Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Από το μέλλον...
Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!1 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.2 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας3 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω4 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας5 Από το μέλλον...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας για τον περιορισμό της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο

από Η Άλλη Άποψη
 Σύσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας για τον περιορισμό της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο

Σύσκεψη με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των οργάνων ελέγχου για την καταπολέμηση της διασποράς του covid-19 στην Π.Ε. Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, στο Δημαρχείο Βέροιας, με πρωτοβουλία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας.

Στη σύσκεψη προέδρευσαν ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ο Επιθεωρητής - Ελεγκτής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και  Προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Κελεσίδης και ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ενώ συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Διονύσης Κούγκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Γιώργος Μπίκας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας, Ευστάθιος Κελεσίδης, η Ειδική Σύμβουλος της Π.Ε. Ημαθίας, Νίκη Καρατζιούλα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Ημαθίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Ημαθίας, Γεώργιος Μιχαλιάς, και η Προϊσταμένη του ΤΕΑΥΕ, Ζουμπουλιάνα Ζαχαριάδου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είναι η επισκόπηση της υφιστάμενης κατάστασης της διασποράς της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπισή της, προτάσεις για τον καθορισμό της μεθοδολογίας για τη διεξαγωγή ελέγχων γύρω από την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό του υφιστάμενου κύματος διασποράς ώστε να προκύψουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε άμεσο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης και προτάσεις για την ανάδειξη αποτελεσματικών τρόπων συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και των τοπικών φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη στην πανεθνική προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να καταρτιστεί ένα τοπικό εκτελεστικό σχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει στοχευμένους ελέγχους από μεικτά κλιμάκια σε εστίες υψηλής επικινδυνότητας για πιθανή μετάδοση του κορονοϊού όπως προνοιακές δομές, χώροι εργασίας, βιομηχανικές μονάδες, λαϊκές αγορές κτλ, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή τήρηση των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, με στόχο να αποφευχθεί περεταίρω επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή. Τέλος, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση των τοπικών φορέων προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξάγονται ώστε να υπάρχει συντονισμένη δράση, σε πραγματικό χρόνο, στο κοινό μέτωπο για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τέλος, συζητήθηκε επίσης η σύσταση μονάδων εσωτερικού ελέγχου σε κάθε δήμο και η αναγκαιότητά τους.

Έχει διαβαστεί 229 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 195 επισκέπτες και 1 μέλος.