Τρίτη, 05 Μάρ, 2024

  • “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού
  • Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ
  • «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές
  • Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο
“Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών2 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού3 Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ4 «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές5 Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗ»: Μείον 32.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2024

«Ρεκόρ» 20ετίας για το αρνητικό ισοζύγιο, σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας είναι με συμβάσεις - λάστιχοΤο μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον πρώτο μήνα του 2024. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον περασ... Περισσότερα

Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ

από Η Άλλη Άποψη
Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ), καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, σε πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 06-12-2023 από ώρα 11:00 μέχρι 14:30, με μόνο αίτημα να μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο που χαρίζει τα νερά στους ιδιωτικούς ομίλους.

 Αφορμή για την παραπάνω κινητοποίηση είναι τα ξαφνικά και αναιτιολόγητα δημοσιεύματα – πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει και αναφέρονται σε νέο Νομοθετικό σχέδιο της Κυβέρνησης, βάση του οποίου ετοιμάζει την κατάργηση και συγχώνευση των ΔΕΥΑ. Το Νομοσχέδιο αλλάζει τελείως τον χαρακτήρα και τη στρατηγική της πολιτικής για το νερό στη χώρα μας. Ο νέος Νόμος αν ψηφιστεί, ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των νερών και μάλιστα σε λίγους εκλεκτούς της. Ότι ακριβώς έκανε και με την ενέργεια στη χώρα μας, την οποία παρέδωσε σε πέντε πάροχους οι οποίοι κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του κόσμου και μάλιστα με τις ευλογίες της. Το ζούμε όλοι μας.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του περασμένου Μαρτίου, ενάντια στο τότε Νομοσχέδιο για τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας και υδάτων, το οποίο στόχευε και πάλι στο ξεπούλημα των νερών σε ιδιώτες. Η Κυβέρνηση, οι Υπουργοί και οι τοπικοί Βουλευτές διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους και μας διαβεβαίωναν ότι τα νερά δεν πωλούνται. Παρά τις διαβεβαιώσεις η σημερινή Κυβέρνηση ετοιμάζει νέο Νομοσχέδιο για να δώσει και τα νερά σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουμε κάθε αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες και στη χώρα.

Η στάση εργασίας θα γίνει την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΕΥΑ με τον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα αυτό στην Αθήνα. Παράλληλα με την κινητοποίηση, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒέροιας στις 11:30, θα καταθέσει ψήφισμα για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας και το οποίο θα παραδοθεί στον Δήμαρχο Βέροιας.

Έχει διαβαστεί 298 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 236 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)