Σάββατο, 31 Ιούλ, 2021

  • Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία
  • Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/7
  • Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
  • Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας
  • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
Αποχωρεί από την Άρση Βαρών ο Θοδωρής Ιακωβίδης καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία1 Τρελά κέρδη εν μέσω πανδημίας...2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 31/73 Συνεχίζονται και τον Αύγουστο τα Rapid tests στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας4 Την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Βέροιας5 Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Κουτί» τής έρχονται της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις στις οποίες τον τόνο δίνουν «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές» θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, σαν αυτές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στον αντιδραστικό αυτό χυλό βρίσκουν έδαφος για να ξεμυτίζουν πάλι διάφορα φασιστοειδή, πρώην και νυν χρυσ... Περισσότερα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ και ΠΕΛΛΑΣ : Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ και ΠΕΛΛΑΣ : Τιμάμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

164 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που εργάτριες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης βγήκαν στην απεργία και συγκρούστηκαν με τα αφεντικά και με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής, γράφοντας με το αίμα τους μια από τις πολλές φωτεινές σελίδες στην ιστορία του εργατικού κινήματος.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις γυναίκες εργάτριες του κλάδου μας αντιμέτωπες με την εργασιακή ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημοσίων συστημάτων Υγείας, την αύξηση των περιστατικών βίας σε συνθήκες εγκλεισμού, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.

Ατομικά, η καθεμία γυναίκα, δεν μπορεί να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η ανασφάλεια και η αγανάκτηση για τις συνθήκες εργασίας και ζωής των γυναικών μπορεί να βρει διέξοδο στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης για όσα έχουν ανάγκη τον 21ο αιώνα. Μέσα από την συμμετοχή της μαζί με άλλες γυναίκες του κλάδου, μαζί με τους άντρες, στα σωματεία μας, μαζί με άλλες συναδέλφισσες μας, που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα.

Η πανδημία ξεγύμνωσε την αιτία της βαρβαρότητας που βιώνουμε:

Οι βιομήχανοι στο κλάδο τροφίμων και ποτών βρήκαν την πανδημία ως ευκαιρία να βγάλουν αμύθητα κέρδη, οι κλινικάρχες στον τομέα της Υγείας να λάβουν εκατομμύρια ευρώ, οι φαρμακευτικές εταιρίες δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα: η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι απίστευτη με χιλιάδες εργαζόμενους με εποχική απασχόληση, με απλήρωτη δουλειά, χωρίς δώρα και επιδόματα, με εργατικά ατυχήματα και κρούσματα που αποκρύπτονται, με εντατικοποίηση, με επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής υγείας γιατί ο εργάσιμος χρόνος γίνεται λάστιχο και ο ελεύθερος χρόνος εξαφανίζεται.

Την ίδια ώρα: από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έκοψαν 96 εκατομμύρια ευρώ. Οι χιλιάδες γυναίκες και άντρες υγειονομικοί καταρρέουν από την κόπωση αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα και οι πιο απλές εξετάσεις να μην μπορούν να γίνουν, ενώ οι όμιλοι στην ιδιωτική υγεία θησαυρίζουν από αυτή την πολιτική.

Την ίδια ώρα: νιώθουμε ανασφάλεια για τους ηλικιωμένους γονείς, τα ΑμΕΑ, τους χρόνια πάσχοντες, λόγω της ανυπαρξίας σύγχρονων δημόσιων και δωρεάν υποδομών για την παρακολούθηση και φροντίδα τους.

Την ίδια ώρα: πάει περίπατο η μόρφωση, η  υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας, λόγω της ανυπαρξίας μέριμνας για ασφαλή παρακολούθηση των μαθημάτων τους στα σχολεία, στις σχολές, με περισσότερες και σύγχρονες υποδομές με αραιές τάξεις.

Η κυβέρνηση εξοπλίζει με νέα όπλα τους επιχειρηματικούς ομίλους, ώστε να  εκμεταλλεύονται γυναίκες και άνδρες πιο άγρια. Για να δουλεύουμε 10ωρα-12ωρα, όταν το απαιτούν οι εργοδότες, με αύξηση των υπερωριών και να «αμειβόμαστε» με ρεπό, άδειες όποτε και αν αυτοί αποφασίσουν, με σίγουρη την επιβάρυνση της υγείας μας.

Σήμερα τον 21ο αιώνα όπου υπάρχει τέτοια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, φαίνεται καθαρά ότι η υγεία των οικογενειών μας είναι ασύμβατη με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Γι΄αυτό δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας.

 

Δυναμώνουμε και σήμερα τη φωνή της αγωνιστικής διεκδίκησης για να μη φορτώσουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι πάλι στις πλάτες μας, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της διαχείρισης της πανδημίας.

Διεκδικούμε:

Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία συμβουλευτικών κέντρων, ξενώνων για την πρόληψη και την προστασία των γυναικών από τη βία με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία. Καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία, σχολές, σε χώρους νεολαίας από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.

Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να μη χαθεί κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους κι όλες αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια για τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας και της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας από τον ΟΑΕΔ.

Γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Πλήρης στελέχωση των μονάδων υγείας στους δύο Νομούς Ημαθίας- Πέλλας. Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλους.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, προστασίας του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας. Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς. Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας. Κατάργηση των νόμων που προωθούν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας!

8 του Μάρτη, σύμβολο αγώνα, θα μας οδηγεί και τούτο τον αίώνα !


Έχει διαβαστεί 437 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 02 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 31 ως 41 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 259 επισκέπτες και 0 μέλη.