Κυριακή, 09 Μάι, 2021

  • Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας
  • Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού
  •  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/2021
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου
Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας1 Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού2  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος3 Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/20214 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας5 Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατο... Περισσότερα

Συνέντευξη Λεωνίδα Ακριβόπουλου στην εκπομπή «Λόγια Σταράτα»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη Λεωνίδα Ακριβόπουλου στην εκπομπή «Λόγια Σταράτα»

Συνέντευξη παραχώρησε στην ραδιοφωνική εκπομπή που παρουσιάζει ο εκδότης μας Αλέκος Χατζηκώστας με τον Παύλο Τουτουντζίδη στο ΡΑΔΙΟ – ΑΙΧΜΗ («Λόγια σταράτα») ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος μέχρι τώρα πρόεδρος της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας την Δευτέρα 9/9.

Για την ΚΕΠΑ

Σημείωσε ότι  αν και αποχωρεί από την ΚΕΠΑ, θα είναι "παρών" σ' αυτήν, από το γεγονός - όπως είπε - «έχει δημιουργηθεί ένα δέσιμο με τους ανθρώπους εκεί», αλλά τώρα το βάρος της προσπάθειας του θα πέσει αλλού, επεσήμανε.

Στον απολογισμό της θητείας του στην ΚΕΠΑ, ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος ανέφερε πως αποχωρεί από αυτήν με ψηλά το κεφάλι και περήφανος για το έργο που έγινε, ενω αναφερόμενος στα χρήματα που λαμβάνει η ΚΕΠΑ (810.000 Ε τον χρόνο) και τους ψιθύρους που ακούγονται, έκανε λόγο για χρηστή διαχείριση, επισημαίνοντας πως το 80% των εκδηλώσεων που γίνονται είναι ανοιχτό και πως «αυτό που παίρνει η ΚΕΠΑ το προσφέρει στους δημότες».

Μάλιστα, τόνισε πως «η ΚΕΠΑ έχει μάθει να λειτουργεί και να μας βγάζει ασπροπρόσωπους, γιατί οι εργαζόμενοι σ' αυτην έχουν μάθει να ξεπερνούν τις δυσκολίες». Ο Λ. Ακριβόπουλος έκανε γνωστό ακόμα πως ξεκίνησε η διαδικασία για τον αντικαταστάτη του Γιάννη Καμπούρη στη θέση του διευθυντή για τριετή θητεία. Συνέδεσε την επί μια τριακονταετία και βάλλε παρουσία του Γ. Καμπούρη στη θέση του διευθυντή της ΚΕΠΑ με τις υφιστάμενες υποδομές και την δημιουργία πολιτιστικού υπόβαθρου στην πόλη και πως πάντα (ο Γ. Καμπούρης) έμπαινε μπροστά στις μάχες που έπρεπε να δώσει.

Στο ερώτημα για την σχέση του ιδίου με τον Γ. Καμπούρη, η απάντηση που δόθηκε από πλευράς του ηταν: «Είχαμε μια σχέση με διακυμάνσεις, αλλά έχω εντοπίσει στον Γ. Καμπούρη ποιοτικά χαρακτηριστικά. Υπήρξε ένας ακούρατος εργάτης και πάντα πρόθυμος για δουλειά». Οσο για τον αντικαταστάτη του Γ. Καμπούρη, ο Λ. Ακριβόπουλος έθεσε πως «μακάρι να βρεθεί και να γεμίσει τα παπούτσια του Γ. Καμπούρη, στον οποίο θα έβαζα όπως μου ζητάτε, υψηλό βαθμό στην θέση του Διευθυντή».

Για τη συνεργασία με την Γεωργία Μπατσαρά

Στο ερώτημα για το πως προέκυψε η συνεργασία ανάμεσα στην παράταξη του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη με αυτή της Γεωργίας Μπατσαρά είπε: «Πιστεύω στην αξία και στην προσωπικότητα της κ. Μπατσαρά, αλλά και στα παιδιά τα οποία εκλέχθηκαν με την παράταξη της. Εμείς ως «Δράση με Γνώση» είμαστε μια παράταξη προσδιοριζόμενη ως μια Ανεξάρτητη Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη με επικεφαλής τον Κώστα Βοργιαζίδη, τον οποίο και ο λαός της Βέροιας επανεξέλεξε για Δήμαρχο της πόλης.

Εμείς είμαστε μία παράταξη που απευθύνεται στον Δημοκρατικό κόσμο. Με αυτή την συμφωνία των δυο παρατάξεων στον Δήμο Βέροιας, δεν λέω θα υπάρξουν και διαφωνίες, αλλά πιστεύω με συνεργατικό πνεύμα θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις».

Για το νέο του «πόστο»

Ο Λ. Ακριβόπουλος, που πλέον προορίζεται για πρόεδρος του ΚΑΠΑ, σημείωσε πως «είναι τιμή για μένα που ο Δήμαρχος με εμπιστεύεται για δεύτερη φορά σε νομικό πρόσωπο. Το κάθε πόστο, βέβαια, έχει την δική του ιδιαιτερότητα. Όμως με την εμπειρία που απέκτησα από την ΚΕΠΑ πιστεύω πως και εκεί θα μπορέσω να λειτουργήσω για να προκύψουν κάποια απαραίτητα και σημαντικά πράγματα».

Για τη νέα κυβέρνηση και τις αλλαγές στον «Κλεισθένη»

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Εκανε αναφορά του την απλή αναλογική, για την οποία - όπως επεσήμανε - ήταν πάγιο αίτημα της αριστεράς. Που για μένα είναι το δικαιότερο αναλογικό σύστημα και από το οποίο ξεκίνησε μια νομοθετική ρύθμιση, που στόχο έχει να δώσει στον Δήμαρχο για το πως θα μπορέσει να κάνει σύμπραξη και να διοικήσει. Για μένα, παρά τις ατέλειες και τα λάθη, η χρήση της απλής αναλογικής θα μπορούσε να φέρει συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις. Θεωρώ πως είναι μια τεχνητή λύση με την νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά της παρούσας κυβέρνησης».

Έχει διαβαστεί 126 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 647 επισκέπτες και 0 μέλη.