Τετάρτη, 24 Ιούλ, 2024

 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
 • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
 • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
 • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
 • Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
 • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4 Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

Στέργιος Διαμάντης πρόεδρος ΔΕΥΑΒ: « Δεν σταματάμε δουλεύουμε, ετοιμαζόμαστε για να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούμαστε»

από Η Άλλη Άποψη
Στέργιος Διαμάντης πρόεδρος ΔΕΥΑΒ: « Δεν σταματάμε δουλεύουμε, ετοιμαζόμαστε για να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούμαστε»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (με τους Αλέκος Χατζηκώστα και Παύλο Τουτουντζίδη) στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης την Δευτέρα 24/5/2021

Αναφερόμενος στα έργα της ΔΕΥΑΒ που βρίσκονται σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται τόνισε: «Αυτή τη στιγμή τελειώνει το έργο της ύδρευσης στο Μακροχώρι, είναι θέμα 2-3 μηνών. Ένα τεράστιο πρόβλημα που είχαμε εκεί με λίγη υπομονή και κατανόηση τελειώνει. Το άλλο έργο που υλοποιείται είναι η αποχέτευση του Διαβατού που όπως λέει και ο εργολάβος θα έχει τελειώσει μέχρι τέλος της χρονιάς. Είναι το έργο στη Βέροια με την αντικατάσταση του αμίαντου , ξεκινήσαμε στο κέντρο, δημιουργήθηκε ένα μικρός πρόβλημα με την Αρχαιολογία λόγω κάποιων ευρημάτων ευελπιστώ ότι σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει ξανά το έργο και εδώ θέλω να ζητήσω την κατανόηση αλλά συγνώμη από τους πολίτες γιατί είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει για την υγεία μας. Έχει δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο της Βεργίνας- αποχέτευση Βεργίνα Παλατίτσα- και βιολογικό καθαρισμό. Έχει βγει ο ανάδοχος άρα προχωράμε σε υπογραφές για να μπει ο εργολάβος. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Ακόμη πρόσφατα ανοίχτηκαν οι προσφορές για το Σέλι , που δεν είναι ενταγμένο σε κάποιο πρόγραμμα αλλά είναι με δικούς μας πόρους (χρηματοδότηση ΔΕΥΑΒ- 1.100.000 με την έκπτωση περίπου στα 600.000 μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού που συμμετείχαν 7 εταιρείες) που αν δεν έχουμε ενστάσεις θα προχωρήσουμε.»

Σε σχέση με τον προγραμματισμό και την ένταξη στο σχέδιο «Αντώνης Τρίτσης» σημείωσε: «Έχουμε εντάξει (από τις πρώτες ΔΕΥΑ) την αποχέτευση Άγιος Γεώργιος- Τρίλοφος – εξωτερικός αγωγός από Αγία Μαρίνα προς βιολογικό καθαρισμό. Προχωράμε κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες υπογραφής της σύμβασης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να μπορέσουμε να το δημοπρατήσουμε. Θα το τρέξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έχουμε καταθέσει και το φωτοβολταϊκό και αλλαγή-συντήρηση όλα τα αντλιοστάσια μας σε αντλίες και πίνακες , είναι 3.500.000. Ευελπιστούμε ότι θα ενταχτεί και αυτό το έργο. Τέλος του μηνός καταθέτουμε την πρόταση για τη ύδρευση στα χωριά του πρώην δήμου Απόστολου Παύλο από τις πηγές του Τριποτάμου (Μπούρα) με προϋπολογισμό 3.500.000. Επίσης «τρέχουμε» μελέτες για να είμαστε αν ανοίξει χρηματοδότηση από άλλες πηγές π.χ ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κλπ. και για τ’ άλλα χωριά ώστε να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης σε κάποιο πρόγραμμα. Για παράδειγμα έχουμε έτοιμες μελέτες για αποχέτευση σε Νικομήδεια, Παλιά και Νέα Λυκογιάννη , Κουλούρα. Επίσης για Ραχιά-Ασώματα-Βαρβάρες-Μέση κ.α Δεν σταματάμε δουλεύουμε, ετοιμαζόμαστε για να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ από αυτά που δικαιούμαστε».

Σχετικά με τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν την καλοκαιρινή περίοδο τόνισε: «Το καλοκαίρι θα είναι θερμό. Δεν είχαμε βροχές, δεν είχαμε χιόνια , πρέπει να κάνουμε σωστή χρήση του νερού για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Εμείς κάνουμε συντηρήσεις σε όλα τα χωριά, σε όλα τα αντλιοστάσια , είμαστε σε συνεργασία με τους Προέδρους  ώστε να μην χάσουμε ούτε ένα κυβικό νερό και να οδηγήσουμε τα νερά από τις πηγές στα αντλιοαστάσια μας  για να μπορέσουμε να περάσουμε αλώβητοι το καλοκαίρι. Αλλά θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε σωστή διαχείριση του νερού. Για να μπορέσουμε πρώτα να έχουμε να πίνουμε και μετά για οτιδήποτε άλλο.»

Σε σχέση με τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΒ υπογράμμισε: «Θα γίνει καινούργια τιμολογιακή πολιτική. Την δουλεύουμε , αλλά λόγω πανδημίας και των συνθηκών λειτουργίας που δημιούργησε καθυστερήσαμε. Αλλά την δουλεύουμε τη νέα τιμολογιακή πολιτική και θα προσπαθήσουμε να ελαφρύνουμε  τους πολίτες, αν και θεωρώ ότι έχουμε από τα χαμηλότερα τιμολόγια στην Ελλάδα.»

Σε σχέση με δημοσιεύματα για τα διαχείριση της λυμματολάσπης υπογράμμισε: « Όποιος πολίτης θέλει ανά πάσα στιγμή μπορεί να κατέβει στον βιολογικό καθαρισμό. Τα αποτελέσματα μας, οι αναλύσεις είναι καθαρές, δεν μολύνουμε , δεν μυρίζει, δεν βρωμάει μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει όποια στιγμή θέλει να επισκεφτεί τον βιολογικό και να δει πώς λειτουργούμε. Έχουμε μία σύμβαση με 2.600 και όταν ζήτησα από τον χημικό μηχανικό του βιολογικού καθαρισμού για το πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτόν με την ίδια μέθοδο με μικροοργανισμούς αλλά θα μας στοιχίζει 800.000. Όταν όμως μας στοιχίζει τόσο θα αναγκαστούμε να πάμε σε αύξηση τιμολογίων διότι είμαστε επιχείρηση ανταποδοτικού χαρακτήρα. Και δεν θα μας περισσεύουν χρήματα για να κάνουμε έργα όπως η αποχέτευση του Σελίου ή άλλες μικροπαρεμβάσεις που έγιναν αλλού με χρήματα της ΔΕΥΑΒ. Η ΔΕΥΑΒ είναι παρούσα καθημερινά στα προβλήματα του κόσμου σε οποιεσδήποτε βλάβες.  Θέλουμε με 800.000 ή όπως λειτουργεί-και λειτουργεί και νόμιμα. Άλλα πράγματα κρύβονται από πίσω. Εμείς, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εκεί είναι ο βιολογικός, οποιαδήποτε ώρα, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί κάθε δημοσιογράφος, το ΤΕΕ, οι πολίτες να πάνε να τον επισκεφτούν.»

Έχει διαβαστεί 473 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 393 επισκέπτες και 0 μέλη.