Παρασκευή, 14 Μάι, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/5
  • KKE: Άνοιγμα του τουρισμού με “πρωτόκολλα” που επιβάλλουν μεταφορικές και τουριστικές εταιρίες
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων
  • Ένας χρόνος χωρίς τον Τζίμη....
  • Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2021-2022 και ενημέρωση για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.
  • Αντικατάσταση στεγάστρων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για φωτισμό πινάκων και φόρτιση smart συσκευών μέσω USB θυρών
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 14/51 KKE: Άνοιγμα του τουρισμού με “πρωτόκολλα” που επιβάλλουν μεταφορικές και τουριστικές εταιρίες2 Τάσος Μπαρτζώκας: Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων3 Ένας χρόνος χωρίς τον Τζίμη....4 Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους για το 2021-2022 και ενημέρωση για την επανεκκίνηση του αθλητισμού.5 Αντικατάσταση στεγάστρων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για φωτισμό πινάκων και φόρτιση smart συσκευών μέσω USB θυρών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Είναι πολλά τα λεφτά...

Οικονομικά επιτελεία εντός και εκτός ΕΕ κατατάσσουν την κάνναβη στους ραγδαία αναπτυσσόμενους και επικερδείς κλάδους της παγκόσμιας βιομηχανίας, που τα επόμενα χρόνια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση λιμνάζοντος κεφαλαίου. Μόνο στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι μέχρι το 2028 τα κέρδη από την κάνναβη θα ξεπεράσουν τα 115 δισ. ε... Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Αγγελο Τόλκα υποψήφιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

από Η Άλλη Άποψη

Με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των αναγνωστών μας παρουσιάζουμε αποκλειστική συνέντευξη με τον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Αγγελο Τόλκα. Να θυμίσουμε ότι διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθώς και Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με καθήκοντα Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου της Κυβέρνησης.

 

Γιατί υποψήφιος με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου και όχι με το ΠΑΣΟΚ; Μήπως έτσι συμβάλλετε στη διάσπαση της δημοκρατικής παράταξης;

 

Εδώ και πολύ καιρό το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να χάνει τις πολιτικές και κοινωνικές του δυνάμεις, ανθρώπους που το στήριξαν και το έκαναν ένα από τα δύο ισχυρότερα κόμματα της χώρας. Αυτό το εντοπίζαμε λίγο πολύ όλοι μας, ψηφοφόροι και στελέχη. Όλοι λέγαμε ότι «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση» και ότι «κάτι πρέπει να γίνει». Προσωπικά δεν απέφυγα καμία πρόκληση και ήμουν μπροστά σε όλους τους αγώνες. Από το καλοκαίρι του 2014, μετά τις Ευρωεκλογές και το 8%, πολλοί είχαμε καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή τις ανησυχίες και τις προτάσεις μας για το πώς θα ανακοπεί αυτή η συρρίκνωση του ιστορικού αυτού χώρου. Διεκδικούσαμε ένα κόμμα που θα δώσει έκφραση και φωνή σε πολίτες που ένιωθαν άστεγοι και χωρίς εκπροσώπηση. Και αυτές οι προτάσεις ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν θετικά. Πήραμε την πρωτοβουλία και δημιουργήσαμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για κανέναν. Αλλά ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύνταξη του χώρου. Για να δώσουμε την δυνατότητα ξανά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας εγκατέλειψαν αλλά και στους νέους ανθρώπους να έχουν ξανά δράση και παρουσία στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Δεν μιλάμε για διάσπαση αλλά για ρήξη. Και μέσα από αυτήν, για την εκ νέου σύνθεση των δυνάμεων της προόδου από τη βάση, σε κοινές αξίες.

 

Τι διαφορετικό κομίζει το Κίνημα και ποιο το πολιτικό του στίγμα;

 

Η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση και θα ανακάμψει αν αλλάξει οριστικά, συθέμελα, στη βάση αρχών και αξιών. Όχι αν γυρίσει στα παλιά. Διεκδικούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής απέναντι στην δεξιά ή αριστερή συντήρηση. Και αυτό θα γίνει με βάση  ένα σχέδιο, το Ελληνικό Σχέδιο που προβλέπει: α) την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και της συμμετοχής των πολιτών, β) την στήριξη και αλληλεγγύη σε όσους περιθωριοποιήθηκαν από την ανισότητα του πλούτου, γ) την βιώσιμη ανάπτυξη, που θα εδράζεται στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μας ιστού. 

 

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης;

 

Το ερώτημα δεν είναι αν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στη βάση ποιου προγράμματος; Γιατί εάν επιθυμεί έξοδο από το Ευρώ όπως πρεσβεύει υποψήφιός του στην Ημαθία είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να συμπράξουμε.

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και που θα επιδιώξουμε είναι οι συναινέσεις και η συνεργασία να είναι στη βάση ενός προγραμματικού πλαισίου που αφορά στην έξοδο από την κρίση με ριζικές προοδευτικές αλλαγές για την αντιμετώπιση των αιτίων που μας οδήγησαν σε αυτή.

Σας περιέγραψα πιο πάνω ένα Ελληνικό Σχέδιο αλλαγών. Θα συνεργαστούμε λοιπόν με όποιον μπορεί να υπηρετήσει αυτό το στόχο.

 

Ποιες οι βασικές σας θέσεις για τα προβλήματα του νομού και των κατοίκων του;

 

Κύριε Χατζηκώστα, για τα προβλήματα του Νομού μας θέλω να σας θυμίσω ότι το 2009-2012 έδωσα το στίγμα των επιλογών μου. Κατά την θητεία μου η Ημαθία δεν έχασε μία υπηρεσία ή δημόσια θέση σε αντίθεση με το 2012-2014. Επίσης σας θυμίζω τα αποτελέσματα τότε για την παραμονή του τελωνείου, χημείου, την χρηματοδότηση του έργου της παλαιάς μητρόπολης αλλά και του εικονικού μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, την εξασφάλιση πλήρους χρηματοδότησης για αποπεράτωση του δικαστικού μεγάρου, την στήριξη των νοσοκομείων, την υποστήριξη κοινωνικών δομών, την σύγκρουσή μου με συμφέροντα που εκμεταλλεύονταν τον μόχθο των αγροτών, την διαφορετική πολιτική πρόταση που διατύπωσα για την Ημαθία, την επιλογή για τη μορφή του Καλλικράτη στην Ημαθία.

Σήμερα διεκδικούμε όλα αυτά να τα ξαναπιάσουμε από εκεί που τα αφήσαμε και δυστυχώς έμειναν στάσιμα ή και χειροτέρεψαν.

 (Δημοσιεύτηκε στην έντυπη «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»)

Έχει διαβαστεί 305 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος Δ 1-4 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 17 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 207 επισκέπτες και 0 μέλη.