Τρίτη, 27 Φεβ, 2024

  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΥΔΡΑ»
  • Για ποιον τελικά «πάει καλά η οικονομία»;
  • Ιστορική νίκη της Κούβας επί των ΗΠΑ!
  • Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμός σε νέα πίστα...
  • ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προαναγγέλλει επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ξεκινά καμπάνια για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΥΔΡΑ»1 Για ποιον τελικά «πάει καλά η οικονομία»;2 Ιστορική νίκη της Κούβας επί των ΗΠΑ!3 Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμός σε νέα πίστα...4 ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προαναγγέλλει επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ5 Ξεκινά καμπάνια για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν θάβεται!

Δεν θάβεται!

Ούτε μονόστηλο δεν έβαλαν στην πλειοψηφία τους οι εφημερίδες κάθε απόχρωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο - όπως και χτες Δευτέρα - για την αυριανή μεγάλη πανεργατική απεργία. Στην καλύτερη περίπτωση και σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν το μεγάλο απεργιακό μέτωπο, γράφουν γενικά για μια απεργία της ΑΔΕΔΥ, «με αφορμή τον ένα χρόνο από το... Περισσότερα

Συγκέντρωση ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Ημαθίας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συγκέντρωση ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ Ημαθίας

Δεκάδες επαγγελματοβιοτέχνες-δείγμα της οξύτητας του προβλήματος-συγκεντρώθηκαν στη Βέροια (στο καφέ ΕΛΙΑ) μετά από κάλεσμα Επιτροπής Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ που έχει δημιουργηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 2/2. Ηδη έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση υπογραφών για να γίνει προσφυγή κατά του ΟΑΕ, ενώ από τους εισηγητές ως στόχοι πάλης του αγώνα τους αναφέρθηκαν οι : Δικαίωμα επιλογής Ταμείου. Εισφορές ανάλογα με το εισόδημα. Κατάργηση της δίωξης των ασφαλισμένων και της κατάσχεσης της περιουσίας τους. Διαγραφή του χρέους από τον κλάδο Υγείας. Διαφάνεια στη διαχείριση του Ταμείου.Τέλος ,αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής από μέλη των φορέων αλλά και  μαζική κατάθεση των αιτήσεων, με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΟ: Σε σύνολο 774.000 ασφαλισμένων το 2012 οι 380.000 ενεργοί ασφαλισμένοι, κυρίως αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να πληρώνουν εισφορές τους και συσσωρεύονται οφειλές 5,9 δις από 3 δις το 2011. Από τις επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους, 196.000 ασφαλισμένοι διέκοψαν την ασφάλιση τους στο ταμείο αφήνοντας οφειλές 1.5 δις. Τον τελευταίο χρόνο διέκοψαν τις εργασίες τους περίπου 35.000 ασφαλισμένοι στο ταμείο. Ένας στους δυο ελευθέρους επαγγελματίες δεν καταβάλλει τις εισφορές του στον ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα οι απλήρωτες εισφορές του να φτάνουν τα 7,4 δις από 3,5 δις που ήταν το 2009. Με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 ο ΟΑΕΕ εμφανίζει ταμειακό έλλειμμα-ρεκόρ ύψους 581εκατ ευρώ που ήταν το 2012 (+1,880%).Με νεότερες εκτιμήσεις που συνυπολογίζουν την κατά 30% μείωση των εσόδων από τις εισφορές των ασφαλισμένων και την απόσυρση της διάταξης για την «εισφορά αλληλεγγύης» επί του τζίρου των επιχειρήσεων, η οποία είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2013, ποσού 150 εκατ. ή συνολικά 600 εκατ. για τα έτη 2013-2014, το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 830 εκατ. ευρώ.Διαφορετικό χαρακτήρα έχει η εισφοροδιαφυγή στον ΟΑΕΕ καθώς ο αυτοαπασχολούμενος δεν παρακρατεί ξένα χρήματα αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβιώσει απέναντι στις διαδικασίες μονοπώλησης που τον οδηγούν σε λουκέτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, διογκώνοντας τα χρέη του.

Προφανώς τα αιτήματα αυτά καλύπτουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες επαγγελματοβιοτέχνες (και) του νομού μας στα ζητήματα ασφάλισης-περίθαλψης εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε Κατά την άποψη μας τα αιτήματα που καλύπτουν τη υπάρχουσα κατάσταση είναι:

-Σφράγισμα των βιβλιάριων υγείας όλων των αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, χωρίς προϋποθέσεις.

-Επιστροφή και συμψηφισμός των χρημάτων που προεισπράχτηκαν για επιδότηση και περίθαλψη ανέργων με τις ασφαλιστικές εισφορές.

-Όχι στη μεταφορά των χρεών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στην εφορία.

-Πάγωμα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Κατάργηση όλων των διατάξεων που προβλέπουν την ποινικοποίηση των οφειλών προς το ταμείο. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς υποβιβασμό της ασφαλιστικής κλάσης και χωρίς μείωση της σύνταξης.

Για όλα τα παραπάνω  θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα συνδικαλιστικά όργανα που υπάρχουν (π.χ Εμπορικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδία ΕΒΕ, κλαδικά σωματεία που δυστυχώς δεν κινούνται..), αλλά και οι ίδιοι οι επαγγελματίες συγκροτώντας επιτροπές αγώνα κ.α

 

 

 

 

Έχει διαβαστεί 428 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 265 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)