Τα 18,5 με 19 δισ. ευρώ θα φτάσουν τα έσοδα του Τουρισμού το 2023, ανέφερε ο Β. Κικίλιας στηριζόμενος σε εκτιμήσεις «ειδικών». Σίγουρα αυτοί που χαίρονται είναι οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί όμιλοι, που ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ κερδοφορίας. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωπες με τη... Περισσότερα
Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ
από Η Άλλη Άποψη
Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το σχέδιο εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για ένταξη στις προβλέψεις του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Κατά την πολύωρη διαδικασία, εκπρόσωποι της πιστώτριας Τράπεζας Πειραιώς επιχειρηματολόγησαν υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης, το περιεχόμενο του οποίου απέρριψαν με παρεμβάσεις τους πιστωτές της Βιομηχανίας (Ελληνικό Δημόσιο, Ταμεία, ΔΕΗ, Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων κ.ά.), πρώην εργαζόμενοι που διεκδικούν αποζημιώσεις, τευτλοπαραγωγοί, όπως επίσης η πλευρά του επίδοξου επενδυτή Lukas Fecker (επικεφαλής του επενδυτικού fund Innovation Brain).
Την ίδια ώρα, τευτλοπαραγωγοί που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα εξέφρασαν την απόγνωσή τους για τη φετινή παραγωγή και το μέλλον των καλλιεργητών, ζητώντας να υπάρξει πολιτική παρέμβαση.