Παρασκευή, 07 Οκτ, 2022

 • Στην Αθήνα η Αλέιδα Γκεβάρα κόρη του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε
 • Περί "Νόμπελ Ειρήνης"...
 • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Τρίτη 11/10 στις 10.00 το πρωί, συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Κουλούρας
 • Πληρωμένη απάντηση του «Οδηγητή» στον αντικομμουνιστή ...ακάλεστο
 • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.
 • ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αθλιότητα από τον Κ. Πλεύρη που χαιρέτισε ναζιστικά μπροστά στην Μάγδα Φύσσα !
Στην Αθήνα η Αλέιδα Γκεβάρα κόρη του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε1 Περί "Νόμπελ Ειρήνης"...2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Τρίτη 11/10 στις 10.00 το πρωί, συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Κουλούρας 3 Πληρωμένη απάντηση του «Οδηγητή» στον αντικομμουνιστή ...ακάλεστο4 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.5 ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αθλιότητα από τον Κ. Πλεύρη που χαιρέτισε ναζιστικά μπροστά στην Μάγδα Φύσσα !6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φαρσοκωμωδία...

Φαρσοκωμωδία...

Μια φαρσοκωμωδία έστησαν προχτές ο υπουργός Ανάπτυξης και οι μεγαλοσουπερμαρκετάδες, που είδαν τους τζίρους τους να εκτοξεύονται τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος της συνάντησης ήταν να διαμορφωθεί ένα «καλάθι της νοικοκυράς» με 50 διαφορετικά προϊόντα, όπου οι μεγαλοεπιχει... Περισσότερα

Συνέντευξη Παύλου Παυλίδη για την πιστοποίηση του βιολογικού

από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη Παύλου Παυλίδη για την πιστοποίηση του βιολογικού

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο επικεφαλής τη παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» Παύλος Παυλίδης το πρωί της Πέμπτης 9/12 στην «ΕΛΙΑ».Μαζί του και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γιώργος Γουλτίδης. Παρουσιάζουμε-χωρίς σχόλια- το εισηγητικό του κείμενο ,ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε τη επιθυμία του-και ανεξάρτητα από κομματικές στηρίξεις- να είναι ξανά υποψήφιος για τον δήμο Βέροιας.

Ολόκληρη η εισήγησή του:

Αγαπητοί εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

Θέλω εξ αρχής να ενημερώσω ότι λίγο μετά τα Χριστούγεννα θα σας καλέσω εκ νέου για μια ενημέρωση σχετικά με τα όσα συνέβησαν την χρονιά που προηγήθηκε  και είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Για τώρα όμως προέκυψε ένα σοβαρό θέμα, που έχει διαστάσεις σκανδάλου με βάση τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή  μας και τις δημόσιες δηλώσεις,  τόσο του Προέδρου της ΔΕΥΑΒ, όσο και των υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης.

Γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια και σίγουρα τα χρόνια της διοίκησης Βοργιαζίδη, ο βιολογικός του Δήμου δόθηκε αρχικά σε ένα ποσοστό και προ δύο ετών καθ΄ολοκληρία σε κάποιον επιστήμονα εργολάβο κ. Γκανάτσιο. Αυτός ισχυρίζονταν και ισχυρίζεται  ότι είχε (τυχαία μάλιστα όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο) ανακαλύψει μια μέθοδο επεξεργασίας της λυματολάσπης με την βοήθεια μικροοργανισμών δικής του παραγωγής, μέθοδο με την οποία εξαφάνιζε σε ποσοστό 100% την λυματολάσπη. Σημειώστε το ποσοστό 100%. Μάλιστα είχε τέτοια επιτυχία η μέθοδος αυτή, ώστε κάποια  αρκετά χρόνια,  πλειάδα Δήμων από όλα τα σημεία του ορίζοντα και πάρα πολλές μεγάλες βιομηχανίες, έστελναν την λυματολάσπη τους στον βιολογικό μας και την εξαφάνιση αυτής αναλάμβαναν οι  μικροοργανισμοί παραγωγής Γκανάτσιου. 

