Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Συμμαχία Τάσου Μπαρτζώκα με Ευρωβουλευτές της ΝΔ για επανεκκίνηση διαλόγου περί ρωσικού εμπάργκο

από Η Άλλη Άποψη
Συμμαχία Τάσου Μπαρτζώκα με Ευρωβουλευτές της ΝΔ για επανεκκίνηση διαλόγου περί ρωσικού εμπάργκο

Το θέμα του «ρωσικού εμπάργκο» αναδεικνύει για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ο Τάσος Μπαρτζώκας, καλώντας τους Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ανοίξουν εκ νέου τον πολιτικό διάλογο με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Στην επιστολή που απέστειλε, ο Βουλευτής εκθέτει την υφιστάμενη κατάσταση, η οποία, υπό το πρίσμα της παρατεταμένης χρονικής διάρκειας των αντιμέτρων της Ρωσίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει εξαντλήσει οικονομικά τους αγροτικούς παραγωγούς.

Όπως τονίζει ο Τάσος Μπαρτζώκας, η απώλεια τζίρου στα νωπά φρούτα, προσεγγίζει το μισό δις ευρώ, επισημαίνοντας την ίδια στιγμή τη δυσανάλογη δυσμενή επίδραση που έχουν δεχτεί στο εισόδημα τους οι αγρότες της Μακεδονίας, καθώς οι εναλλακτικές υπερατλαντικές και ευρωπαϊκές αγορές δεν αντισταθμίζουν τις απώλειες.

Την ίδια στιγμή, ο Βουλευτής εκθέτει και την άλλη όψη της επίδρασης του εμπάργκο, η οποία εστιάζει στη «νοθεία» του ανταγωνισμού εκ μέρους της Τουρκίας, η οποία εισάγει ελληνικά προϊόντα μέσω «γκρίζων διαδρομών» και τα επαναπροωθεί στη Ρωσία, βαφτίζοντας τα τουρκικής προέλευσης.

Καταλήγοντας, ζητάει από τους Ευρωβουλευτές, υπό το πρίσμα των αρμοδιοτήτων τους και της πολιτικής τους επιρροής, να συστρατευθούν μαζί του για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου, το οποίο έχει τελικό στόχο την άρση του εμπάργκο και την απελευθέρωση μιας μεγάλης αγοράς για τους παραγωγούς-καλλιεργητές.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας, με δεδομένο ότι η τα αντίμετρα της Ρωσίας προς την Ε.Ε θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και θα επανεξεταστούν εν συνεχεία, συνεπώς προσφέρεται γόνιμο έδαφος για πολιτικές εξελίξεις, έχει δρομολογήσει πλήθος ενεργειών και επαφών, αποβλέποντας σε απτά αποτελέσματα για τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας και της Ελλάδας συνολικά.

                             

Η επιστολή του Τάσου Μπαρτζώκα:

 

Αξιότιμοι Συνάδελφοι και Φίλοι

 

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να θίξω το ζήτημα των αντιμέτρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα, ευρύτερα γνωστού ως «ρωσικού εμπάργκο», απόρροια της μη συμμόρφωσης της με τη συμφωνία του Μινσκ και κατόπιν της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας.

Όπως γνωρίζετε ο αποκλεισμός των ευρωπαϊκών προϊόντων από την ρωσική αγορά έχει πλήξει δυσανάλογα την Ελλάδα και ιδίως, τους νομούς της Μακεδονίας, μεταξύ αυτών και την εκλογική περιφέρεια και τόπο καταγωγής μου, την Ημαθία.

Η απώλεια διάθεσης των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων του νομού μου, αλλά και των λοιπών ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, με επίκεντρο τα νωπά φρούτα, η οποία και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με τα εξαγγελθέντα από τον Πρόεδρο Β. Πούτιν, έχει περιορίσει σημαντικά τη δυναμική ενός κατεξοχήν εξαγωγικού προορισμού.  Με πρόχειρους υπολογισμούς, εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2021 προκύπτει απώλεια που ανέρχεται σε  περίπου 400 εκ. ευρώ, με το 41,5 % αυτής της απώλειας να καταγράφεται στα αγροτικά προϊόντα.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πέραν των σημαντικών ζημιών που καταγράφονται από την εκ των πραγμάτων απώλεια μιας σημαντικής αγοράς, η διαμορφωθείσα κατάσταση έχει οδηγήσει τους αγροτικούς παραγωγούς σε μεγάλο αδιέξοδο. Αφενός, προκύπτει μεγάλος όγκος αδιάθετων ποσοτήτων νωπών φρούτων, η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί εξ ολοκλήρου από τις εξαγωγές στην Ευρώπη και στις υπερατλαντικές αγορές.

Παράλληλα όμως, υφίσταται και η νοθεία του ανταγωνισμού από χώρες όπως η Τουρκία, η οποία έσπευσε να καλύψει τα κενά, εισάγοντας μέσω «γκρίζων διαδρομών» ποσότητες ελληνικών φρούτων, τα οποία εξάγει εκ των υστέρων στη Ρωσία, ονομάζοντας τα, εξυπακούεται, ως τουρκικής προέλευσης.

Με δεδομένο ότι η ως άνωθεν κατάσταση, απότοκος των πολιτικών εξελίξεων, επιδρά αναπόδραστα στο διαθέσιμο εισόδημα των αγροτικών παραγωγών, το οποίο και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει πληγεί έτι περαιτέρω, σας θέτω το πολύπλευρο αυτό ζήτημα, η διάρκεια του οποίου προβληματίζει ιδιαίτερα τους συντοπίτες μου και συνολικά τους Έλληνες παραγωγούς.

Επιπρόσθετα, θέτοντας με εκ των προτέρων στη διάθεσή σας, σας καλώ να διερευνήσετε το περιθώριο των  πολιτικών σας πρωτοβουλιών και το εύρος των αρμοδιοτήτων σας ως Ευρωβουλευτές, προκειμένου να συνεχιστεί ο πολιτικός διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους λοιπούς ευρωπαϊκούς θεσμούς έτσι ώστε να επανεξεταστεί το ζήτημα του εμπάργκο της Ρωσίας. 


Έχει διαβαστεί 882 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 351 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)