Παρασκευή, 12 Ιούλ, 2024

  • Η «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»
  • Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δ.Βέροιας
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα: Άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
  • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την απώλεια του Βασίλη Φωτιάδη
  • Διαμάντης: "Στους επαγγελματίες ανησυχούντες λέμε ότι δεν φοβόμαστε"
  • ΔΕΥΑΒ: Να κάνουμε λελογισμένη χρήση του Νερού
Η «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»1 Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δ.Βέροιας2 Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα: Άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. 3 Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την απώλεια του Βασίλη Φωτιάδη4 Διαμάντης: "Στους επαγγελματίες ανησυχούντες λέμε ότι δεν φοβόμαστε"5 ΔΕΥΑΒ: Να κάνουμε λελογισμένη χρήση του Νερού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το κοντράστ είναι ενδεικτικό

Την ώρα που 1 στους 2 εργαζόμενους «κόβει» από τα είδη διατροφής της οικογένειας και δεν πάει διακοπές, η κυβέρνηση «κλείνει» συμφωνίες που επιβαρύνουν τον λαό με 7,126 δισ. ευρώ για το 2024 για αμυντικές δαπάνες, που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά αφορούν αποκλειστικά τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδ... Περισσότερα

Σταύρος Γιανναβαρτζής, πρόεδρος της ΔΕ.Ε.Π. Ημαθίας της Ν.Δ: Δεν πρόκειται να δοθούν χρίσματα για τις τοπικές εκλογές αυτή τη χρονική περίοδο μέχρι τις εθνικές εκλογές

από Η Άλλη Άποψη
Σταύρος Γιανναβαρτζής, πρόεδρος της ΔΕ.Ε.Π. Ημαθίας της Ν.Δ: Δεν πρόκειται να δοθούν χρίσματα για τις τοπικές εκλογές αυτή τη χρονική περίοδο μέχρι τις εθνικές εκλογές

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε την Δευτέρα 21/11 ο Σταύρος Γιανναβαρτζής, πρόεδρος της ΔΕ.Ε.Π. Ημαθίας της Ν.Δ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοτικές εκλογές και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για τη Βέροια του Μιχάλη Χαλκίδη σημείωσε:

«Ο κ. Χαλκίδης ανακοινώνει σήμερα (σ.σ 21/11) τη πρόθεσή του να είναι υποψήφιος. Η Ν.Δ έχει πάρει σαφέστατα μία συγκεκριμένη θέση ότι αυτή τη περίοδο, αυτό που την απασχολεί είναι οι εθνικές εκλογές που θα υπάρχουν σε λίγους μήνες , γιατί θα πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τις συγκεκριμένες εκλογές, οι οποίες θα πρέπει να είναι νικηφόρες για το καλό της πατρίδας για να έχουμε μία συνέχεια στο έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση αυτά τα χρόνια. Άρα προτεραιότητά μας είναι οι εθνικές εκλογές και λιγότερο οι αυτοδιοικητικές. Δεν περνάμε αυτή τη στιγμή ούτε σε ονοματολογία, ούτε σε στήριξη, ούτε σε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα αποσπούσε την προσοχή μας από τον τελικό αυτό στόχο που είναι οι εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό κινούμαστε και με τον κ. Χαλκίδη που είναι ένα προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ , πρώην βουλευτής επί σειρά ετών, όπως και με τους άλλους που έχουν εκδηλώσει τη πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κανείς δεν έχει χρίσμα. Και σας επαναλαμβάνω , ούτε πρόκειται να δοθούν χρίσματα αυτή τη χρονική περίοδο μέχρι τις εθνικές εκλογές, ούτε βέβαια να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που θα ήταν εις βάρος ή θα αποσπούσε την προσοχή από τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουμε εντός ολίγων μηνών.»

Σε σχέση με την υπόθεση παρακολουθήσεων- υποκλοπών τόνισε:

«Η υπόθεση υποκλοπές είναι ένα τελευταίο καταφύγιο της αντιπολίτευσης ή των υπολοίπων κομμάτων σε μία κυβέρνηση που έχει να επιδείξει μεγάλο έργο, οπότε στρέφει την κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι όντως ένα υπαρκτό γεγονός, αλλά από τη πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός βγήκε και είπε τα πράγματα με τα’ όνομα τους. Πήρε αποφάσεις, απέδωσε ευθύνες, απομακρύνθηκαν άνθρωποι από γύρω του. Η συνεχής τροφοδότηση της κοινής γνώμης με δημοσιεύματα, που μάλιστα αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας, με ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς , είναι απλά μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού , μία προσπάθεια να πλήξουν την κυβέρνηση ενόψει των επικείμενων εκλογών, χωρίς να δοθεί η πραγματική διάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα, δεν το είπε ούτε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση γι’αυτό άλλωστε έλαβε όλα αυτά τα μέτρα. Τώρα περνά σε μία νομοθετική ρύθμιση , που είναι τώρα σε διαβούλευση για να διασφαλιστεί όλη η διαδικασία των νόμιμων παρακολουθήσεων αλλά και να αυστηροποηθεί το πλαίσιο των παράνομων. Είχαμε πέρα από τις νόμιμες, που γίνεται αυστηρότερο το πλαίσιο, έχουμε και τα παράνομα λογισμικά που η κυβέρνηση τα φέρνει σε βαθμό κακουργήματος με φυλάκιση πολλών ετών, που να μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει πλημμέλημα. Ναι υπαρκτό το πρόβλημα, το έζησε και το ζει η ελληνική κοινωνία , αλλά πρέπει να το βάλουμε στις σωστές διαστάσεις. Ναι θα υπάρχουν πάντα παρακολουθήσεις από τη ΕΥΠ όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο, θα πρέπει να υπάρχει διασφάλιση όπως προβλέπει το νέο νομοσχέδιο και από τον Πρόεδρο της Βουλής όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα και από δύο εισαγγελείς, δηλαδή ένα τριπλό φίλτρο εγγυήσεων  όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Και από εκεί και μετά να υπάρχει ένα πλαίσιο που θα απαγορευτεί η λειτουργία των παράνομων λογισμικών που υπάρχουν σε όλες τις χώρες ώστε να μην μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα αυτοί που τα κατέχουν.»

Τέλος σε σχέση με το ψηφοδέλτιο των  βουλευτικών εκλογών υπογράμμισε:

«Δεν έχει κλείσει, είναι στα χέρια του πρωθυπουργού η επιλογή, αλλά είναι κατά 50% από τους νυν βουλευτές και θα υπάρχουν τα υπόλοιπα πρόσωπα που θα το πλαισιώσουν.»


 

Έχει διαβαστεί 381 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 382 επισκέπτες και 0 μέλη.