Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
  • Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο
Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!1 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα2 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/14 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»5 Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ, ΕΝΙΑΙΟ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ"

από Η Άλλη Άποψη

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην συνέντευξη που παραχώρησε στους Νίκο Υποφάντη και Έλενα Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Ενημέρωση» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την κεντροαριστερά

Πρέπει να προχωρήσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον όχι στο παρελθόν. Ανανέωση ιδεών, πολιτικών πρακτικών, προσώπων. Με τις λογικές αυτοδικαίωσης του παρελθόντος και κοιτώντας συνεχώς προς τα πίσω, κανένας δεν κατακτά το μέλλον.

Η εκλογή επικεφαλής από την βάση και η ύπαρξη υποψηφιοτήτων είναι πολύ θετικό γεγονός και κινητοποιεί τον κόσμο. Κι είναι θετικό γεγονός και η εκδήλωση πρόσθεσης για υποψηφιότητα του κ. Καμίνη, με την λογική ότι όσο περισσότεροι υποψήφιοι τόσο το καλύτερο.

Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι η ώρα της υποβολής υποψηφιοτήτων. Εγώ θα πάρω ξεκάθαρη θέση και θα τοποθετηθώ τη στιγμή που θα ανοίξει η διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων.

Πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε για ορισμένα κρίσιμα θέματα. Επικεφαλής ποιου φορέα, του ενιαίου φορέα ή του πολυκομματικού φορέα; Δεν είναι παρεμπίπτον ζήτημα. Να κλείσουμε αυτά τα ζητήματα, μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη, να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, και βεβαίως το Σεπτέμβρη θα τοποθετηθώ. Προσωπικά, είμαι σταθερά προσηλωμένος, στην ανάγκη ύπαρξης ενός νέου, ενιαίου φορέα, με υπέρβαση των υφισταμένων κομμάτων και κινήσεων, με στόχο να μπορέσουμε πραγματικά να εκφράσουμε το νέο.

Ο κάθε υποψήφιος θα βάλει το στίγμα του σε αυτήν την διαδικασία. Όμως θα πρέπει να υπηρετήσουμε μία συλλογική πολιτική πλατφόρμα. Αυτή υπάρχει, από το προηγούμενο καλοκαίρι, με το πόρισμα της Επιτροπής Θέσεων για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις, αλλά και με την πολιτική πρόταση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 36% που ήταν στις εκλογές είναι στα μισά του, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος αυτός πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πολίτες είναι προοδευτικοί πολίτες, οι οποίοι ουσιαστικά πίστεψαν κάποια στιγμή στο ΣΥΡΙΖΑ κι έχουν απογοητευτεί. Εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε εγκλωβισμένους και να κατευθυνθούν σε αδιέξοδες λύσεις.

Γι’ αυτόν τον λόγο δεν με ενδιαφέρει μια οριακή αύξηση των ποσοστών του χώρου –αυτή είναι δεδομένη, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα σήμερα-. Με ενδιαφέρουν τα προβλήματα της χώρας κι αυτά θα λυθούν αν αυτή η παράταξη, η δική μας η παράταξη, γίνει ισχυρή για να ανατρέψει πολιτικούς συσχετισμούς. Και για να γίνει ισχυρή χρειάζεται πολιτική πρόταση ξεκάθαρη και ταυτοχρόνως χρειάζεται, κατά την άποψή μου, κι ένας πραγματικά νέος και ενιαίος φορέας με επικεφαλής από την βάση.

Όταν λέω ενιαίος φορέας με υπέρβαση των κομμάτων και κινήσεων συνεπάγεται ότι χωρίς φόβους, χωρίς ανασφάλειες, θα έπρεπε όλοι μαζί να αποφασίσουμε να φτιάξουμε τη νέα προοδευτική παράταξη. Αυτό συνεπάγεται ότι ενώνουμε. Το ότι ενώνεις και φτιάχνεις το καινούργιο είναι παραγωγικό. Δημιουργείς το νέο και ουσιαστικά προχωράς στη νέα εποχή.

