Τρίτη, 18 Ιαν, 2022

  • Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/1
  • Θα υπάρχουν απαντήσεις;
  • Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ευχαριστεί τον Γεώργιο Χ. Χιονίδη για τη δωρεά όλης της προσωπικής του Βιβλιοθήκης
  • Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης  του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»
  • Μαθητική κινητοποίηση στη Βέροια
Πανδημία: Πάνω από 500 οι νεκροί στην Ημαθία. Ζητούνται ευθύνες! 1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 18/12 Θα υπάρχουν απαντήσεις;3 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ευχαριστεί τον Γεώργιο Χ. Χιονίδη για τη δωρεά όλης της προσωπικής του Βιβλιοθήκης4 Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης  του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»5 Μαθητική κινητοποίηση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση: Προχωράει τα σχέδια για ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια

Με τη λέξη «ασφάλεια» να κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, τη στιγμή που η ανασφάλεια κυριαρχεί καθώς η προστασία της υγείας των φοιτητών βρίσκεται εκτεθειμένη με ευθύνη της κυβέρνησης, έγινε, χτες, στην Κομοτηνή, η επίσημη έναρξη της εκπαίδευσης των πρώτων 400 φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠ... Περισσότερα

Τ. Χατζηαθανασίου : «Η χειρουργική είναι έρωτας και είναι δύσκολο να την αποχωριστείς»

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τ. Χατζηαθανασίου : «Η χειρουργική είναι έρωτας και είναι δύσκολο να την αποχωριστείς»

«Δυστυχώς ο κορονοϊός δεν έχει λήξει, είναι δίπλα μας. Ας προσέξουμε, για να μην αιφνιδιαστούμε», τόνισε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, χειρουργός και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, μιλώντας την Παρασκευή 19/6 στην εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» του Ράδιο Αιχμή-102,8 Fm (12.00 - 13.00), που μεταδόθηκε και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr, με παρουσιαστές τους Αλέκο Χατζηκώστα και Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη.

Ο κ. Χατζηαθανασίου έκρινε μεν πως «έπραξε σωστά η κυβέρνηση στο πρώτο στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού με τα μέτρα που πήρε», αλλά «δυστυχώς το σύστημα δεν άντεχε έναν αριθμό ασθενών, τέτοιο που θα κατάφερνε να τους αντιμετωπίσει. Έπρεπε, λοιπόν, να υπάρξει ο κορονοϊός και να αναμορφωθεί το σύστημα, για να αντέξει».

Ο ίδιος, έπειτα από 47 χρόνια άσκησης ιατρικής (με 35 χρόνια στη Νοσοκομειακή Υπηρεσία και 12 χρόνια στο ιδιωτικό επάγγελμα), καλείται να αποχωριστεί τη χειρουργική : «Η χειρουργική είναι έρωτας και είναι δύσκολο να την αποχωριστείς. Η χειρουργική επιφυλάσσει λαχτάρες, χαρές, λύπες, όμως αυτή είναι η ζωή. Βιολογικά, θα πω, αποχωρώ χωρίς να μου συμβεί κανένα παρατράγουδο. Νιώθω καλά και είμαι υπερήφανος για ό,τι μέχρι τώρα προσέφερα. Έφυγα χωρίς να κάνω λεφτά», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την οποία - όπως είπε - έχει μεγάλη αγάπη, ο κ. Χατζηαθανασίου τόνισε πως «είμαι απ' έξω και σκοπεύω να είμαι μέσα», εξηγώντας αμέσως μετά τι εννοεί. «Υπάρχει ένας τομέας στο Δήμο Βέροιας, Δημοτικό Ιατρείο και Κοινωνικές Υποδομές, τα οποία στήσαμε και θέλω να σταθώ κοντά σ' αυτά και πάλι. Επειδή ζω σ' αυτή την πόλη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα με ενδιέφερε, ήθελα να αφιερώνω χρόνο γι' αυτήν. Τώρα, λοιπόν, έχω χρόνο, για να αφιερώνω για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συζητήσαμε με τον κ. Δήμαρχο και έχω τη συγκατάθεσή του, να αναμορφώσουμε το Δημοτικό Ιατρείο και να βάλουμε κάτι παραπάνω. Τι θα είναι αυτό, θα το δούμε στην πορεία. Οπότε θα το κλείσω, λέγοντας ότι πάντα με ενδιέφερε να είμαι κοντά στην ΤΑ και να την υπηρετώ ως ένας απλός στρατιώτης».

