Κυριακή, 14 Αύγ, 2022

 • Ακυρώθηκε στο Σέλι ο "Μεγάλος χορός" του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας
 • Kορονοϊός: Ένας στους 8 νοσήσαντες εμφανίζει «long Covid»
 • ΚΚΕ: Να δοθεί άμεση λύση για να σωθούν οι ζωές των ξεριζωμένων
 • Δωρεάν Rapid Tests την Τρίτη και την Τετάρτη στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας
 • Συναυλία από το Ωδείο Φίλιππος Βέροιας
 • ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ: Οι ΗΠΑ στο χείλος του πολέμου με Ρωσία και Κίνα
Ακυρώθηκε στο Σέλι ο "Μεγάλος χορός" του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας1 Kορονοϊός: Ένας στους 8 νοσήσαντες εμφανίζει «long Covid»2 ΚΚΕ: Να δοθεί άμεση λύση για να σωθούν οι ζωές των ξεριζωμένων3 Δωρεάν Rapid Tests την Τρίτη και την Τετάρτη στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας4 Συναυλία από το Ωδείο Φίλιππος Βέροιας5 ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ: Οι ΗΠΑ στο χείλος του πολέμου με Ρωσία και Κίνα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η Παναγιά στον Έβρο

Παραμονή της μεγάλης γιορτής, φέτος η Παναγιά βρίσκεται στον Έβρο. Σε μία νησίδα, κρατώντας στα χέρια της το εδώ και μέρες άταφο 5χρονο κοριτσάκι της.Βάζοντας το άψυχο κορμάκι στο κρύο νερό, μήπως και το διατηρήσει όσο γίνεται ακέραιο.Περιμένοντας κάποια από τις χώρες που μοιράζονται τον ποταμο, να έρθει να παράσχει το ιερό δικαίωμα τη... Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου στη Βέροια

από Η Άλλη Άποψη

Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Ημαθία,ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος έδωσε συνέντευξη στην «Ελιά»  το μεσημέρι της Παρασκευής 30/6. Τον συνόδευαν στελέχη της Τ.Ε Ημαθίας με επικεφαλής την γραμματέα Μαρία Παπαδοπούλου.

Από την αρχή τόνισε ότι σκοπός της εξόρμησης του ΚΚΕ σε ολόκληρη τη χώρα είναι αφενός η απάντηση στον αν «ο  κατήφορος έχει τέλος» και αφέτερου η ανάδειξη της πολιτικής πρότασης διεξόδου του ΚΚΕ.Υπογράμμισε ότι ο κατήφορος των μνημονίων , της αντιλαϊκής πολιτικής δεν έχει τέλος. Όσο η εξουσία βρίσκεται στα κόμματα που ψήφισαν ή στήριξαν μνημόνιο και στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματιών, ο κατήφορος αυτός δεν έχει τέλος. Μετά τα δυο μνημόνια που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάει για τέταρτο. Η ΕΕ σαν σύνολο και το Ευρωπαϊκό κεφάλαιο, ανησυχούν για την ανταγωνιστικότητά τους έναντι της Κίνας. Δεν μπορεί να εφεύρουν άλλο τρόπο να γίνει ανταγωνιστική η ΕΕ παρά μόνο ρίχνοντας μισθούς και συντάξεις.Το δημόσιο χρέος διογκώνεται και ο λαός δεν χρωστά τίποτα. Με αφορμή την μείωση του χρέους περιμένουμε νέα μέτρα. Στόχος τους να γίνει πιο φθηνός ο εργάτης, να κοπούν συντάξεις για να εξοικονομηθεί ζεστό χρήμα να δοθεί στους μεγάλους επιχειρηματίες. Ο λαός θα κληθεί να πληρώσει ματωμένα πλεονάσματα για τρεις γενιές ακόμη.

Το άλλο θέμα είναι ότι τα αποτελέσματα του πολέμου της Μέσης Ανατολής είναι στην αυλή μας τα Βαλκάνια . Η ΕΕ αναμένει νέα ένταση στα μέτωπα πολέμου, αύξηση των προσφύγων και στόχος τους είναι να εγκλωβιστούν στην πρώτη χώρα εισόδου, την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στις πολεμικές δαπάνες τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι μία στις τρεις που τηρεί την «υποχρέωση» της στο ΝΑΤΟ για 3% του ΑΕΠ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο, στόχος τους είναι να νομιμοποιηθεί η διχοτόμηση. Οι γκρίζες ζώνες των Τούρκων, έχουν στόχο να βάλουν θέματα μοιράσματος του πλούτου του Αιγαίου. Το ΝΑΤΟ που προβάλει ως εγγυητής, δεν αναγνωρίζει σύνορα.

