Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους

από Η Άλλη Άποψη
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους

Βέροια, 13-12-2023

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό συμβούλιο και θα προωθηθεί προς ψήφιση τις επόμενες μέρες με βασικό αντικείμενο τη συγχώνευση των 126 ΔΕΥΑ της χώρας σε πολύ λιγότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί τη συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής και του νομοθετικού πλαισίου που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με την ευρωπαϊκή οδηγία-πλαίσιο και οδήγησε στην εμπορευματοποίηση του νερού, της χρήσης του, των υποδομών του, των εργασιών συντήρησης δικτύου, την εκτόξευση των τιμολογίων, τον δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα και την επιθετική προώθηση της εμπορευματικής και ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των επιχειρήσεων ύδρευσης.

Τεράστια ευθύνη φέρουν και όλες οι  πρόθυμες δημοτικές αρχές για τη σημερινή κατάσταση και τα υπαρκτά προβλήματα που χρησιμοποιούνται ως άλλοθι από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Επισημαίνουμε πως οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ βιώνουν εδώ και χρόνια την πολιτική της συνεχιζόμενης απαξίωσης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών, μια πολιτική που φέρει τη σφραγίδα όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων.

Θέση αδιαπραγμάτευτη της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας είναι πως το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προωθούμενη συγχώνευση των 126 ΔΕΥΑ, πολιτική που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ρύθμισης με τη διεύρυνση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, που αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιτάχυνση της παραχώρησης της κερδοφόρας διαχείρισης του νερού και των αστικών αποβλήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Επισημαίνουμε τις ευθύνες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που με την στάση της στηρίζει αυτήν την πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για:

Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια για παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού με τις δρομολογημένες συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ.

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες. 

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας μπαίνει μπροστά και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων και του λαού για φθηνό, ασφαλές, ποιοτικό και επαρκές νερό, για τη διαχείριση του συνόλου των υδατικών πόρων και των υποδομών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για οικιστική και αγροτική χρήση, και την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης του.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Έχει διαβαστεί 481 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 677 επισκέπτες και 0 μέλη.