Δευτέρα, 06 Φεβ, 2023

  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο
  • Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;
  • Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα
  • Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»
  • Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια
  • «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Οι Ν. Χριστοδουλίδης με 32% και Α. Μαυρογιάννης με 29.6% στο 2ο γύρο1 Ποιος είναι πραγματικά «κολλημένος» ;2 Τηλεργασία τη Δευτέρα στο Δημόσιο και σύσταση στον ιδιωτικό τομέα3 Περί «δεξιάς πολυκατοικίας»4 Το νέο βιβλίο του Περικλή Παυλίδη παρουσιάζεται στη Βέροια5 «ΜΑΖΙ στον αγώνα των ανθρώπων του Πολιτισμού»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προς τι η υπερπροβολή;

Τα αφιερώματα στο ΒΗΜΑ (5/2) είναι δύο για το θεσμό της μοναρχίας με αφορμή το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γκλιξμπουργκ. Και εντάξει αν είναι λόγοι κυκλοφοριακοί ή «ιστορικού ενδιαφέροντος» θα μπορούσαμε να δείξουμε «κατανόηση». Όμως αν συνδέονται με άλλα ζητήματα και γενικότερα πολιτικούς σχεδιασμούς, τότε… Περισσότερα

Συνάντηση του Σ. Θεοδωράκη με εκπροσώπους της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας στον Κοπανό

από Η Άλλη Άποψη

Με τους εκπροσώπους 17 βιομηχανιών μεταποίησης φρούτων που μετέχουν στην Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30/8  στον Κοπανό Ημαθίας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι εκπρόσωποι ενός από τους πιο παραγωγικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας, ο οποίος απασχολεί 15.000 παραγωγούς και 10.000 εργαζόμενους, παρουσίασαν στον επικεφαλής του Ποταμιού τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κυρίως λόγω της αδυναμίας του κέντρου των αποφάσεων των Αθηνών να κατανοήσει την αξία των εξαγωγών για τη χώρα. Επισημάνθηκε ιδιαιτέρα ότι οι κερδοφόρες εταιρείες του κλάδου, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επενδυτικές δραστηριότητες καθώς δεν υπάρχει, εδώ και χρόνια, αναπτυξιακός νόμος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένα από τα στελέχη της ΕΚΕ “να σκεφτείτε ότι εμείς θέλουμε να επενδύσουμε χωρίς επιχορηγήσεις”. Επίσης, ως ένα ακόμη αρνητικό στοιχείο για τη δραστηριότητα και την επέκταση του κλάδου επισημάνθηκε η συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα που δεν ευνοεί τις επενδύσεις. Παρ’ όλα αυτά ο κλάδος των συγκεκριμένων εξαγωγών έχει κάθε χρόνο θετικό απολογισμό.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης – ο οποίος συνοδευόταν από τις βουλευτίνες Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου και Χριστίνα Ταχιάου, και τους Ιάκωβο Θεοδόση, συντονιστή του Ποταμιού στην Πέλλα, και Δημήτρη Βακάμη συντονιστή του Ποταμιού στην Ημαθία – τους παρουσίασε τις απόψεις του Κινήματος τόσο για την αγροτική παραγωγή, όσο και για την εξαγωγική δραστηριότητα. Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στις προτάσεις του Ποταμιού για την μείωση της γραφειοκρατίας, η οποία δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στην απασχόληση και την ανάπτυξη. Αναφερόμενος στην πολιτική αβεβαιότητα ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι “εμείς προσπαθήσαμε να πείσουμε το παλαιό πολιτικό σύστημα ότι δεν είναι η ώρα να λύσει τις διαφορές του, αλλά είναι η ώρα για μια εθνική και μια πατριωτική προσπάθεια ώστε να βγει πραγματικά η χώρα από την κρίση”. Οι χώρες δεν βγαίνουν από την κρίση υπογράφοντας μνημόνια, όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά από την κρίση βγαίνεις εάν κάνεις αλλαγές που επιτρέπουν στα δημιουργικά τμήματα της κοινωνίας να πρωταγωνιστούν.

Στη συνάντηση μετείχαν τα ακόλουθα μέλη της ΕΚΕ: Κων/νος Αποστόλου, πρόεδρος Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας,  Λευτέρης Σαΐτης, πρόεδρος “Κρόνος ΑΕ “, Χρήστος Ιωαννίδης, διευθυντής Π. Παυλίδης ΑΒΕΕ ,Σωτήρης Σκορτόπουλος, εκπρόσωπος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α.Ε, Γιάννης Κορδομένος, εκπρόσωπος ΑΣΠΙΣ Α.Ε,  Θεολόγης Καραΐνδρος-Μάκης Λίλιος, εκπρόσωποι ΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ VENUS GROWERS , Πέτρος Αλαγκιοζίδης, εκπρόσωπος ΑΕΣ ΑΛΜΕ , Μιχάλης Κονοπισόπουλος-Αγγελος Γάτσος, εκπρόσωποι ΔΑΝΑΙΣ Α.Ε.

 

Έχει διαβαστεί 393 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα


Θερμοκρασία °C
Άνεμος 0 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 145 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)