Προφανώς όλοι οι άλλοι Δήμοι δεν γνώριζαν την μέθοδο ή δεν θα ήθελαν να την εφαρμόσουν. Κι η δικιά μας η πόλη κι ο Δήμος μας γενικότερα συγκέντρωνε τα απόβλητα άλλων πόλεων. Η Βέροια πλέον γινόταν γνωστή ανά την Ελλάδα ως λυματοαποδέκτης. Ίσως αυτό να ήταν το όνειρο τους και ο στρατηγικός σχεδιασμός τους. Η μεταφορά της λάσπης στο μεγαλείο της. Κάθε χρόνο αυξάνονταν και οι ενδιαφερόμενοι. Από την μακρινή Πάτρα και Ναύπακτο έως και πολύ κοντινές επιχειρήσεις. Μάλλον εκείνους τους συνέφεραν και τα μεταφορικά!  Ίσως αυτοί γνώριζαν από λάσπη κι εμείς δεν γνωρίζουμε…. Όμως ξαφνικά και όλως περιέργως σταμάτησαν να εισάγουν λυματολάσπη από τις άλλες πόλεις όταν δημοσιοποιήθηκε το θεμα.   

Όλη αυτή η ιστορία είχε πολλά ερωτήματα. Όπως και το ότι η ΔΕΥΑΒ (δηλαδή ο δημότης) πλήρωσε επιπλέον για ρεύμα στη ΔΕΗ και σε διάρκεια πενταετίας περίπου 260.000€ παραπάνω. Το 2019 διακρίνουμε στα έξοδα της επιχείρησης 185.000 ευρώ μόνο για ρεύμα στον βιολογικό! Είναι οφθαλμοφανές πλέον ότι έπεσαν οι μάσκες του Βοργιατζίδη και γκρεμίστηκε η χρηστή Διοίκηση του. 

Ενώ λοιπόν μπήκε το θεμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνέχισαν και φτάσαμε λοιπόν στο έσχατο σημείο ευτελισμού, να καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς τα αποτελέσματα της μεθόδου στον τόπο εφαρμογής, όπου φυσικά και αρνηθήκαμε να μετάσχουμε σε ένα κακοστημένο θέατρο. Συμμετείχαν όμως ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης και τα υψηλόβαθμα Διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης.  Άνθρωποι με γνώση επί των βασικών θεμάτων, όπως της διατήρησης της ύλης και το αδύνατον της εξαφάνισης αυτής. Και με την παρουσία τους, την επιστημονική τους γνώση, την  σιωπή τους και την ανοχή τους  επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του εργολάβου....

Η Δημοτική Αρχή με την συνδρομή του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, την σιωπηλή ανοχή των μεγάλης μερίδας μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου, των υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης, που είναι αδύνατον να έχουν τέτοια επικίνδυνη άγνοια, πάσχισε μέχρι τέλους να συγκαλύψει την νοσηρή κατάσταση και να μην αποκαλυφθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε στον τόπο μας. Μαζί με αυτό, επιχειρήθηκε ο ενταφιασμός λογικών ερωτημάτων που σχετίζονται με το πως μια τέτοια εξόφθαλμη παραποίηση λογικής δεν αντιμετωπίστηκε από τους ιθύνοντες στην αφετηρία της!!!

Ζητήσαμε λοιπόν επίμονα και για μεγάλο διάστημα, να μας δοθεί η πιστοποίηση της μεθόδου. Καθότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται μια μέθοδος επεξεργασίας λυματολάσπης, που εμπεριέχει επικίνδυνα στοιχεία για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, χωρίς πιστοποίηση κρατικού φορέα για την αποτελεσματικότητα αυτής και για την ασφάλεια της υγείας των πολιτών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μετά από χρόνια και αδυνατώντας να αποσιωπήσει το γεγονός και κάτω από την φορτική πίεσή μας, ο εργολάβος έφερε και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΒ δια του Προέδρου κ. Διαμάντη εμφάνισε ένα έγγραφο από τμήμα του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, το οποίο βάφτισαν "πιστοποίηση" και θεώρησαν ότι έτσι απαλλάχτηκαν από την βασική απόδειξη ότι η μέθοδος αυτή δεν μπορεί να έχει τα αποτελέσματα που ισχυρίζεται. Το έγγραφο αυτό έφερε επιδεικτικά στο Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ και περιχαρής μίλησε για τις κακόβουλες διαδόσεις σε βάρος ενός επιστήμονα και μιας επιχείρησης. (σχετ 1)

Φαντάζομαι λοιπόν ότι η άποψη του συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης (που είναι και Τεχνικός Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά δήλωση του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΒ) αλλά και του ίδιου καθηγητή, του υπογράφοντα την "πιστοποίηση" να είναι πέραν πάσης αμφιβολίας για την εγκυρότητα και την επιστημονικότητά της. 

