Παρασκευή, 12 Ιούλ, 2024

  • Η «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»
  • Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δ.Βέροιας
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα: Άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
  • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την απώλεια του Βασίλη Φωτιάδη
  • Διαμάντης: "Στους επαγγελματίες ανησυχούντες λέμε ότι δεν φοβόμαστε"
  • ΔΕΥΑΒ: Να κάνουμε λελογισμένη χρήση του Νερού
Η «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»1 Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δ.Βέροιας2 Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα: Άμεσες λύσεις στα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. 3 Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την απώλεια του Βασίλη Φωτιάδη4 Διαμάντης: "Στους επαγγελματίες ανησυχούντες λέμε ότι δεν φοβόμαστε"5 ΔΕΥΑΒ: Να κάνουμε λελογισμένη χρήση του Νερού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το κοντράστ είναι ενδεικτικό

Την ώρα που 1 στους 2 εργαζόμενους «κόβει» από τα είδη διατροφής της οικογένειας και δεν πάει διακοπές, η κυβέρνηση «κλείνει» συμφωνίες που επιβαρύνουν τον λαό με 7,126 δισ. ευρώ για το 2024 για αμυντικές δαπάνες, που στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά αφορούν αποκλειστικά τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδ... Περισσότερα

Συνάντηση Φρόσως Καρασαρλίδου με αντιπροσωπεία των αστυνομικών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αναφορά στη Βουλή με τα αιτήματά τους

από Η Άλλη Άποψη
Συνάντηση Φρόσως Καρασαρλίδου με αντιπροσωπεία των αστυνομικών για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αναφορά στη Βουλή με τα αιτήματά τους

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας είχε την Τετάρτη η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φρόσω Καρασαρλίδου, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα της Ε.Α.Υ.Ν.Η. που έχουν σταλεί με επιστολή στους βουλευτές του νομού και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην ΕΛ.ΑΣ. - Μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων – Μη τήρηση κυβερνητικών δεσμεύσεων». Την αντιπροσωπεία της Ε.Α.Υ.Ν.Η. αποτελούσαν ο πρόεδρος Απόστολος Μούρτης και ο γραμματέας Κώστας Κωστούλης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μούρτης, ενώ προβλέπεται να γίνονται τεστ από τους αστυνομικούς στην ΚΟΜΥ, η οποία στεγάζεται στο ΙΚΑ της Βέροιας, το μεν ΙΚΑ δεν τους δέχεται, το δε Νοσοκομείο τους παραπέμπει πάλι στην ΚΟΜΥ εκτός αν έχουν ύποπτα συμπτώματα. Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της εφαρμογής των μέτρων για τον κορωνοϊό και θα έπρεπε να είναι προστατευμένοι απέναντι στον ιό γιατί τίθεται θέμα υγείας του καθενός ξεχωριστά και των οικογενειών τους αλλά και γιατί αν νοσήσουν πολλοί αστυνομικοί μαζί θα καταρρεύσει η υπηρεσία.

Σημείωσαν επίσης πως η ιχνηλάτηση για τα κρούσματα γίνεται πολύ αργά και επιλεκτικά, δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τις απολυμάνσεις και ενώ διαθέτουν ιατρική υπηρεσία αυτή παραμένει ανενεργή επειδή δεν διαθέτει τεστ. Τα κονδύλια για απολύμανση δεν επαρκούν, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα όχημα κατάλληλο για μεταφορά κρούσματος. Το ζήτημα αυτό το έθεσε η ομοσπονδία τους προς το αρμόδιο υπουργείο χωρίς να πάρει ακόμη απάντηση. Καταγγέλλουν ότι από την αρχή της πανδημίας δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τα μέτρα προστασίας τους και δεν τους έχουν δοθεί στολές για την περίπτωση που έρθουν σε επαφή με κρούσμα.

Ζητούν την αποκατάσταση των αδικιών, θεσμικών και οικονομικών, σε βάρος του αστυνομικού προσωπικού. Διεκδικούν την ένταξη του επαγγέλματός τους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, εφόσον οι υπάλληλοι της αστυνομίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Επίσης διεκδικούν την πραγματοποίηση τεστ Covid σε όλο το προσωπικό καθώς και την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επιπλέον, ζητούν την άμεση και έμπρακτη συμμετοχή όλων των ελεγκτικών μηχανισμών στα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας, αφού σύμφωνα με τις σχετικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζονται ως αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων οκτώ (8) διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες.

Η κα Καρασαρλίδου τόνισε ότι ενώ υπάρχουν κονδύλια στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και από την ΕΕ που μπορούν να διατεθούν για την προστασία από τον covid, η κυβέρνηση δεν τα χρησιμοποιεί αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πολλές Ερωτήσεις στη Βουλή για την προστασία των αστυνομικών από την αρχή ακόμη της πανδημίας και δεσμεύτηκε πως στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα καταθέσει Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής για τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, ζητώντας άμεσες ενέργειες.

Δήλωσε ότι συντάσσεται με τα αιτήματα των αστυνομικών και συμπαρατάσσεται μαζί τους, αλλά πρέπει να αντιδράσει ολόκληρη η κοινωνία για να αλλάξει κάτι στις πρακτικές της κυβέρνησης.

Έχει διαβαστεί 6351 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 365 επισκέπτες και 0 μέλη.