Τρίτη, 07 Δεκ, 2021

  • Βέροια: Εκδήλωση για τα 60 χρόνια δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας
  • Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης
  • Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ
  • Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός
  • Αστειότητες...
Βέροια: Εκδήλωση για τα 60 χρόνια δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας1 Μάνατζερς στον ΕΦΚΑ το επόμενο βήμα ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης2 Η Μ.Α.μ.Α στο 5ο Δημοτικό Βέροιας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ3 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ4 Εμβόλιο, τεστ και μάσκες ...συμβουλεύει ο πρωθυπουργός5 Αστειότητες...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η κερδοφορία της πατέντας στερεί το εμβόλιο από εκατομμύρια ανθρώπους

Τη μεγάλη διεθνή ανισομετρία στους εμβολιασμούς, θεραπείες και διαγνωστικά μέσα επανέφερε στην επιφάνεια η νέα παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού, μία ακόμα πλευρά στην αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας που μπαίνει εμπόδιο στην έγκαιρη αντιμετώπισή της.Σε αυτό το πλαίσιο, για «ακραίες εμβολιαστικές διακρίσεις», που έχουν... Περισσότερα

Συρμούλα Τζήμα Τόπη, αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων δήμου Βέροιας: «Ο Δήμος ανταποκρίνεται στα αιτήματα των σχολείων»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Συρμούλα Τζήμα Τόπη, αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας φύλων δήμου Βέροιας: «Ο Δήμος ανταποκρίνεται στα αιτήματα των σχολείων»

Συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε την Τρίτη 13/10 η αντιδήμαρχος Παιδείας και ισότητας Φύλων, Συρμούλα Τζήμα-Τόπη.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε περίοδο πανδημίας. Η ίδια παραδέχτηκε ότι είναι «η πιο δύσκολη χρονιά για όλους εμάς που έχουμε θεσμικό ρόλο» και πως «ξεκίνησε μουδιασμένα μιας και θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση με βάση συγκεκριμένες οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα». Μάλιστα εκτίμησε ότι «πιστεύω ότι τα πήγαμε ικανοποιητικά, όχι όμως όπως θα τα θέλαμε». Και συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη στενή επαφή με όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, αλλά και τις Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης σημειώνοντας ότι «Ο Δήμος ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των σχολείων» πάντα φυσικά στο μέτρο των ευθυνών που του αναλογούν.

Απαντώντας στο αίτημα (και των μαθητικών κινητοποιήσεων) για «λιγότερα παιδιά στην τάξη» σημείωσε και τις δικές της ενστάσεις για τη «λειτουργία τμημάτων με 25 μαθητές, όταν στην περιοχή μας υπήρχε η απαγόρευση συναθροίσεων πάνω από 9 άτομα». Μάλιστα έδωσε και την είδηση ότι «ζητήσαμε εγγράφως από το Υπουργείο Παιδείας όταν πάρθηκαν για την Ημαθία τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας να διακοπεί η φοίτηση όπως έγινε π.χ στην Πέλλα». Υπήρχε όμως άρνηση όπως τόνισε από μέρους του Υπουργείου που υποστήριξε ότι αυτό γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών. Επίσης ζητήθηκε και το σπάσιμο τμημάτων, πλην όμως «το Υπουργείο εμμένει στις αρχικές του αποφάσεις» όπως μας διευκρίνισε.  Επίσης σημείωσε με αφορμή και τη μείωση κρουσμάτων τοπικά ότι «τελικά η μάσκα παντού φαίνεται ότι έδωσε λύσεις, είχε αποτελέσματα».

Αναφερόμενη στα ζητήματα καθαριότητας των σχολείων και στην ανάγκη-λόγω πανδημίας- αυξημένου προσωπικού τόνισε: Ζητήσαμε 81 εργαζόμενες. Το υπουργείο ενέκρινε 59 από τις οποίες οι 28 είναι πλήρους απασχόλησης. Μάλιστα αξιοποιώντας και σχετική δυνατότητα λόγω  covid και με δεδομένο ότι η αρμοδιότητα προσλήψεων για την καθαριότητα είχε μεταβιβαστεί στους Δήμους, αποφασίσαμε να πάρουμε άλλες 22 καθαρίστριες ως έκτακτο προσωπικό με δική μας χρηματοδότηση. Επίσης με απόφαση του Δ.Σ ζητήσαμε επέκταση του ωραρίου σε 1-2 ώρες των μερικής απασχόλησης και την πρόσληψη ακόμη 3 καθαριστριών προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες.

Αναφερόμενη συνολικά στο πρόγραμμα της σχολικής στέγης στο δήμο, παραδέχτηκε «ότι υπάρχει πρόβλημα, γεγονός που φάνηκε και με την εφαρμογή της προσχολικής αγωγής» ενώ τόνισε ότι «λίγα τα οικόπεδα που υπάρχουν διαθέσιμα για σχολική στέγη και αυτά κυρίως εκτός Βέροιας».

Όσο δε αφορά την ανταλλαγή του κτηρίου του Δημαρχείου (ανήκει στη Μητρόπολη), με το κτήριο του 3ου δημοτικού σχολείου (ανήκει στο δήμο) και την αγορά από μέρους του Δήμου  του σχολικού συγκροτήματος των παλαιών εκπαιδευτηρίων «Γ. Τσαλέρα» σημείωσε: «Κάναμε μία κατ’ αρχήν συζήτηση και πήραμε σχετική απόφαση. Θα δούμε το επόμενο διάστημα τη συμφερότερη λύση».

Απαντώντας σχετικά με το «βάλτωμα» της υπόθεσης με το Μουσείο της Εκπαίδευσης αφού υπογράμμισε ότι «είναι και δικό της όνειρο η λειτουργία του Μουσείου» αναφέρθηκε στο ιστορικό της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που απάντησε στο σχετικό αίτημα της ΚΕΠΑ για παραχώρηση όχι μόνο του πάνω ορόφου αλλά όλου του κτηρίου που στεγαζόταν παλιότερα το Μουσικό Σχολείο. Σημείωσε μάλιστα ότι «περιμένουμε τη σχετική μουσειολογική μελέτη από την ΚΕΠΑ και με την βοήθεια των κ. Κορωνά και Τσαχουρίδη να προχωρήσουμε στην παραχώρηση του κτηρίου, φυσικά βρίσκοντας και λύση για τις αίθουσες που χρειάζεται το διπλανό σχολείο. Μόλις γίνει η μελέτη θα προχωρήσουμε στο άδειασμα του σχετικού κτηρίου».

Τέλος αναφέρθηκε στον άλλο τομέα που προΐσταται, αυτό της «Ισότητας Φύλων» ενημερώνοντας ότι συστάθηκε «Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας» (8μελης) και ότι σ’ αυτήν «υπάρχουν ιδέες και προτάσεις όμορφες και πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας», ενώ έδωσε και την είδηση ότι στις 25/11(Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών) θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο «τις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών» με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Τέλος αναφερόμενη στην όλη της προσπάθεια στους τομείς ευθύνης της υπογράμμισε ότι «με αγάπη και διάθεση προσφοράς προσπαθώ ν’ ανταποκριθώ στα αιτήματα γονιών και εκπαιδευτικών, παρόλο που ο δήμος είναι υποστελεχωμένος» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη καλής συνεργασίας όλων των φορέων που σχετίζονται με τη εκπαίδευση.

Έχει διαβαστεί 441 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΒΒΔ 4-6 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-5 μποφόρ

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 317 επισκέπτες και 1 μέλος.