Ερωτώμενος για το πως βλέπει τις συμπράξεις των παρατάξεων, όπως συμβαίνει τώρα στη διοίκηση του Δήμου Βέροιας, ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου σημείωσε : «Έπρεπε να γίνουν συμπράξεις. Είτε με την κ. Μπατσαρά, είτε με κάποιον άλλον. Μονοπαραταξιακά διοίκηση δεν ασκείται. Συνεπώς θα πω και πάλι, έπρεπε να γίνουν συμπράξεις. Συμπράξεις που είναι επωφελείς για τους Δήμους, με κοινό παρονομαστή να λύσουν και να βελτιώσουν προβλήματα σ' αυτούς».

 Περνώντας η συζήτηση μαζί του στα κόμματα της πολιτικής σκηνής της χώρας, με το ΚΙΝ.ΑΛ. να αποτελεί το χώρο που τον εκφράζει, επεσήμανε : «Είμαι με το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο με εκφράζει ποικιλοτρόπως. Είναι ένας χώρος, που από τη μία πλευρά δεν έχει να κάνει με την πελατειακή σχέση και από την άλλη δεν είναι ένα κόμμα με την ακραία λογιστική αντίληψη».

Σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε δημοσκοπικές έρευνες και πως - κατά το κοινώς λεγόμενο - η ομάδα δεν... τραβάει, είχε να πει : «Νομίζω ότι είναι υπερβολή το ότι δεν τραβάει η ομάδα. Άκουσα, μάλιστα, ότι, για να μπορέσουμε σαν κόμμα να ανεβάσουμε το ποσοστό του, θα πρέπει να τάξουμε. Εγώ είμαι αντίθετος. Όχι, πρέπει να παλέψουμε γι' αυτά που μπορούμε να φτιάξουμε. Να παλέψουμε για την υγεία, την παιδεία, τους εργαζόμενους».

 Όσο για το αν θα πρέπει το ΚΙΝ.ΑΛ. να δει την περίπτωση των συμμαχιών, ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος : «Όχι, σε καμία περίπτωση. Με ποιόν να πάμε; Ούτε με τη ΝΔ, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ, τα δείγματα γραφής του οποίου είναι τέτοια, που δεν μπορούμε να κάνουμε συνεργασία».

Τέλος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ο γνωστός χειρουργός δήλωσε : «Αν εξαιρέσουμε την πολιτική που ακολούθησε στο θέμα το κορονοϊού, που άκουσε τους γιατρούς και τα εθνικά θέματα, από κει και πέρα υπάρχουν διαφορές στα άλλα θέματα. Ενδεικτικά να πω ότι το 80% των μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν πρόσβαση για δάνεια και με την πολιτική αυτή ποιά θα είναι η τύχη τους; Επιπλέον, δεν υπάρχει μη κομματικό στέλεχος σε Δημόσια Υπηρεσία. Γι' αυτό και λέω ότι πρέπει να γίνει μια επανάσταση στη χώρα μας με τα 3Α που λέει ο Κυρμιζής. Αξίες, (Αλληλεγγύη, σύνεση κλπ), Αξιοκρατία, Αξιολόγηση (που δεν θέλει η κυβέρνηση). Για δε το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, θα πω ότι διαφωνεί κανείς με την ασυνάρτητη πολιτική της ΝΔ να δίνει άσυλο σ' αυτούς τους ανθρώπους και μετά να μένουν στο δρόμο κι όχι σε σπίτι. Συμφωνώ όμως με την πολιτική φύλαξης των συνόρων. Επιπλέον, να πω ότι, πέρα από τη ρητορική της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, δεν μπορεί μετέπειτα με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή στην «κανονικότητα», να ανοίγει τα μπουζούκια και να κρατά κλειστά τα θέατρα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι».

 

Έχει διαβαστεί 150 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 8 °C
Άνεμος Β 3-6 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 7 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 178 επισκέπτες και 0 μέλη.