Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
  • Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€
  • Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 2020
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/71 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους3 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!4 Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€5 Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 20206

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Συνέντευξη με τον Τάσο Μπαρτζώκα υποψήφιο της Ν.Δ

από Η Άλλη Άποψη

Παρουσιάζουμε στο πλαίσιο της ουσιαστικής ενημέρωσης της προεκλογικής εκστρατείας στο νομό μας, αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου της Ν.Δ Τάσου Μπαρτζώκα.

 

Τι σηματοδοτεί για εσάς προσωπικά η συμμετοχή σας στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.;

Κοιτάξτε στη σημερινή εποχή, όπου λόγω της κρίσης και της απογοήτευσης πολλών συμπολιτών μας αμφισβητούνται και απαξιώνονται και οι πολιτικοί και η πολιτική, ο καθένας από εμάς έχει δύο επιλογές: η πρώτη είναι η ιδιώτευση και η προσπάθεια επιβίωσης σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, αποφεύγοντας την ενασχόληση με οτιδήποτε συλλογικό. Η δεύτερη είναι να πάρει τις τύχες του στα χέρια του και να παλέψει για τον τόπο του και το μέλλον των παιδιών του.

Είναι σίγουρο ότι ο πρώτος δρόμος είναι πιο εύκολος και ότι ο δεύτερος πιο δύσκολος και ανηφορικός. Εγώ σέβομαι την επιλογή του καθενός, αλλά επέλεξα τον δεύτερο. Γιατί πιστεύω ότι ειδικά η γενιά μου, χωρίς τα πάθη και τις διχαστικές λογικές του παρελθόντος μπορεί να καταφέρει περισσότερα και σε κάθε περίπτωση να καταφέρει να συνεννοηθεί για να διεκδικήσει αυτά που αξίζουν οι πολίτες της Ημαθίας.

Η επιλογή του να πολιτευτώ με τη ΝΔ έχει να κάνει με τις ιδεολογικές μου αρχές και με την πίστη ότι αυτή εκπροσωπεί μία παράταξη - που παρά τα λάθη και τις παραλείψεις της- έχει διαχρονικά δικαιωθεί για τις στρατηγικές της επιλογές.

 

Γιατί ένας νέος , με βάση και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει (π.χ. ανεργία, απλήρωτη εργασία, εργασιακή περιπλάνηση ακόμη και στο εξωτερικό κ.α.) να ψηφίσει Ν.Δ;

Καταρχάς, ένας νέος θα πρέπει  να πάει να ψηφίσει  και να μην αφήσει την απογοήτευση ή το θυμό του να τον οδηγήσουν στην αποχή, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν άλλοι για τις τύχες του. Δεύτερον να σκεφτεί πολύ καλά, πού οφείλεται ο λογαριασμός που πλήρωσε και ποια νοοτροπία και λογική μας οδήγησε εδώ. Γιατί για μένα πάνω από κόμματα και πρόσωπα στην Ελλάδα μετά το 1981 επικράτησε μία μόνο λογική στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας: να περνάμε τώρα καλά και μετά έχει ο θεός.

Είναι γεγονός ότι ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια περάσαμε δύσκολα, αλλά είναι επίσης γεγονός ότι είμαστε πολύ κοντά στο να φτάσουμε στην κορυφή. Το δίλλημα πλέον είναι σαφές: θα εμπιστευτούμε αυτούς που παρά τους κόπους και τις θυσίες, μας οδήγησαν ένα βήμα πριν την έξοδο από τα Μνημόνια ή θα εμπιστευτούμε κάποιους που μας λένε ότι με ένα μαγικό τρόπο όλα θα γίνουν όπως πριν και θα πείσουν τους Ευρωπαίους να μας δίνουν λεφτά χωρίς καμιά δική μας υποχρέωση;

Πιστεύω στη δύναμη της ελπίδας, αλλά ελπίδα μπορούν να δώσουν μόνο αυτοί που νοικοκύρεψαν το κράτος, απέτρεψαν τη χρεοκοπία, διασφάλισαν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

 

Ποιες οι προτάσεις σας (επιγραμματικά) για τα προβλήματα της Ημαθίας;

Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι Ημαθιώτες, ο νομός μας έχει πολλά πλεονεκτήματα και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως είναι «τόπος ευλογημένος».

Για αυτό και έχω καταθέσει μια σειρά προτάσεων, μερικές από τις οποίες είναι: 

Αξιοποίηση Αγοράς Κουλούρας και Αεροδρομίου Αλεξάνδρειας, βιομηχανικό πάρκο, ολοκλήρωση κάθετου άξονα Βέροιας – Σκύδρας, εκμετάλλευση του υδάτινου όγκου Νάουσας κ.α.

Τροποποίηση Κανονισμού ΕΛΓΑ για δικαιότερες και άμεσες αποζημιώσεις και δυνατότητα συμψηφισμού χρεών με αποζημιώσεις, ολοκλήρωση αρδευτικού νότιας ζώνης - σύνδεση με αναρρυθμιστικό φράγμα Αλιάκμονα, δημιουργία πρότυπου αγροκτήματος για δυναμικές καλλιέργειες, μείωση κόστους κτηνοτροφικής παραγωγής. 

Αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για στήριξη νεανικής επιχειρηματικότητας και καταπολέμηση ανεργίας, σταθερό φορολογικό πλαίσιο, εκλογίκευση φορολογικών συντελεστών και μείωση ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών.

Προβολή και ανάδειξη αρχαιολογικών θησαυρών της Ημαθίας και δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στη Βεργίνα, λειτουργία Θερινού Πανεπιστημίου (Campus) Αριστοτελικών Σπουδών με έδρα τη Σχολή του Αριστοτέλη, ενίσχυση ΧΚ Ημαθίας και ανάδειξη ορεινού όγκου Πιερίων, ανάδειξη θρησκευτικών μνημείων και ενίσχυση του συνεδριακού και εναλλακτικού τουρισμού.

Ενίσχυση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, στελέχωση των μονάδων και βελτίωση Υπηρεσιών Υγείας. Επίλυση προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής σχολείων του Νομού, αναβάθμιση αθλητικών υποδομών, αγροτικό Λύκειο, υποστήριξη αθλητικών σωματείων. (Δημοσιεύτηκε στην έντυπη «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»)

 

Έχει διαβαστεί 305 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 38 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 27 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 37 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 226 επισκέπτες και 1 μέλος.