Κυριακή, 09 Μάι, 2021

  • Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας
  • Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού
  •  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος
  • Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/2021
  • Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας
  • Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου
Μήνυμα της βουλευτού Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας1 Μήνυμα της Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού2  Μήνυμα Δημάρχου Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την 199η Επέτειο του Ολοκαυτώματος3 Με Παιώνιες Δυνάμεις στην Κράστα, και το SOS Βέρμιο, 8/5/20214 Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας5 Για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στις 10 Μαΐου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατο... Περισσότερα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΩΘΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΛΩΘΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

Τετάρτη 5 Φλεβάρη, 6:00μμ

σύσκεψη  ενημέρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

 

 

Αυτή την περίοδο έρχονται ειδοποιήσεις από την εφορία για ποσά που οφείλονται με τεράστια πρόστιμα:

Σε συνταξιούχους που πήραν αναδρομικά από το ΙΚΑ, ποσά που αφορούσαν κύρια ή επικουρική σύνταξη.

Σε απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς που ήταν ενταγμένοι στην ειδική εισοδηματική ενίσχυση και επέστρεψαν συντάξιμα ποσά στον ΟΑΕΔ.

 

Αυτά που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι είναι τα εξής:

Να ζητήσουν με αίτηση από το ΙΚΑ αναλυτική βεβαίωση που να φαίνονται τα αναλυτικά ακριβή ποσά που πήραν για τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους.

Όσοι ήταν ενταγμένοι στο καθεστώς της ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης να ζητήσουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ που να φαίνονται αναλυτικά τι ποσά εισέπραξαν στις αντίστοιχες χρονικές περιόδους και το ποσό που επέστρεψαν στο ΟΑΕΔ.  

Να απευθυνθούν στους λογιστές τους, να κάνουν άμεσα ένσταση, να ενημερωθούν για να εξακριβωθεί πώς δηλώθηκαν αυτά τα ποσά – αν δηλώθηκαν, γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο (2011-12-13) στις βεβαιώσεις του ΙΚΑ καταβολής αναδρομικών δεν αναγράφονταν αναλυτικά σε ποιες χρονιές αντιστοιχούσαν. Παράλληλα δεν υπήρχε η δυνατότητα τότε στο σύστημα κατάθεσης φορολογικής δήλωσης να αναφερθούν ποσά που αντιστοιχούσαν σε προηγούμενα χρόνια.

 

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΚΛΩΘΩ έχουν ήδη ξεκινήσει και δρομολογήσει μια σειρά παραστάσεις για αυτό το πρόβλημα και θα ζητήσουν συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό. Μετά τη συνάντηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο με συνταξιούχους που είναι αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα διεκδικούμε τα εξής:

Να δοθεί παράταση χρόνου γιατί καταρχήν μέχρι τις 28/2/2020 αντικειμενικά δεν θα προλάβουν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους λόγω της καθυστέρησης βεβαιώσεων από ΙΚΑ και ΟΑΕΔ και δεύτερον πολλοί συνταξιούχοι ακόμα δεν το γνωρίζουν.

Να παραγραφούν με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία τα χρεωστικά ποσά, τα οποία αφορούν σε συντάξεις που  καταβλήθηκαν πριν την 5ετία από το έτος 2019.

Να δοθεί η δυνατότητα τροποποιητικών δηλώσεων, ώστε τα αναδρομικά από συντάξεις που συγκεντρώνονται σε μια χρονιά να μοιραστούν στα χρόνια που αφορούσαν. Έτσι η φορολογική επιβάρυνση θα είναι πραγματική για κάθε έτος που επιβλήθηκε.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν – αν προκύψουν να είναι απαλλαγμένες από πρόστιμα, προσαυξήσεις ή όποια άλλη πρόσθετη επιβάρυνση και να δοθεί η δυνατότητα καταβολής μέσα από ρύθμιση εύλογων μηνιαίων  δόσεων.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Έχει διαβαστεί 127 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 10 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 22 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 527 επισκέπτες και 0 μέλη.