Πέμπτη, 05 Αύγ, 2021

  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων
  • Πολύ αργά για δάκρυα..
  • Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/8
  • Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…
  • ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων1 Πολύ αργά για δάκρυα..2 Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/84 Τι δεν γράφει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μ. Σπυράκη…5 ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει να προκαλεί τους πυρόπληκτους λέγοντας τους ότι η κυβέρνηση κάνει το «καλύτερο δυνατό»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φοροεπιδρομή

Φοροεπιδρομή

Δεν είναι μόνο οι επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα που «πλακώνουν» το λαϊκό εισόδημα. Ούτε μόνο οι ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικά αγαθά, που κάνουν εφιάλτη τις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Δεν είναι μόνο οι τιμές στα καύσιμα, που σε ορισμένα νησιά έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με τη βενζίνη να πουλιέται μέχρι και πάνω από 2 ευρώ το λίτ... Περισσότερα

T. Χαλκίδης : «Πρέπει πάση θυσία να εξαιρεθεί η κομπόστα ροδάκινο από τον επιπλέον δασμό 25% που επέβαλλαν οι ΗΠΑ»

από Η Άλλη Άποψη
T. Χαλκίδης : «Πρέπει πάση θυσία να εξαιρεθεί η κομπόστα ροδάκινο από τον επιπλέον δασμό 25% που επέβαλλαν οι ΗΠΑ»

Την ανάγκη να υπάρξει άμεση παρέμβαση από την κυβέρνηση και να αγωνιστεί για την εξαίρεση των μεταποιημένων φρούτων από την καταστροφική λίστα, όπως το κατάφεραν με άλλα προϊόντα, αναφορικά με την επιβολή επιπλέον δασμού 25% του υφιστάμενου 18% στις εξαγωγές ελληνικής κομπόστας ροδάκινου στις ΗΠΑ, επανέλαβε εκ νέου ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, φιλοξενούμενος στη χθεσινή εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ», που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης.

«Εμείς λέμε και ξαναλέμε πως πρέπει πάση θυσία να εξαιρεθεί η κομπόστα ροδάκινου από αυτόν το δασμό. Είναι ένα προϊόν, που φέρνει συνάλλαγμα στη χώρα μας, μιας και το 15% της κομπόστας ροδάκινου εξάγεται στις ΗΠΑ. Οπότε η επιβολή ενός επιπλέον δασμού πάνω στο συγκεκριμένο προϊόν από τις ΗΠΑ δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το οποίο και θα μετακυλήσει στους ροδακινοπαραγωγούς και θα αποβεί καταστροφή για τον κλάδο».

• Στο ερώτημα για το αν δεν επιτευχθεί τίποτα επ’ αυτού του ζητήματος που δημιουργήθηκε, τι σκοπεύουν να κάνουν οι ροδακινοπαραγωγοί, ο Τάσος Χαλκίδης ανέφερε : «Εμείς, όσες φορές προβήκαμε σε κινητοποιήσεις στον κόμβο της Κουλούρας, είτε με 100, είτε με 20 τρακτέρ, στείλαμε ένα μήνυμα και με σωστά και δίκαια αιτήματα, χωρίς ποτέ, βέβαια, να παρακωλύουμε τη συγκοινωνία και να γινόμαστε ενοχλητικοί απέναντι σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Φυσικά και αν δεν γίνει τίποτα για το εν λόγω θέμα, θα κάνουμε κινητοποιήσεις στο προσεχές διάστημα. Άλλωστε πάντα είμαστε σε ετοιμότητα, μιας και δεν έχουμε άλλο τρόπο να εκφράζουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Πάντα, όπως προείπα, χωρίς να γινόμαστε εμπόδιο σε άλλες κοινωνικές ομάδες».

Για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή της Βέροιας όρισε Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης και τι σκέψη δημιουργεί η κίνηση αυτή στον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ο Τάσος Χαλκίδης είχε να πει : «Εγώ θέλω να πιστεύω ότι με τον Ηλία Τσιφλίδη θα κάνουμε καλή δουλειά και θα αναδείξουμε το προϊόν του ροδάκινου, στην προσπάθειά μας να βρεθούν αγορές, για να το διακινήσουμε».

 Ο ίδιος χαρακτήρισε ό,τι χειρότερο τη φετινή χρονιά για το επιτραπέζιο ροδάκινο, μιας και με το ρωσικό εμπάργκο που υφίσταται, οι έμποροι δεν μπορούν να διακινήσουν ποσότητες του προϊόντος έξω, ζητώντας συνάμα στρεμματική αποζημίωση, «για να ανταπεξέλθουμε στα έξοδά μας, αλλιώς πώς θα καλλιεργήσουμε;»

Υπενθύμισε ότι το περασμένο καλοκαίρι με την ανεμοθύελλα και τη βροχόπτωση υπήρξε ζημιά στο προϊόν και έχοντας κάνει τις δέουσες ενέργειες, «ζητάμε να πληρωθούμε στο 100% της ζημιάς που υποστήκαμε». Ενώ - όπως είπε - «πληροφορηθήκαμε ότι έχει γίνει η εκτίμηση των ζημιών και είναι θέμα χρόνου να πληρωθούμε. Βέβαια, να θυμίσω στο σημείο αυτό, έχουμε να λάβουμε και το υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων από πέρυσι».

 Ο Τάσος Χαλκίδης ακόμα επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι «τα χρήματα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω ΟΣΔΕ, να πηγαίνουν στις τσέπες των αγροτών, ενώ σημείωσε ότι «όσα στρέμματα και να καλλιεργήσουμε με παραγωγές, οι τιμές οι οποίες ισχύουν, δεν είναι δυνατόν να εξασφαλίζουν την επιβίωσή μας. Με τιμές ίδιες με αυτές των παππούδων και των πατεράδων μας, δεν μπορούμε να ζήσουμε».

Επιπλέον, έκανε λόγο για «καλούς συνεταιρισμούς, που πληρώνουν μέχρι το τέλος της σεζόν και για άλλους συνεταιρισμούς, που δεν έχουν πληρώσει από πέρυσι».

Επίσης, ο Τάσος Χαλκίδης έθεσε ως προτεραιότητα το «να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, για να είμαστε κι εμείς εντάξει με τις υποχρεώσεις μας. Γι' αυτό όλοι οι βουλευτές του νομού, ο ΕΛΓΑ και η νέα κυβέρνηση να προσπαθήσουν να πάρουμε πρώτα τα λεφτά μας, για να μπορούμε κι εμείς να αποδίδουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές».

Τέλος, ερωτηθείς ο Τάσος Χαλκίδης για το αν θα επιθυμούσε και τα παιδιά του να γίνουν αγρότες και την παρότρυνση που γίνεται για νέους αγρότες, υπήρξε αντίθετος.

«Τι να γίνουν αγρότες, όταν σήμερα σε χωριά ροδακινοπαραγωγοί δεν έχουν παραδώσει ούτε ένα κιλό του προϊόντος; Πως θα ζήσουν;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έχει διαβαστεί 123 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 06 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 07 Αυγούστου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 781 επισκέπτες και 0 μέλη.