Πέμπτη, 05 Αύγ, 2021

  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων
  • Πολύ αργά για δάκρυα..
  • Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/8
  • Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων1 Πολύ αργά για δάκρυα..2 Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/84 Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φοροεπιδρομή

Φοροεπιδρομή

Δεν είναι μόνο οι επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα που «πλακώνουν» το λαϊκό εισόδημα. Ούτε μόνο οι ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικά αγαθά, που κάνουν εφιάλτη τις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Δεν είναι μόνο οι τιμές στα καύσιμα, που σε ορισμένα νησιά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τη βενζίνη να πουλιέται μέχρι και πάνω από 2 ευρώ το λίτ... Περισσότερα

«Σθεναρό όχι της κοινωνίας μας κατά της απόφασης για μονοδρόμηση των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου στη Βέροια. Αναστολή της απόφασης τώρα»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Δήλωση Ιωάννη Μεν. Παπαγιάννη*

Βεροιώτισσες και Βεροιώτες, τις επόμενες ημέρες πλησιάζει το χρονικό διάστημα (1 Ιουλίου με 31 Δεκεμβρίου) κατά το οποίο αποφασίσθηκε με πρόταση της παράταξης που διοικεί το Δήμο, κατόπιν μάλιστα χρηματοβόρας σχετικής μελέτης, να μονοδρομηθούν οι οδοί Μητροπόλεως και Βενιζέλου στη Βέροια. Η απόφαση αυτή ελήφθη για εμάς χωρίς εμάς. Δεν ρωτήθηκαν οι πολίτες, οι τοπικοί ειδικοί και οι φορείς. Θεωρήθηκε από τους αρμοδίους- και υπευθύνους για την απαράδεκτη κατάσταση στο Δήμο – σκόπιμο, αν είναι δυνατόν, να εισακουσθούν κυρίως πρόσωπα που δεν ζούνε την καθημερινότητα της Βέροιας και όχι πρώτιστα οι πολίτες της Βέροιας.

 Η απόφαση αυτή είναι εσφαλμένη, καταγγέλθηκε δυναμικά και επανειλημμένα από το συνδυασμό μας «Δικαίωμα για Νέα Βέροια» στους πολίτες της Βέροιας και δεν πρέπει να υλοποιηθεί, διότι θα επιδεινώσει περαιτέρω το πανταχόθεν βαλλόμενο από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου επίπεδο ζωής και δη σε θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας, δυνατότητας στάθμευσης, εξυπηρέτησης των πολιτών και επαγγελματιών και γρήγορης μετακίνησης στην αγαπημένη μας πόλη. Η απόφαση μονοδρόμησης των δύο και μοναδικών ουσιαστικά κεντρικών οδικών αρτηριών της Βέροιας βρίσκει κάθετα αντίθετους εμάς και εκατοντάδες πολίτες που μας μεταφέρουν δια ζώσης την αγανάκτησή τους. Η απόφαση μονοδρόμησης συνιστά αδικαιολόγητη ή και σκόπιμη εμμονή, δεν έχει σχέση με τις κυκλοφοριακές ανάγκες της Βέροιας και έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το κοινό αίσθημα των κατοίκων της πόλης μας. Εναντίον της απόφασης μονοδρόμησης κατατέθηκαν αρμοδίως συναφείς προσφυγές από τοπικούς φορείς κατά της απόφασης αυτής, όπως τα Αστικά Λεωφορεία της Βέροιας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ημαθίας και έπονται περαιτέρω θεσμικές ενέργειες.

 Βεροιώτισσες και Βεροιώτες, οι πολίτες στη Δημοκρατία δεν πρέπει να ανεχόμαστε αυθαίρετες συμπεριφορές και «εκπλήξεις» σαν αυτές που επιφυλάσσει στην κοινωνία ο κος. Βοργιαζίδης, ο οποίος μάλιστα κατά τρόπο που τον χαρακτηρίζει πολιτικά, απέκρυψε τη συγκεκριμένη πρόθεσή του από το προεκλογικό του πρόγραμμά και ουδέποτε αναφέρθηκε ανοιχτά, όταν καλούσε τους δημότες να τον ψηφίσουν, στην πολιτική του επιθυμία να μονοδρομηθούν οι δύο κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης. Δηλώνουμε τώρα την αντίθεσή μας στην πρόθεση μονοδρόμησης των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου. Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Βέροιας τις αντιδημοκρατικές, αδιαφανείς, αλαζονικές και μονομερείς ενέργειες της διοίκησης του Δήμου, που αποφασίζει αυθαίρετα και υλοποιεί μυστική ατζέντα. Αξιώνουμε από τη διοίκηση του Δήμου Βέροιας να αναστείλει- έστω τώρα- την υλοποίηση της εσφαλμένης και άστοχης απόφασης μονοδρόμησης των οδών Μητροπόλεως και Βενιζέλου. Καλούμε τους υπεύθυνους να παραδεχτούν ένα ακόμα λάθος τους – από τα πολλά που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση- και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από τους πολίτες της Βέροιας, δεσμευόμενοι σε δημόσια, ανοιχτή και διαφανή διαβούλευση στο μέλλον για όλα τα μεγάλα θέματα καθημερινότητας.

* Ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Γιάννης Μ. Παπαγιάννης, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Münster και συγγραφεύς νομικών έργων, εξελέγη Επικ. Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βέροιας με το συνδυασμό «Δικαίωμα για Νέα Βέροια»

Έχει διαβαστεί 301 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος ΝΔ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 06 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 07 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 239 επισκέπτες και 0 μέλη.