Κυριακή, 24 Σεπ, 2023

  • Στο επίκεντρο οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας του Δήμου Βέροιας
  • Στον β' γύρο με αλληλοκατηγορίες και «μαχαιρώματα»
  • Γ. Μυλόπουλος: Σοβαρός ο κίνδυνος πλημμυρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ
  • Σήμερα το τουρνουά για τον Δημήτρη Γκίμα
  • Ενας στους τρεις παίρνει λιγότερα και από τον κατώτατο μισθό!
Στο επίκεντρο οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας του Δήμου Βέροιας 1 Στον β' γύρο με αλληλοκατηγορίες και «μαχαιρώματα»2 Γ. Μυλόπουλος: Σοβαρός ο κίνδυνος πλημμυρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας3 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ4 Σήμερα το τουρνουά για τον Δημήτρη Γκίμα5 Ενας στους τρεις παίρνει λιγότερα και από τον κατώτατο μισθό!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν τους βγήκε...

Απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο ...δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με τον υπουργό της εργοδοσίας. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, που «έθαψαν» στα χθεσινά τους φύλλα την απεργία και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Ακόμα και εκεί που κάτι γράφτηκε, το ρεπορτάζ πέρασε μάλλον από την ...έγκριση του Γεωργι... Περισσότερα

Συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για ζητήματα Υγείας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για ζητήματα Υγείας

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία παραχώρησε κλιμάκιο του στην καφετέρια BELUGA στη Βέροια

Παραβρέθηκαν οι οι :

Καλδάρας Κώστας (συντονιστής Ν.Ε)

Τσαπαρόπουλος Πέτρος (υπεύθυνος τμήματος Υγείας Ν.Ε)

Κωνσταντινόπουλος Βασίλης (μέλος της Ν.Ε και Διοικητικός Υποδιευθυντής Νοσοκομείου Βέροιας)

Κωστοπούλου Μπείνα (συντονίστρια Ο.Μ Νοσοκομείου).

Τον συντονισμό της συνέντευξης είχε ο Τάσος Κωστόπουλος.

Ξεκινώντας ο Κ. Καλδάρας σημείωσε με αφορμή την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου ότι « είναι άσχημη μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία» καθώς και ότι « η κυβέρνησης μας πήγε έναν  αιώνα πίσω», ενώ ενημέρωσε ότι θα υπάρχουν το επόμενο διάστημα και άλλες παρόμοιες θεματικές παρεμβάσεις.

Ο Π. Τσαπαρόπουλος στάθηκε στις αιτίες και στ’ αποτελέσματα της πανδημίας, στα συμπεράσματα που βγήκαν και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία.

Ξεκινώντας σημείωσε ότι «δεν κάνουμε πολιτική αλλά αναδεικνύουμε πλευρές της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξει συζήτηση με φορείς και κόμματα για την πορεία του ΕΣΥ το επόμενο διάστημα.

Έκανε λόγο «για παγκόσμια κρίση που θα μπορούσε ν’ αποφευχθεί». Στάθηκε ως βασικές αιτίες γι’αυτό στην κυριαρχία του καπιταλισμού, στην αποδιάρθρωση των Συστημάτων Υγείας και στις κοινωνικές ανισότητες. Όσο δε αφορά τα συμπεράσματα από την πανδημία τόνισε πλευρές όπως η Δημόσια Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό, τν ανάγκη επαναπροσδιορισμό της σχέσης ανθρώπου-φύσης καθώς και τη σχέση Δημόσιας Υγείας και Ιδιωτικού Τομέα π.χ ΣΔΙΤ . Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με τους εργαζόμενους στην Δημόσια Υγεία, με την αύξηση των πόρων του συστήματος και για την αναδιανομή-αλλαγή τρόπου κατανομής των πόρων.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση υπάρχει όμως φόβος για 4ο κύμα» και τόνισε την ανάγκη «για υγειονομική επαγρύπνηση σημειώνοντας τις μεταλλάξεις, τον άνοιγμα στον τουρισμό καθώς και την πορεία τω εμβολιασμών». Αναφέρθηκε ακόμη στην μετατροπή των νοσοκομείων σε μίας νόσου, στην πλεονάζουσα θνησιμότητα καθώς και στους θανάτους στις ΜΕΘ που σε επαρχιακό επίπεδο είναι 60-100% όταν ο Μ.ο της Ε.Ε είναι 30-35%. Ζήτησε άμεσα την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων για όλες τις ασθένειες, για την ενίσχυση των πρωτοβάθμιας Υγείας (ΤΟΜΥ-Κ.Υ) καθώς και τη αύξηση των πόρων.

Ο Β. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε την δουλειά του υγειονομικού προσωπικού, ενώ σε σχέση με τη συζήτηση για τα νοσοκομεία της Ημαθίας υποστήριξε στην αναγκαιότητα ύπαρξης – ενίσχυσής τους καθώς και στην πρόταση της Νάουσας να δημιουργηθεί εκεί Κέντρο Αποκατάστασης. Για να συμπληρώσει ό Κ. Καλδάρας ότι «Τα αγαθά όπως είναι η Υγεία και τα δικαιώματα δεν τα μετρούμε ως αριστερό κόμμα με τα χιλιόμετρα» καθώς και ότι για τη στάση απέναντι στις μεθοδεύσεις για το νοσοκομείο της Νάουσας «υπάρχει σύμπνοια στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν περνά με τίποτα».

Τέλος η Κωστοπούλου Μπείνα σημείωσε ότι η αντιμετώπιση «στηρίχτηκε στο φιλότιμο του προσωπικού» καθώς και ότι «έχουμε 8-9 μήνες να πάρουμε άδεια»,

Στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 

Έχει διαβαστεί 464 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 261 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)