Αυτά τα ζητήματα, ο λαός πρέπει να τα συνδέσει και να τα κάνει θέματα της καθημερινής πάλης του. Το ΚΚΕ δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Θα τους κυνηγάμε παντού. «Δεν θέλουμε τον λαό δούλο στην δουλειά και κρέας για τα κανόνια σε περίπτωση πολέμου» τόνισε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας την σύνδεση του αγώνα ενάντια στη φτώχεια με αυτή ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αναφέρθηκε ακόμη και στον πρόσφατο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας τονίζοντας ότι ο  αγώνας των συμβασιούχων στους δήμους δέχθηκε μεγάλες απειλές. Όλα δείχνουν ότι πάμε για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας με μεγαλύτερα χαράτσια. Ο λαός πρέπει να υιοθετήσει τον αγώνα για μόνιμη δουλειά. Ο αγώνας αυτός δεν σταματά. Το όλο θέμα το συνέδεσε και με τις εξελίξεις στην ΕΝΚΛΩ τονίζοντας  χαρακτηριστικά. Η Νάουσα και οι εργαζόμενοι Βιώσανε τεράστια παγίδα να διεκδικήσουν δάνεια για τον Λαναρά για να μην χάσουν τις δουλειές τους. Τα δάνεια δοθήκαν αλλά τα εργοστάσια έκλεισαν. Σε αυτό έβαλαν το χέρι τους τοπικοί φορείς, δήμαρχοι, εργοδοτικοί συνδικαλιστές, πολιτικοί. Εμφανίζεται ο ίδιος θίασος μετά από 15 χρόνια και πρωτοστατούν στην ίδια παγίδα για τους εργαζόμενους. Τα όσα φημολογούνται για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ είναι έγκλημα. Θα χάσουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους. Αυτοί που θα κληθούν να πιάσουν δουλειά, θα πρέπει να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους. Η επένδυση μπορεί να γίνει και μπορεί να μην γίνει. Ακόμη κι αν πιάσουν δουλειά, δεν πρέπει να παραιτηθούν από τα εργατικά τους δικαιώματα. Δεν γίνεται να δίνονται τεράστιες επιχορηγήσεις σε τέτοιες προσπάθειες και να μην εξασφαλίζονται οι αποζημιώσεις, τα δεδουλευμένα και τα εργατικά δικαιώματα των εργατών».

Για τις συναντήσεις του με τους παραγωγούς ροδάκινου τόνισε:«Περιοδεύσαμε στην Επισκοπή και σε συνεταιριστικά εργοστάσια. Υπάρχει μεγάλη απόγνωση για τα αγροτικά ζητήματα. Η τιμή του ροδάκινου καταρρέει. Οι αποζημιώσεις από ζημιές αργούν πολλά χρόνια. Εκτός από ασφαλιστικό και φορολογικό χαράτσι, προσθέτουν χαράτσι και στο αγροτικό νερό. Η πολιτική της ΕΕ είναι: τέρμα στους μικρούς αγρότες. Μεγάλοι αγρότες, δηλαδή καπιταλιστές. Επίσης η αριστερή κυβέρνηση ψήφισε την παράταση στο Ρωσικό εμπάργκο.

Την απάντηση πρέπει να την δώσει ο λαός. Πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός και να βουλιάξουν οι πόλεις από τις κινητοποιήσεις. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε κατεύθυνση ταξική. Ένωση των εργατών και αντιπαράθεση τάξη με τάξη». Και ταυτόχρονα ενίσχυση του ΚΚΕ παντού στις εκλογές, αλλά και στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και στους χώρους μόρφωσης. Να δοκιμάσει ο λαός τη δύναμη του και εμείς θα είμαστε στην πρωτοκαθεδρία μιας τέτοιας εξουσίας.

Στη συνέχεια απήντησε σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στην ΕΝΚΛΩ τονίζοντας ότι  αν πιάσουν δουλειά οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους (αποζημιώσεις, δεδουλευμένα) ενώ σημείωσε ότι κάτω από άλλες κοινωνικές πολιτικές συνθήκες θα αποτελούσε τη βάση αναβίωσης της κλωστοϋφαντουργίας. Καθώς και ότι αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να βοηθήσει τότε  ας εξασφαλίσει τα παραπάνω δικαιώματα. Επίσης εξέφρασε την άποψη του ΚΚΕ για τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, ,τα μεταλλαγμένα και το αιολικό πάρκο στο Βέρμιο.

 

Έχει διαβαστεί 333 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 21 ως 31 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 16 Αυγούστου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 598 επισκέπτες και 0 μέλη.