Αφού λοιπόν κωλυσιέργησαν επί ένα τρίμηνο περίπου, μας έδωσαν το έγγραφο και την μετάφραση αυτού. Και τι αποδείχτηκε; Ότι δεν επρόκειτο για πιστοποίηση της μεθόδου, αλλά για μια επιβεβαίωση ότι η μέθοδος των μικροοργανισμών, όπως αυτή, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί στην επεξεργασία λυματολάσπης. 

Αποστείλαμε λοιπόν ως συνδυασμός στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, στο ίδιο τμήμα και στον ίδιο καθηγητή που υπέγραψε την πρώτη έρευνα της μεθόδου Γκανάτσιου, επιστολή με την οποία τον ενημερώσαμε για την ιδιότητά μας και για το βασικό ερώτημα που ταλανίζει τον Δήμο μας πάνω από επτά χρόνια...  Το βασικό ερώτημα ήταν αν η συγκεκριμένη μέθοδος εξαφανίζει σε ποσοστό 100% λυματολάσπη και αν όχι (που ήταν βέβαιο) ποιο είναι το ποσοστό μείωσης της ύλης...

Η απάντηση αποκαλυπτική του μεγέθους του σκανδάλου που τόσα χρόνια με την εγκληματική ανοχή του Δημάρχου Βοργιαζίδη, των υψηλόβαθμων στελεχών της Διοίκησης της ΔΕΥΑΒ και των Διοικήσεων αυτής συντελέστηκε στον τόπο μας.

Απάντησε : "Σε κάθε ποσότητα λυματολάσπης, ένα ποσοστό 30% έως 35%  είναι ανόργανη ύλη, η οποία είναι εκ των πραγμάτων αδύνατον να μεταβληθεί!!! Συνεπώς ένα 30 έως 35% θα παραμείνει οπωσδήποτε!!! Αλλά και από το υπόλοιπο 65 έως 70 % θα υπάρξει ένα ποσοστό που θα απομείνει μετά την επεξεργασία του με την μέθοδο των μικροοργανισμών!!! Συνεπώς ένα ποσοστό περί το 40% μίνιμουμ θα έπρεπε να έχει απομείνει μετά την επεξεργασία....

Και τώρα το ερώτημα και η καταγγελία. Στον βιολογικό έγινε επεξεργασία δικής μας και μεταφερόμενης λυματολάσπης περί τις 100.000 τόνους το λιγότερο!!! Συνεπώς πρέπει 40.000 τόνοι αυτής κάπου να έχουν μεταφερθεί και να έχουν τοποθετηθεί!!! Ένα βουνό...

Που είναι ;

Αν έχει μεταφερθεί κάπου, που μεταφέρθηκε και με  ποια μέσα;

Αν όχι, η πιο λογική σκέψη είναι ότι οδηγήθηκαν στην τάφρο 66 που συνορεύει με τον βιολογικό και αν φτάσουμε σε αυτή τη σκέψη, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι έγινε επεξεργασία του υπόλοιπου μέρους και δεν οδηγήθηκε όλη η ποσότητα στην τάφρο... Το καταλαβαίνετε όλοι ότι αυτό είναι μια τεράστια οικολογική καταστροφή στον τόπο μας. Ότι είναι ένα τεράστιο οικολογικό σκάνδαλο.

Αν δε συνυπολογίσουμε την αναφορά καταγγελία του αρμόδιου υπαλλήλου κ. Πίσμπα, με την υπογραφή του Διευθυντή της επιχείρησης κ Αχτσή, αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο...

Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη!

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί ο τόπος μας σε ένα μολυσμένο πέρα για πέρα τοπίο…

Δεν θα επιτρέψουμε σε επιλήσμονες να συνεχίσουν την καταστροφική αυτή πολιτική...

Είναι ντροπή για την γενιά μας και κίνδυνος για την υγεία των παιδιών μας.

Ζητάμε την δική σας συνδρομή! Όλα έχουν ένα όριο...Ως εδώ!!!

 

 

Έχει διαβαστεί 765 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 180 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)