Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
  • Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο
Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!1 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα2 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/14 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»5 Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

Στέργιος Ζυγουλιάνος, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Ημαθίας: «Ο λογιστής δεν είναι για το κάθετι που έχει να κάνει με φορολογούμενους και ασφαλισμένους»

από Η Άλλη Άποψη
Στέργιος Ζυγουλιάνος, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Ημαθίας: «Ο λογιστής δεν είναι για το κάθετι που έχει να κάνει με φορολογούμενους και ασφαλισμένους»

Τηλεφωνική συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο Στέργιος Ζυγουλιάνος, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Ημαθίας την Τρίτη 16/11.

Αναφερόμενος στο επίκαιρο ζήτημα της κινητοποίησης των επαγγελματιών της εστίασης τόνισε: «Είναι καθολική η διαμαρτυρία που κάνουν τα καταστήματα εστίασης. Κατέβασαν τα ρολά ίσως σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσουν τους ειδήμονες ότι παρότι έχουν πάρει αρκετά λεφτά και έχουν επιδοτηθεί το διάστημα αυτό ίσως δεν είναι αρκετά και ζητούν δίκαια κάτι περισσότερο. Είναι από τα λίγα επαγγέλματα που έχουν πληγεί τόσο πολύ την περίοδο της πανδημίας. Και θεωρώντας ότι είναι δίκαια τα αιτήματα τους είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στους αγώνες που κάνουν , γιατί αν δεν έχει ο πελάτης μου, δεν έχω και εγώ»

Με αφορμή την επανεκλογή του ως Πρόεδρος (αυτό γίνεται από το 2012- 4η φορά) αναφέρθηκε τόσο στην εκλογική διαδικασία όσο και στα προβλήματα του κλάδου: «Όταν ανέλαβα βγάζαμε 2 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και τώρα έχουμε 8. Η ανάγκη συσπείρωσης ήταν μεγάλη. Θέλω να πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι καθολική των συναδέλφων κάτω από τη σημαία της Ένωσης με την οποιαδήποτε διοίκηση. Κάναμε ένα άνοιγμα σε Αλεξάνδρεια και Νάουσα που πάντα ήταν στόχος αλλά τώρα μπαίνει σε ένα διαφορετικό «καλούπι» .

Σε σχέση με τα προβλήματα του κλάδου τόνισε: «Στην κορυφή των αιτημάτων είναι η ασθένεια των λογιστών. Δεν προλαβαίνουμε ν’ αρρωστήσουμε. Είναι μεγάλο ζήτημα και θα πρέπει να λυθεί. Είμαστε το μόνο επάγγελμα που είναι άμεσοι συνεργάτες του Δημοσίου, είμαστε οι μόνοι που δεν έχουν επιδοτηθεί ποτέ με κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για αναβάθμιση των προγραμμάτων και των μηχανημάτων μας. Η καθημερινότητά μας είναι δύσκολη. Επειδή το μόνο ασφαλές και σίγουρο μέσο επικοινωνίας του πολίτη με το Δημόσιο όλοι θεωρούν ότι είναι υποχρέωση του Λογιστή. Το κάνω σαφές. Ο λογιστής δεν είναι για το κάθετι που έχει να κάνει με φορολογούμενους και ασφαλισμένους. Για π.χ η απογραφή του 2021 είναι δουλειά και των απογραφέων και όχι του λογιστή. Και δεν είναι αυτό που λένε σε πληρώνω για να μου το κανείς. Δεν θέλω να με πληρώσεις. Μπορείς να το κάνεις εύκολα μόνο σου, στο ΚΕΠ κλπ…Άνοιξε το επίδομα θέρμανσης χτες. Μου έκανε εντύπωση ότι μέχρι το πρωί στις 8 είχαν υποβληθεί πάνω από 21.000 αιτήσεις. Για να πω ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Είναι δείγμα ότι η οικονομία μας δεν έχει σταθεί ακόμη στα πόδια.»

Σε σχέση με την γενικότερη οικονομική κατάσταση υπογράμμισε: «Θα υπάρχουν πάντα κάποιες υγιείς επιχειρήσεις, καλύτερα οργανωμένες, κάποιες τυχερές. Όμως π.χ στην εστίαση έχουμε μία μείωση της τάξης του 50%. Μπορεί ο τουρισμός όπως λένε οι διοικούντες να πήγε πολύ καλά για φέτος, όμως πήγε πολύ καλά για κάποιες περιοχές παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Τα δις. που πέσανε στη Μύκονο εμένα δεν με επηρεάζουν καθόλου. Είναι λεφτά που τα πήρε κάποιος επιχειρηματίας που ίσως δεν είναι Έλληνας και δεν είναι δείγμα ότι πήγε καλά ο τουρισμός για το ότι δούλεψαν κάποια νησιά. Γενικά όμως αυτό το καλοκαίρι ήταν δύσκολο. Η αγορά όπως λέει και ο Εμπορικός Σύλλογος δεν πήγε καλά στην περίοδο των εκπτώσεων. Δεν ξέρω πώς θα βγει ο χειμώνας. Οι αυξήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η π.χ ΔΕΗ, τα καύσιμα αγγίζουν όλο τον κόσμο . Αυτό έχει ως συνέπεια να συρρικνώνεται το βιοτικό επίπεδο. Δεν το εύχομαι αλλά θα δούμε φαινόμενα αρχών του 2010, αρχές κρίσης . Παρά το ότι για τους διοικούντες τα νούμερα είναι αισιόδοξα , πιστεύω ότι δεν είναι έτσι όπως τα λένε. Τα μηνύματα που παίρνουμε από τους πελάτες και τους εαυτούς μας είναι τελείως διαφορετικά».

Και κατέληξε: «Ζήσαμε μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά με τις φορολογικές δηλώσεις. Ξεκίνησαν τέλη Μαΐου- πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά-καταληκτική ημερομηνία 27/8. Ένα πράγμα που δεν είναι ανθρώπινο. Παράκληση προς τους διοικούντες : Θέλεις να μου δώσεις 50 μέρες για τις φορολογικές δηλώσεις, το δέχομαι, θα προετοιμαστώ γι’αυτές, αλλά άνοιξε μου το σύστημα αρχές Μαρτίου, κλείστο μου τέλος Απριλίου , Μαΐου όποτε εσύ κρίνεις, αλλά άφησε μου ένα σύστημα πλήρως ενημερωμένο σε μία χρονική περίοδο που να είναι ανθρώπινη . Στενοχωριόμουν που έβλεπα συναδέλφους ενώ άλλοι πήγαιναν διακοπές, αγωνιούσαν για το πώς θα τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που περάσαμε το 2020 και 2021 να μην συνεχιστεί για το 2022 γιατί δεν θ’ αντέξει ο κόσμος. Να το δουν οι διοικούντες και να αναπροσαρμόσουν τις σκέψεις και τις πολιτικές τους όσον αφορά τον κλάδο μας που έχει βάλει πλάτη ,όχι τόσο γιατί έπρεπε να το κάνει ,αλλά για να βοηθήσει πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρήσεις και για να ξεπεράσουμε τον μεγάλο σκόπελο που διανύουμε ακόμη »

Έχει διαβαστεί 350 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 312 επισκέπτες και 0 μέλη.