Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου
  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
Το συμφέρον του παιδιού και η κοινή άσκηση της γονικής μέριμνας δεν υπηρετούνται από τις τυπικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου1 Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια2 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!3 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.4 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

«Συνέδριο πραγματικό, χωρίς νόθους και εργοδότες»

από Η Άλλη Άποψη
«Συνέδριο πραγματικό, χωρίς νόθους και εργοδότες»

Το μήνυμα ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, θα δώσουν μέχρι τέλους την μάχη για να γίνει συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως επιδιώκει η πλειοψηφία της διοίκησής της, έστειλε η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα πλαίσια της συγκέντρωσης Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, έξω από το ξενοδοχείο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Πλαισιωμένος από δεκάδες προέδρους Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, συνδικάτων, εκλεγμένους αντιπροσώπους, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, μεταξύ άλλων έδωσε απάντηση στις συκοφαντίες της συνδικαλιστικής μαφίας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ένα άθλιο ψέμα ο ισχυρισμός της ότι η συγκέντρωση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων εμποδίζει τάχα τη διεξαγωγή του συνεδρίου.

«Οι εργατοπατέρες όπως όλοι βλέπετε», τόνισε, «ζουν δίπλα από τους χώρους του Συνεδρίου, μέσα στους χώρους της χλιδής, ενώ οι συγκεντρωμένοι είναι από έξω. Το ψέμα έχει λοιπόν κοντά ποδάρια. Από το πρωί δεν έχουν πατήσει το πόδι τους εδώ. Δεν έχουν αφήσει από το πρωί ουζερί για ουζερί, ενώ εμείς είμαστε εδώ. Δεν έχουν αφήσει δωμάτιο για δωμάτιο που να μην κάνουν κομπρεμί, έχουν ξαμολυθεί να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ για να εμφανίσουν τους εργάτες ως τραμπούκους και τους νόθους και τους τραμπούκους ως εργάτες!».

«Εμείς είμαστε αυτές τις μέρες εδώ», υπογράμμισε ο Ν. Μαυροκέφαλος, «είμαστε εδώ σήμερα, θα είμαστε και αύριο, ζητώντας να γίνει συνέδριο, αλλά συνέδριο χωρίς νόθους και εργοδότες».

Και προειδοποίησε: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι από τη Δευτέρα θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία τους με μια δοτή και διορισμένη διοίκηση της ΓΣΕΕ».

Κατήγγειλε, ακόμα, πως δεν έχουν καμιά δουλειά οι εισαγγελείς, η αστυνομία και οι μπράβοι στα συνέδρια των εργατών, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν διαψευσθεί τα όσα διαρρέουν οι ίδιοι οι εργατοπατέρες, ότι εισαγγελέας μένει εδώ και τρεις μέρες στο ξενοδοχείο διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Απαντώντας, εξάλλου, στην γεμάτη ψεύτικους ισχυρισμούς ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργατοπατέρες, στην οποία μάλιστα εμφάνισαν ως υπογράφοντες μια σειρά… συνδικαλιστικές οργανώσεις-φαντομάδες με ιδιαίτερες επιδόσεις στη νοθεία, ο Ν. Μαυροκέφαλος τόνισε ότι οι οργανώσεις «αυτές απουσιάζουν από τους αγώνες των εργατών όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά ως δια μαγείας εμφανίζονται με πολλούς αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΓΣΕΕ».

Υπενθύμισε μάλιστα όλα τα αποκαλυπτικά στοιχεία που επανέφερε το ΠΑΜΕ και σε δελτίο Τύπου  μέσα από τα οποία αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα», συνέχισε ο Ν. Μαυροκέφαλος, «έχουμε κάνει περιοδείες σε πολλούς χώρους δουλειάς και έχουμε έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς εργαζόμενους, με πολλούς εργαζόμενους που ανήκουν και σε άλλα ψηφοδέλτια, σε άλλες παρατάξεις, ωστόσο αναγουλιάζουν με τις πρακτικές των εργατοπατέρων. Τους καλούμε να κάνουν ένα ακόμα βήμα, να βγάλουν συμπεράσματα, να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

«Δεν τελείωσε τίποτα», κατέληξε. «Ξεκινά μια ελπιδοφόρα μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Για να σπάσει επιτέλους το απόστημα που διώχνει τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα».

Λίγη ώρα μετά την συνέντευξη Τύπου, ολοκληρώθηκε και η συγκέντρωση στο χώρο έξω από το ξενοδοχείο, με τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το πρωί της Κυριακής, μέχρι να "ξεβρωμίσει" η Καλαμάτα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά!

Έχει διαβαστεί 171 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος Ν 2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 186 επισκέπτες και 0 μέλη.