Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Βασίλη Λυκοστράτη, αντιδήμαρχο Βέροιας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη με τον Βασίλη Λυκοστράτη, αντιδήμαρχο Βέροιας

Ο Βασίλης Λυκοστράτης, αντιδήμαρχος Του-ρισμού Δήμου Βέροιας, ήταν προσκαλεσμένος στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που μεταδόθηκε 8/1 από το Ράδιο Αιχμή την οποία και παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λυκοστράτης, επεσήμανε εκ νέου ότι «υπήρξε αύξηση του τουρισμού στη Βέροια, κινούμενοι πάνω σ΄ αυτό που επιζητούμε και θέλουμε να υπάρχει για την πόλη μας και που είναι η εξωστρέφεια. Ποτέ, βέβαια, δεν θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειάς μας, όμως έχουμε καταφέρει αρκετά. Όπως προείπα, αυξήσαμε τον τουρισμό στην πόλη, όμως είναι δύσκολο να κρατήσουμε τον κόσμο πάνω από δύο ημέρες εδώ, γιατί δεν συνεργαζόμαστε με πόλεις που είναι κοντά μας», ενώ αναφερόμενος στις δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος, σημείωσε πως «κάποιες δράσεις γίνονται, γιατί δεν γίνεται να πάει ο κόσμος σ’ ένα κέντρο διασκέδασης και να πληρώσει για μια φιάλη 150 ευρώ. Γι’ αυτό και οι δράσεις που κάνουμε, δεν είναι μόνο να έρθει κόσμος. Πολλές φορές, μάλιστα, τα ποσά που δίνονται για δράσεις, είναι μικρότερα. Ποτέ ο Δήμος δεν κάνει εκδηλώσεις, χωρίς να κόβει τιμολόγιο. Άλλωστε όλα αυτά είναι αναρτημένα στη «Διαύγεια» και ο καθείς δύναται να λάβει γνώση σε μια τέτοια περίπτωση. Θα πω, βέβαια, πως υπάρχουν εκδηλώσεις οι οποίες φέρνουν κόσμο στην πόλη, όπως η «Εύηχη πόλη». Οπότε και θα πρέπει αυτή τη φορά να το εκμεταλλευθούμε περισσότερο, για να το μάθει ο κόσμος. Στην προσπάθειά μας αυτή, λοιπόν, ξοδεύοντας 50.000 ευρώ για την «Εύηχη πόλη», να διαθέσουμε και άλλες 10.000 Ευρω, για να τη διαφημίσουμε περισσότερο».
Ο Βασίλης Λυκοστράτης, έκανε λόγο ακόμα πως «φέτος τις γιορτές είχαμε ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της πόλης. Γεγονός το οποίο οφείλεται σε δύο παράγοντες: Ο πρώτος παράγοντας είναι ότι δεν χιόνισε καθόλου και δεν λειτούργησε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι ημέρες που έτυχε να είναι γιορτές, ήταν ενδιάμεσες στην εβδομάδα. Το νέο χρόνο πιστεύω θα είναι καλύτερη η κατάσταση, με τις γιορτές να πέφτουν σε ημέρες που θα βγάζουν τριήμερα και τετραήμερα ανάπαυσης».
Τα σχέδια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Βέροιας στο 2020
Όσο για το πως σκοπεύει να κινηθεί η Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Βέροιας μέσα στο 2020, ο ίδιος έκανε σαφές πως «θα πάμε βασικά σε εκθέσεις. Και τούτο γιατί οι εκθέσεις αποδίδουν, μιας και περνά από αυτές κόσμος, που ασχολείται με τον τουρισμό. Τοιουτρόπως λοιπόν, θα καταλάβει ποια είναι η Βέροια, η Βεργίνα, γιατί είναι και άνθρωποι που δεν ξέρουν προς τα πού πέφτουν...
Στα δικά μας σχέδια ακόμα είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκινγκ, το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο. Ωστόσο, ο χώρος που προσφέρεται, θα έλεγα και που μπορεί να γίνει πάρκινγκ, είναι η περιοχή στα εβραϊκά μνήματα. Ξέχωρα από τη δημιουργία χώρου πάρκινγκ, θα πρέπει να λειτουργήσει και μια τουαλέτα πίσω από το γήπεδο μπάσκετ της Ελιάς, όπως και να δημιουργηθεί μια ράμπα στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.
Επιπροσθέτως να πω ότι πρέπει να ωριμάσει η ιδέα, να μην πηγαίνουν τα λεωφορεία στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και να αποβιβάζουν και επιβιβάζουν τον κόσμο μόνο και να φεύγουν. Αλλά το ζητούμενο θα πρέπει να είναι αυτός ο κόσμος να περπατήσει μέσα στην πόλη, να δει, να γνωρίσει, να κουραστεί και να καταλήξει κάπου, να φάει και να ξεκουραστεί. Πεποίθησή μου είναι πως με την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του νέου πολυκεντρικού Μουσείου της Βεργίνας, ο επισκέπτης θα «υποχρεωθεί» να έχει μία ημέρα διανυκτέρευσης στην πόλη. Ένα άλλο πράγμα επίσης, στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε, είναι και το πώς θα αξιοποιήσουμε τα μονοπάτια του Βερμίου και με αυτό τον τρόπο να κρατήσουμε τον επισκέπτη μία ημέρα στη Βέροια».
Δημιουργία και λειτουργία Οργανισμού
Τέλος, ο Βασίλης Λυκοστράτης επανέφερε ξανά την πρότασή του να προχωρήσουν η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και οι τρεις Δήμοι, στη δημιουργία ενός οργανισμού, που θα λειτουργεί στα πρότυπα του Δυτικού Τομέα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως έθεσε, είναι η Χαλκιδική, που μέσα από αυτήν τη συνεργασία αναβαθμίστηκε. Υπενθύμισε δε πως «πάνω σ’ αυτό έγινε μια προσπάθεια για τον τόπο μας, η οποία και θα πρέπει να ξανασυζητηθεί».

Έχει διαβαστεί 183 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 248 επισκέπτες και 0 μέλη.