Θα πρέπει να βρίσκονται όλοι εντός και να στηρίζουν αυτή τη νέα προσπάθεια. Μεγάλη παράταξη σημαίνει να εκφράζονται πολιτικές θέσεις και με αποχρώσεις. Πολιτικές θέσεις σοσιαλδημοκρατικές, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Όλες αυτές να χωρούν σε μία μεγάλη παράταξη. Το πλαίσιο είναι όλοι μαζί να πάμε αλλά με ανανέωση. Τα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά να είναι τα πρόσωπα που θα μπορούν να μας πάνε στη νέα εποχή.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, προσχηματικός ή υπαρκτός, για να μην συμπορευθούμε όλοι μαζί για μία μεγάλη, ενωμένη, προοδευτική παράταξη, με στόχο να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αλλιώς ο καθένας θα έχει το μαγαζί του και θα ικανοποιείται με ποσοστά οριακά και δεν θα πετύχουμε αυτό που πρέπει να είναι ο στόχος το big bang στην κεντροαριστερά, η οποία θα είναι ικανή να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς και να ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ κι από την δεύτερη θέση.

Γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει τα ίδια όσα έκανε την προηγούμενη φορά, με τον ίδιο αριστερό λαϊκισμό. Κι αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Ο χώρος μας για να ανασυγκροτηθεί και να γίνει ισχυρός θα πρέπει να είναι αυτόνομος, να έχει εμπιστοσύνη στις δικές του θέσεις, και φυσικά απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ.

Θα πρέπει ως παράταξη να εγγυηθούμε δύο πράγματα. Την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Θα πρέπει οι υποψήφιοι για τον φορέα της κεντροαριστεράς να τοποθετηθούν και να πουν ποια είναι η θέση τους για το θέμα αυτό.

Το 2017 θα είναι το έτος της Κεντροαριστεράς. Το έτος που θα ανασυγκροτηθεί ο χώρος.

Για την αξιολόγηση

Είμαι αναφανδόν υπέρ της αξιολόγησης.

Το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε καταλήψεις για την αξιολόγηση και την κινητικότητα.

Σήμερα, το 2017, δεν είναι δυνατόν να μην προχωρά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να γίνει η αξιολόγηση με βάση ορισμένα αντικειμενικά κριτήρια και επιτέλους να γίνει ένα σύγχρονο αποτελεσματικό δημόσιο, που και αξιολόγηση θα έχει και κινητικότητα θα έχει και θα αξιοποιεί τους καλύτερους.

Η αξιολόγηση δεν πρέπει να συνδέεται με τις απολύσεις. Φυσικά, οι επίορκοι είναι άλλο θέμα, κι εδώ πέρα καθυστερεί αυτή η κυβέρνηση. Στο δημόσιο συνεχίζουν οι παθογένειες του παρελθόντος. Ως Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων το 2013 είχα εντοπίσει και στείλει υπόθεση στον εισαγγελέα, όπου δεκάδες άτομα είχαν κάνει αίτηση για επιδότηση μετά τον θάνατό τους!

Να κάνουμε επιτέλους ένα αποτελεσματικό κράτος, ένα δημόσιο αποτελεσματικό και σύγχρονο, που θα ασχολείται με τις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής, παιδείας και υγείας, όχι με κάθε υπηρεσία, θα βάζει το πλαίσιο στα άλλα θέματα και με μια ιδιωτική οικονομία που θα μπορεί να παράγει, όχι με υπερφορολόγηση, όχι με αυτό το άδικο ασφαλιστικό, να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, 19 δις ευρώ έχουμε για τα αγροτικά αυτή την επταετία και παραμένουν στα συρτάρια εγκλωβισμένα και αυτή τη στιγμή νέοι αγρότες δεν μπορούν να μπουν στην παραγωγή.

 

Έχει διαβαστεί 212 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 2 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 297 επισκέπτες και 0 μέλη.