Παρασκευή, 28 Ιαν, 2022

 • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για τις σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την κακοποιητική συμπεριφορά ιατρού στο νοσοκομείο Βέροιας
 • Ηλίας Τσέχος ''Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης  Η Δίγλωσσος''
 • Δεν αλλάζει
 • Στις 6 το απόγευμα ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης μομφής
 • Με προβλήματα η έκδοση της έντυπης «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» (Νο 675)
 • Τάσος Μπαρτζώκας: Να επανενταχθούν οι μειονεκτικές περιοχές στην Ημαθία. Διόρθωση της αδικίας τώρα!
 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Για τις σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την κακοποιητική συμπεριφορά ιατρού στο νοσοκομείο Βέροιας1 Ηλίας Τσέχος ''Ανθολογία Ποντιακής Ποίησης  Η Δίγλωσσος'' 2 Δεν αλλάζει3 Στις 6 το απόγευμα ξεκινάει η συζήτηση της πρότασης μομφής4 Με προβλήματα η έκδοση της έντυπης «Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ» (Νο 675)5 Τάσος Μπαρτζώκας: Να επανενταχθούν οι μειονεκτικές περιοχές στην Ημαθία. Διόρθωση της αδικίας τώρα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μάχη... επιβίωσης

Μάχη... επιβίωσης

Με τον λαό να στενάζει από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις στην Ενέργεια και σε άλλα βασικά αγαθά, γίνεται πια καθαρό ότι καμιά ανακούφιση δεν μπορεί να υπάρξει με ψωροεπιδόματα και αυξήσεις - κοροϊδία στον κατώτερο μισθό, όπως αυτά που ανακοινώνει η κυβέρνηση και εξανεμίζονται την επόμενη κιόλας μέρα.Δίπλα στον εφιάλτη των λογαριασμώ... Περισσότερα

Συμφωνία του Δ. Βέροιας με το Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης για την τουριστική ανάπτυξη

από Η Άλλη Άποψη

Με αντιπροσωπεία καθηγητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τομέας Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας) του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε, την Τρίτη 31 Μαρτίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας, Βασίλης Λυκοστράτης, στην έδρα του τμήματος στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η διερεύνηση της προοπτικής συνεργασίας για την παροχή τεχνογνωσίας και επιστημονικής υποστήριξης από την πλευρά του Τ.Ε.Ι. προς το Δήμο Βέροιας, με στόχο την καλύτερη διαχείριση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο κ. Λυκοστράτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει μια σειρά θεμάτων τουριστικής συνεργασίας με τον Καθηγητή, Ευάγγελο Χρήστου, διακεκριμένο επιστήμονα σε παγκόσμιο επίπεδο στο πεδίο του τουριστικού μάρκετινγκ και στη διαχείριση ταξιδιωτικών προορισμών και την επιστημονική του ομάδα.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τομέας Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας) και του Δήμου Βέροιας που θα περιλαμβάνει τα εξής:

1. Κοινή διεξαγωγή έρευνας για την τουριστική εικόνα της Βέροιας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της χρήσης ερωτηματολογίων και τη διεξαγωγή προσωπικής συνέντευξης αλλά και τη συλλογή δευτερογενών δεδομένων.

2. Απορρόφηση φοιτητών του τμήματος για την πραγματοποίηση της πρακτικής τους άσκησης στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βέροιας ως μέρους των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων.

3. Διεξαγωγή εκπαιδευτικών-ενημερωτικών σεμιναρίων για την καλύτερη γνωριμία των κατοίκων και των επαγγελματιών της πόλης με το μνημειακό και φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και την ενημέρωσή τους γύρω από καλές πρακτικές συμπεριφοράς στο πεδίο της υποδοχής τουριστών με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των δημοτών και την καλλιέργεια τοπικής τουριστικής συνείδησης καθώς και την εν γένει βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

4. Διοργάνωση περιοδικών εκδηλώσεων και ημερίδων στο πεδίο του τουρισμού με απώτερο στόχο τη διεξαγωγή διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στο αντικείμενο της διαχείρισης και προώθησης τουριστικών προορισμών.

Το περιεχόμενο του συμφώνου συνεργασίας αναμένεται να τεθεί σύντομα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η υπογραφή της συνεργασίας και η υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαρίστησε τους καθηγητές του Αλεξανδρείου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης για το ενδιαφέρον τους να υποστηρίξουν την οργανωμένη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Βέροιας στον τομέα του τουρισμού και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συνεργασία αυτή θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην αναβάθμιση και την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

 

Έχει διαβαστεί 258 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 9 °C
Άνεμος Α 0-2 μποφόρ

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 383 επισκέπτες και 0 μέλη.