλογές που έκαναν στις βουλευτικές, να κάνουν το μεγάλο βήμα, να κάνουν την πραγματική διαφορά στηρίζοντας ΛΑΣ και υπό το φως των τελευταίων καταστροφών και εξελίξεων.»  

Κάποιοι σας κατηγορούν ότι κάνετε μόνο αντιπολίτευση. Έχετε προτάσεις;

«Κάνουμε στρατηγική, προγραμματική αντιπολίτευση. Αντιπαραθέτουμε μία διαφορετική στρατηγική για το πολιτικό πρόβλημα του ποιος κάνει κουμάντο σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας εξειδικεύοντας σε επίπεδο περιφέρειας  κομβικά ζητήματα σε επίπεδο που αφορούν το επίπεδο ζωής, ασφάλειας και προστασίας. Κάνουμε σκληρή κριτική και σκληρή αντιπολίτευση και αυτό πρέπει να είναι κριτήριο για να στηρίξεις κάποιος. Δεν λέμε ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ψηφίστε μας για να είναι η φωνή του λαού πιο δυνατή, για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις όλα όσα μας αξίζουν και ν’ ανοίξουμε ένα δρόμος για τις μεγάλες ανατροπές που έχει ο τόπος. Μόνο εμείς εκφράσαμε για παράδειγμα στο Π.Σ τα αιτήματα για μισθούς και συντάξεις, για την ακρίβεια, μέτρα στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων κ.α. Μεγάλα έργα για την πολιτική προστασία, τις υποδομές για τη προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα εκκρεμεί εδώ και 10 χρόνια η επικοιροποιημένη μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στην «Τ66» και στο Λουδία. Έργο που θα έπρεπε ήδη να υλοποιηθεί. Αντισεισμική θωράκιση που είναι επίσης στα αζήτητα  στους προϋπολογισμούς της περιφέρειας και των δήμων. Έχουμε προτάσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος. Όπως π.χ ρήψη ανεπεξέργαστους λυμάτων σε υδάτινους αποδέκτες  π.χ «Τ66» και Λουδία, όπως η χωρίς σχέδιο άναρχη επέκταση των ΑΠΕ π.χ στο Βέρμιο και το έγκλημα με τις ανεμογεννήτριες και σε μία θάλασσα με φωτοβολταϊκά που θα κυκλώσουν τους πρόποδες και μετά τον κάμπο. Έχουμε πρόταση για  άλλο ενεργειακό σχεδιασμό ου και θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, θα προστατεύει το περιβάλλον  και δεν θα είναι εμπόρευμα χρυσοπληρωμένο η ενέργεια. Επομένως και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση κάνουμε και τεκμηριωμένες προτάσεις έχουμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή μας. Πάνω απ’ όλα εκφράζουμε την ανάγκη για βαθιές τομές και ρήξεις έτσι ώστε να βγει από τη μέση το μεγάλο εμπόδιο που λέγεται κέρδος των λίγων, το εμπόδιο που μας περιορίζει και δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε ως λαός όσα μπορούμε με βάση τις τεχνολογικές δυνατότητες και μας αξίζουν.»  

Μιλώντας για το είδος της αντιπολίτευσης των άλλων παρατάξεων στο Π.Σ σημείωσε:

«Δεν υπάρχει διαφορά από το κεντρικό πολιτικό επίπεδο Συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση είχαμε. Γιατί συμφωνούν στο κεντρικό ζήτημα που είναι ο δρόμος ανάπτυξης , στις ιεραρχήσεις που υπάρχουν στα ευρωπαϊκά προγράμματα, σ’ έναν ενεργειακό σχεδιασμό με βάση την απελευθέρωση της ενέργειας, συμφωνούν στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην μετατροπή της Κ. Μακεδονίας σε κόμβο προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων. Όταν συμφωνείς σ’αυτά κάνεις διαχειριστικές προτάσεις ή στηρίζεις τη διοίκηση. Π.χ  ο κ. Παπαστεργίου στη τελευταία Οικονομική Επιτροπή ψήφισε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ παρών χωρίς μία τεκμηριωμένη αντιπαράθεση όπως κάνουμε εμείς. Για τη κατάσταση που βρίσκονται οι υπηρεσίες της περιφέρειας δεν μιλά κανείς. Γιατί τα κόμματά τους κυβέρνησης , πετσόκοψαν την τακτική χρηματοδότηση αλλά και το προσωπικό από τις υπηρεσίες της περιφέρειας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 400 θέσεις οργανικές κενές που καλύπτονται με συμβασιούχους, ανθρώπους που βρίσκονται σε ομηρία. Συνολικά από το οργανόγραμμα Κ.Μ έχουν κοπεί άλλες 500 θέσεις  , Να πούμε για τις τεχνικές υπηρεσίες που έχουν στην ευθύνη τους όλο το οδικό δίκτυο, των ρεμάτων κ.α. Τη αγροτική – κτηνοτροφική που πρέπει να ελέγξουν   όλη την παραγωγή, να πούμε για τους ελεγκτές υγείας; Το μόνο που λένε είναι ότι συγχαίρουμε το προσωπικό για τις άδολες προσπάθειές τους. Φυσικά όλοι προσπαθούν για το καλύτερο αλά θέλει επάρκεια. Μοναδικό αντίπαλο δέος, μοναδικός στρατηγικός αντίπαλος προς όφελος του λαού, ήταν και είναι η ΛΑΣ και πολύ πιο δυνατή μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα αυτό τον ρόλο.»

Σχετικά με τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στις θέσεις και τη δράση της ΛΑΣ τόνισε:

«Είναι τελείως αναντίστοιχη η δράση και οι θέσεις που κάνουμε μέσα και έξω από το Π.Σ αναλογικά με το χρόνο προβολής  από τα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) της περιοχής. Υπάρχει μία ομερτά απέναντι στις θέσεις μας γιατί εμείς τα βάζουμε με τα συμφέροντα, βάζουμε τα προβλήματα στις σωστή τους διάσταση, σπάμε αυτή τη φούσκα του πετυχημένου περιφερειάρχη που δεν τον ακουμπά κανείς. Ο οποίος προσπαθεί διαρκώς να διαχωρίσει τη θέση του από τις μεγάλες ευθύνες που έχει γιατί στηρίζει αυτή τη πολιτική, άλλωστε είναι ο εκλεκτός της Ν.Δ όσο κι αν θέλει να το παίζει αυτοδιοικητικός και ανεξάρτητος . δεν είναι, πάνω από όλο είναι δεσμευμένος στα ισχυρά τοπικά συμφέροντα , πολιτικά. Υπάρχει μία ευκαιρία, μέχρι τις εκλογές και θα το διεκδικήσουμε να υπάρχει μία ισότιμη προβολή να επικονωνήσουμε τις θέσεις μας. Βεβαίως δεν μένουμε εκεί , οι υποψήφιοι μας θα συνεχίσουν τη δράση τους , θα επισκεφτούμε τους χώρους δουλειάς κ.α. Η δύναμη μας είναι ότι βρισκόμαστε μέσα στον κόσμο, μέσα στις αγωνίες του κόσμου, δεν παίζουμε με τις εντυπώσεις, δεν είμαστε «άνθρωποι τη εικόνας.»            

 

 

 


Έχει διαβαστεί 918 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 369 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)